Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin
Ταξικη παλη ειναι ενοια επιστημονικη μεν (δογμα ισως τωρα πια) αλλα δεν στηριζεται λογικα.
Οι ανθρωποι γενιουνται με βαρος, υψος, χρωμα, φυλετικη προελευση (επομενως και θρησκ πεποιθησεις) αλλα οχι ταξη. Ειναι μια επικτητη ιδιοτητα και γιαυτο δεν μπορει να αποτελεσει χαρακτηριστικο που οδηγει σε πολεμικη συραξη.
|
Εγώ γενήθηκα 3-4 κιλά και τώρα είμαι 70. Αύριο;
Γεννήθηκα κάτι εκατοστά, τώρα είμαι 1.70 (νταξ όχι πολλά περισσότερα από τότε

)
Καλά η σύνδεση φυλετικής προέλευσης και θρησκευτικής πεποίθησης... δλδ έλεος.
Και ναι γεννιέσαι μέσα σε μιά τάξη. Σε άλλη το παιδί του άνεργου οικοδόμου, σε άλλη το παιδί του Βαρδινογιάννη. Υπάρχει και μια μικρή μ\πιθανότητα να αλλάξεις (όπως βάρος, ύψος, θρήσκευμα, εθνικότητα)
Αλλά σίγουρα επίκτητα είναι ΟΛΑ αυτα. Και; Δεν γίνονται συρράξεις για επίκτητα χαρακτηριστικά; Από πότε;
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin
Αν υπηρχε θεμα απειλης απο συγκεκριμενες ομαδες θα ακυρωνοταν σε δευτερολεπτα οχι μονο τα domain names αλλα θα γινοταν και μπουζουριασματα τυπου Guantanamo.
|
Έχουν γίνει αυτά. Και στην Ελλάδα και αλλού.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin
Με το υπαρχον internet οι λιγοι μπορουν να κατεβαζουν διδιμους πυργους ενω οι πολλοι απλα να αυτοφακελωνονται.
|
Ακριβώς. Εγώ λέω ότι η μόνη λύση είναι να αυτοφακελωθούμε ΟΛΟΙ. Να τους πάρουν μετά τους φακέλλους και να τους βάλουν στον κώλο τους. Γιατί τελικά το μόνο που μετράει είναι οι αριθμοί. Την ανωνυμία την θέλουν αυτοί. Έναν ανώνυμο τον μπουζουριάζεις και δεν συμβαίνει και τπτ.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin
Αν οταν καποιος εχει μεσα του ξεκαθαρισει οτι εχει προταση για καλυτερο κοσμο θα επρεπε να ξεκινησει οχι απο την μαχη αλλα απο το πιο δυσκολο σημειο, τον ευατο του (βλ ιησους, βουδας κλπ)
|
Διαφωνώ. Ατομικές λύσεις για την πάρτη μας έχουμε όλοι. Κάτι που να εφαρμόζεται άψογα σε ένα μόνο άτομο είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου.
Βάλτο κάτω να εφαρμοστεί σε 100. Σε 1000. Σε 10000. Σε μερικά εκατομμύρια. Εκεί φίλε μου είναι το ζουμί.
Την αποψάρα μας την έχουμε όλοι. Πόσοι την έχουμε βάλει κάτω ΜΕ μερικούς χιλιάδες ακόμα να δούμε τι γίνεται;
Στέκει; Τι γίνεται αν αρχίουν όλοι να κάνουν το ίδιο; Τι καταστάσεις δημιουργούνται; Τι παραγωγικές σχέσεις; Τι είδους εξουσία;
Πιστεύεις ότι μπορείς εύκολα να το εκτιμήσεις; Θυμήσου ότι από ένα σημείο και μετά μια μεγάλη ποσοτική αλλαγή γίνεται και ποιοτική αλλαγή. Βούδας, "Ιησούς", κλασσικά παραδείγματα αυτού.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin
Η λογικη ειναι συντριπτικα κοινη.
|
Όχι φίλε μου. Η λογική δεν είναι καθόλου μα καθόλου κοινή.
Άλλη η λογική του Εφραίμ, άλλη του Βαρδινογιάννη, άλλη του υπαλλήλου, άλλη του ανέργου. Άλλα τα κριτήρια, άλλες οι βάσεις, άλλα τα συμπεράσματα.
Όλα είναι -στην καλύτερη περίπτωση- σωστά για τον καθένα. Είπαμε, λογική για την πάρτη μας έχουμε όλοι.