Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-12-08, 22:07
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Ευτυχώς μας προσέχουν

Παράθεση:
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία» Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)
ηθελα να γραψω για την ξεφτιλα του να μεταφερεις λογια σοφων οπως εσυ γουσταρεις μονο και μονο για να δωσεις βαρυτητα εκει που υπαρχει μονο αφελης κενοτητα,

αλλα μετα θυμηθηκα τον Γκεμπελς (ο οποιος μονο ξεφτιλας δεν ηταν) και καταλαβα....

να θυμουνται ομως οι δημοκρατες της αδρανειας οτι ολοι οι επαναστατες ηταν αυθαδεις, παρανομοι, αναιδεις, ειτε λεγοντουσαν Χριστός, Γαλιλαιος,Κολοκοτρωνης, Γκαντι και δεν ξερω εγω ποιος αλλος....και οτι ολες οι επαναστασεις ηταν παντα βηματα μπροστα...επιπονα βηματα αλλα βηματα προοδου του διποδου ειδους

Ισως βεβαια για τους οπαδους της ακριτης υπακοης, επαναστατης να ηταν και ο γελειος συνταγματαρχης και για αυτο να μπερδευονται...

ΥΓ

Παράθεση:
Πραγματικά απορώ πως μέχρι τώρα δεν είχαμε φαινόμενα αυτοδικίας και απορώ πως δεν θρηνήσαμε θύματα...
Να θυμισω οτι ειχαμε θυματα? οτι δολοφονηθηκε ενας μαθητης? και μαλιστα απο οργανο της "ταξης"?
ή δεν ηταν αυτοδικια αυτο αλλα διατεταγμενη υπηρεσια και δεν μετραει?

Παράθεση:
Βιώνοντας τις τελευταίες μέρες απολύσεις φίλων λόγω της κρίσης και συζητώντας μαζί τους για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση, βρίσκω τον εαυτό μου να πενθεί περισσότερο για τις οικογένειες τους, παρά για το δεκαπεντάχρονο.
απο ποτε θρηνουμε περισσοτερο για βιτρινες και θεσεις εργασιας απο οτι για ανθρωπινες ζωες????
απο τοτε μηπως που οι ανθρωποι εγιναν στατιστικα δεδομενα και καταναλωτες?
Μηπως ειχε ταξει κανεις στους φιλους σου οτι θα δουλεψουν στο δημοσιο εφ'ορου ζωής? Καπιταλισμο δεν εχουμε ή το ξεχναμε οποτε βολευει?

Εχω κατι ελιες στο χωριο για μαζεμα αν πεινανε τα παιδια....

Απο την αλλη μεριά, ξεπερνας το θανατο με ευκολια που ανατριχιαζει....

Κι αν στους φιλους σου οντως εταξαν σιγουρο ψωμι εφόρου ζωης , να θυμασαι οτι οι γονεις του αλεξη του ειχαν ταξει οτι θα μεγαλωσει , οτι θα γινει αντρας, θα γελασει, θα κλαψει, θα κανει ερωτα και να εισαι σιγουρη οτι τιποτα απο αυτα δεν θα συμβει ΠΟΤΕ.

Μα τοσο πολυ εχει αλλαξει η ιεραρχεια αξιων και δεν το εχω παρει χαμπαρι???

Απάντηση με παράθεση