Απάντηση: Ευτυχώς μας προσέχουν
Στάσου βρε Φοίβο μου, στάσου βρε παιδί μου...
Προτείνω να μην το κάνουμε τόσο προσωπικό, κατ΄αρχήν.
Ας μην πούμε, για παράδειγμα, τι ήθελε να γίνει κάποιος όταν μεγαλώσει...Μπας και είναι κάτι και μας το κρύβει και άλλα τέτοια. Εντάξει?
Επίσης, ας μην πούμε τι είναι ή τι νομίζει οτι είναι.
Πές μου, αν δεν βιώνεις μια - εγώ την είπα "ατέλεια"- εσύ πές την μονομέρεια στα σχόλια όλων.
Πές μου ακόμα, αν δεν νοιώθεις την βιαστική ανάγκη όλων να ξεμπερδέψουν, αναλύοντας στα γρήγορα και κατα τα φαινόμενα.
Κάπου εκεί, εγώ προτιμάω να γυρίσω πίσω, να ξαναδιαβάσω την λογική και τις συνθήκες μιας αντίθεσης, και μάλιστα βίαιης.
Βλέπω ατέλειες παντού (Και δεν είναι αυτή η ψύχωσή μου, έτσι?...).
Βλέπω, ακόμα, αφέλειες. Νομίζω, μάλιστα, οτι ακολουθούν ένα γενικευμένο πνεύμα για την ανάλυση των όσων συμβαίνουν. Αυτό και είπα.
Σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις οτι έγραψα, και να το συνδέσεις με κάτι ακόμα που έγραψα, πρίν μια - δυό μέρες.
Διάβασέ το με την σιγουριά οτι το γράφει κάποιος που δεν ανήκει στην πλευρά που υποπτεύεσαι.
Κάποιος που ζεί, όπως δεν φαντάζεσαι.
Κάποιος που έχει βιώσει και το "κράτος", και την εξουσία και την μεταβατική περίοδο της κοινωνίας, τώρα αλλά και μερικά χρόνια πρίν.
Κυρίως, μην βιαστείς να θυμώσεις ή να ορίσεις "πλευρές" ή αντίθετες ταξικές θέσεις. Θα βοηθήσει...
Θα τα ξαναπούμε ή όχι. Δώστου λίγο χρόνο πάντως.
΄Ακης
|