To video της ειρηνικής συμβολικής κατάληψης της ΕΡΤ:
και η γλαφυρή απάντηση της ΕΡΤ (Παναγόπουλου):
Πιστεύω πως η απάντηση -όντας απροετοίμαστη και αμήχανη- λέει πολλά για κάποιον που διαβάζει "ανάμεσα στις γραμμές".
Φράσεις όπως:
=>
"είμαστε ένα ανοιχτό μαγαζί"
-ποιανού ακριβώς είναι το μαγαζί κε Παναγόπουλε?
=> "
δεν πρόκειται για κατάληψη, έγινε μια εισβολή ανοργάνωτων ομάδων οι οποίοι δε φέρουν καμμία κοινωνική ταυτότητα και είναι για τούτο καταγγελταίοι"
-προφανώς η έννοια ταυτότητα για κάποιους αποκτά νόημα μόνο στο "αστυνομική ταυτότητα" (ξέρετε.. όταν μας πάνε για εξακρίβωση στοιχείων)
-λέτε να είμαι τόσο πίσω? μήπως πρέπει να βγάλω και "κοινωνική ταυτότητα" εκτός από αστυνομική και το έχω αμελήσει?
=>
"με το που είδα να βγαίνουν στον αέρα κάποιες εικόνες που ήθελαν να φιλοτεχνήσουν δε με άφησαν να βγω από το γραφείο μου σπρώχνοντας (...) τους καταγγέλω και για αυτό"
φιλοτεχνήσουν?

τον έσπρωξαν? τι λες ρε παιδί μου...

Τρομερό όπλο το σπρώξμο... ελπίζω μόνο μη το άκουσε κανένας μπάτσος και βάλει το σπρώξιμο στη διδακτέα ύλη των ΜΑΤ και των ειδικών φρουρών γιατί καήκαμε...
=>
"επίσης μου δώσαν ένα κείμενο, χωρίς υπογραφή, χωρίς να φέρει ταυτότητα, χωρίς να φέρει τίτλο, ένα άγραφο non-paper, με το οποίο καταγγέλουν... τον τρόπο που διάφορα κανάλια δείχνουν τα γεγονότα, το οποίο δε με αφορά καθόλου και δεν αφορά την ΕΡΤ και τους καταγγέλω και γι αυτό"
- τσ.. τσ.. ανοργανωσιές...
- Άσε που δεν είχαν υποβάλει οδηγίες σεναρίου στον σκηνοθέτη ειδήσεων...
- Το ποιον αφορά τι, το αφήνω ασχολίαστο γιατί θα παρεκτραπώ
=>
"η ΕΡΤ είναι μια ανοιχτή επιχείρηση, είναι μια επιχείρηση του ελληνικού λαού"
- Ααααα... το θυμήθηκε... τελικά του λαού είναι το "μαγαζί"...
άρα και δικό μου... παρεξήγησα...
Καλά έκανε και τους άφησε μόνο 20 δευτερόλεπτα τους αλήτες...
=> "δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ομάδες χωρίς πρόσωπο και με στόχευση μεθοδευμένη, να καταργούν το δικαίωμα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού"

- Μια χαρά φαινόταν το πρόσωπο των παιδιών πάνω από το πανό.
Εγώ το πρόσωπο αυτών των άλλων με τους λοστούς και τις κουκούλες και σουξου-μουξου με την αστυνομία δεν είδα...
- ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ? έλεος
...κι αυτούς τους ανθρώπους κύριοι, τους πληρώνουμε απ' τη τσέπη μας...
στο λογαριασμό του ηλεκτρικού μάλιστα,
είτε θέλουμε να τους βλέπουμε είτε όχι
ΥΓ: Μπράβο στο Λ.Λαζόπουλο που διάβασε στη χτεσινή εκπομπή του αυτούσιο το κείμενο των παιδιών, αυτό το ίδιο που δεν δέχτηκε η ΕΡΤ να μεταδώσει, ξέρετε αυτό που δεν έχει ούτε κοινωνικό πρόσωπο, ούτε κοινωνικούς αποδέκτες σύμφωνα με τον κο Παναγόπουλο