Απάντηση: Επιλογη Σχολης
Αντιθέτως νομίζω ότι η PADI είναι από τους οργανισμούς που έχει και εφαρμόζει αρκετά αυστηρά standards τα οποία ισχύουν για όλους. Έχει και ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο όπως και να το κάνουμε βοηθάει.
Αυτό που λες όμως είναι τελικά σωστό μια που τα standards εσύ δεν τα ξέρεις οπότε δύσκολα θα καταλάβεις αν έχουν παραβιαστεί προκειμένου να διαμαρτυρθείς στον εκπαιδευτή ή και στον ίδιο τον οργανισμό. Επιπλέον η εμπειρία και το μεράκι του εκπαιδευτή δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να μετρηθούν. Ρόλο βέβαια παίζει και πόσοι μαθητές αντιστοιχουν σε κάθε εκπαιδευτή όταν θα γίνεται το μάθημα. Όπως καταλαβαίνεις αλλιώς είναι ένας εκπαιδευτής να έχει τέσσερεις μαθητες και άλλιώς να έχει δέκα
Σε κάθε περίπτωση εσύ στο κέντρο PADI που θα πας θα πάρεις με την έναρξη των μαθημάτων κατ'ελαχιστον το βιβλίο και τον πίνακα RDP. Αυτό το βιβλίο θα είναι ο σύμμαχος σου στην εκπαίδευση προκειμένου να δεις τι πρέπει να κάνεις στο νερό και τι πρέπει να διδαχτείς. Διάβασέ το όλο και μην μείνεις μόνο σε αυτά που θα σου πουν. Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχει μια επανάληψη την οποία συμπληρώνεις και στην συνέχεια ένα quiz το οποίο αν μπορείς να το λύνεις είσαι έτοιμος για τις θεωρητικές εξετάσεις. Πριν πιστοποιηθείς θα δώσεις και θεωρητικες εξετάσεις. Τα quiz δεν έχουν βαθμό οι εξετάσεις όμως έχουν και πρέπει να γράψεις τουλάχιστον 75% ενώ αν τα λάθη σου είναι σε κάποιες ερωτήσεις που αποδεικνύουν ότι δεν κατέχεις καίρια σημεία (ή ότι έχεις παίξει lotto) ο εκπαιδευτής μπορεί να σου ζητήσει να ξαναγράψεις
Ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά περιλαμβάνουν
"Ασε τα quiz θα στα λύσω εγώ"
"Τις εξετάσεις θα στις κάνουμε εμείς"
"Θα σου κάνω και κάποιες παραπάνω ασκήσεις, πιο μάχημες"
και γενικώς οτιδήποτε ακυρώνει την θεωρία που γράφει το βιβλίο (το οποίο είναι στα ελληνικά και είναι καινούργιο)
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, νομίζω ότι δεν ξέχασα τίποτα βασικό.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη neokles : 23-12-08 στις 17:48.
|