Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-07-07, 20:47
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Γέμισμα φιάλης και θερμοκρασία.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
ΥΓ: Υπάρχει περίπτωση να πάθει μόνιμη βλάβη ένας ρυθμιστής από τέτοια διαφορά πίεσης ή ακόμη χειρότερα: Να δείχνει κανονικός και να παρουσιάσει πρόβλημα στη βουτιά?
Το προβλημα με την εκρηκτική συμπίεση του συστήματος είναι υπαρκτό!. Έχουμε μια αδιακιολόγητη καταπόνηση σε βαλβίδες, ελατήρια, έδρες τοιχώματα πρώτου σταδίου κλπ.

Οι κατασκευαστές όμως μεριμνούν ώστε η ύπαρξη μεγάλης πίεσης στον θάλαμο ενδιάμεσης πίεσης (και όχι τόσο στο θάλαμο της ψηλής πίεσης) να εκτονώνεται. Σε μια συγκεκριμένη μάρκα ρυθμιστών έχω δει να κάνουν ΠΑΦ ΠΑΦ από το δεύτερο στάδιο σε κάπως ψηλές πιέσεις μπουκάλας και κάπως ζεστό καιρό. Άρα ενδέχεται σε κάποιους ρυθμιστές η ενδιάμεση πίεση να αυξηθεί σε σημείο που να ανοίγει την βαλβίδα εκτόνωσης που δεν είναι άλλη από τη βαλβίδα του δευτέρου σταδίου. Επίσης κάποιοι κατασκευαστές έχουν OPV (Over Pressure Valves) που τοποθετούνται σε μία έξοδο ψηλής πίεσης στο πρώτο στάδιο. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου καμιά τέτοια.

Να παρουσιαστεί πρόβλημα υποβρυχίως μετέπειτα δεν το βλέπω να έχει και πολλές πιθανότητες.
Απάντηση με παράθεση