Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-01-09, 13:05
Το avatar του χρήστη AIGAIAS
AIGAIAS AIGAIAS is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: NORWAY......
Απάντηση: Εκπαίδευση για χρήση στεγανής στολής

Καλημέρα Ζινα (δεν ειμαι και σίγουρος για το ονομα).

Θα προσπαθήσω να ειμαι σύντομος και να απαντήσω μονάχα σε αυτό που ρωτάς. \

Οταν αποφάσισα να αγοράσω στεγανή, δεν ειχα την πολυτέλεια του χρόνου για να κάνω κάποια εκπαίδευση. Εδώ και 15μήνες βουτάω αποκλειστικά με στεγανή λόγω καιρικών συνθηκών στην περιοχή που καταδύομαι.(Νορβηγία).
Βέβαια ειχα ξεκινήσει τις επαφές με στεγανή, στην Ελλάδα ενα χρόνο πρίν,μιας και οι περισσότερες βουτιές μου ηταν σε σχετικά δροσερά νερά στην Βόρεια Ελλάδα.

Τα μυστικά της ,τα εμαθα με τον καιρό, και φυσικά διαβάζοντας και ρωτώντας πιο εμπειρους αυτοδύτες, αφού στην παρέα μου ημουν ο μόνος που χρησιμοποιούσα στεγανή.Οπως καταλαβαίνεις μου πήρε καμποσο καιρό να εξοικιωθώ.(Σίγουρα οχι ο καλύτερος τρόπος για να την μάθω)

Ενα ειναι σίγουρο: η μάθηση δίπλα σε δάσκαλο ειναι πιό αποδοτική οσον αφορά την σπατάλη χρόνου, και την ποιότητα μάθησης.

Η προσωπική μου γνώμη ειναι, οτι για την επιλογή της,καλό θα ειναι να ζητήσεις την συμβουλή κάποιου εμπειρου αυτοδύτη (οχι κατ΄ανάγκη εκπαιδευτή,) που θα σε κατευθύνει ανάλογα με το την χρήση για την οποία την θέλεις. (υλικό,εργονομία,μέγεθος,)
Ισως και δοκιμάζοντας την στεγανή κάποιας κοπέλας με παρόμοιες διαστάσεις, να αποκτήσεις μια πιό αξιόπιστη εικόνα για το μεγεθός σου.(το καλύτερο).

Δεν ξέρω αν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.....

Καλή συνέχεια.....\

Δημ. Αδάμης
Απάντηση με παράθεση