Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-01-09, 19:59
Το avatar του χρήστη AIGAIAS
AIGAIAS AIGAIAS is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: NORWAY......
Απάντηση: Τώρα φταίω εγώ?

Καλησπέρα απο Νορβηγία......

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τα ποστ για το συγκεκριμένο θέμα, και πραγματικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και ουσιώδες.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι η εκπαίδευση στην αυτόνομη κατάδυση, είτε ονομάζεται recreational είτε tec, πάσχει από το ίδιο σύνδρομο. Μεγάλωσε ξαφνικά, χωρίς να προλάβει να σφυρηλατηθεί ο χαρακτήρας της.

Από την μια η ανάγκη για το γρήγορο και εύκολο κέρδος αποτελεί την μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε όλοι οι εκπαιδευτές να αντιμετωπίσουμε σε μία Ελλάδα που προσπαθεί ακόμα να βρει την καταδυτική της ταυτότητα, και από την άλλη η έλλειψη ΗΘΟΥΣ. Εκπαιδευτές που ανέβηκαν όλες τις βαθμίδες μέσα σε 2-3 χρόνια, δεν σημαίνει κατανάγκη ότι έχουν και το απαιτούμενο ΗΘΟΣ για να εκπαιδεύσουν.

Το ήθος λοιπόν κατά την γνώμη μου είναι το ζητούμενο. Είναι μια ξεχασμένη αξία που την διδάξαμε στους ξένους λαούς, άλλα από ότι φαίνεται εμείς οι ίδιοι έχουμε αρχίσει να την ξεχνάμε.(όπως και άλλες αξίες).

Μέτρο,Συνέπεια, Σεβασμός, Εσωτερική πειθαρχία, Αξιοπρέπεια, Αυτογνωσία, ......όλα αυτά μαζί συνιστούν το ΗΘΟΣ

Φίλε giannis,
δεν χρειάζεται να επιμένεις ότι στις φωτό είναι ο μαθητής και ο CourseDirector, άλλωστε έτσι όπως τα γράφεις μόνο εσύ κατάλαβες ποιος είναι ποιος στις φωτό. Στο ένα forumπιστοποιείς ότι εσύ είσαι ο εκπαιδευτής, και στο άλλο απλά μιλάς για κάποιον .....εκπαιδευτή. Σε πληροφορώ ότι έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες. Ξεχνάς μάλλον ότι ο μαθητής είναι ο καθρέφτης του εκπαιδευτή. Για τον CourseDirector δεν θα σχολιάσω τα αυτονόητα, καθότι δεν εμφανίστηκε σε καμία δημόσια συζήτηση και επομένως δεν έχει ταυτοποιηθεί με το πρόσωπο στις φωτό.
Έχεις υποχρέωση απέναντι στον Οργανισμό του οποίου τα συμφέροντα υπηρετείς αλλά και στην Σχολή που σου δίνει την ευκαιρία να ασκήσεις το επάγγελμα σου, όχι μόνο να διορθώνεις αλλά και να βελτιώνεις συνεχώς την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεις.
Δυστυχώς λυπάμαι που θα στο πω, αλλά δεν είσαι σε θέση να κρίνεις ποιος δυσφημεί την Σχολή. Αυτό έχει ήδη κριθεί από τους αναγνώστες, και θα σε παρακαλούσα να μην υποτιμάς την κρίση τους. Άλλωστε αν κάποιος έχει λόγο να επέμβει για την δυσφήμηση όπως λες της Σχολής, νομίζω ότι αυτός είναι ο Διευθυντής της Σχολής.

Φίλε Αντρέα,
Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να ζητήσεις την ολομέλεια του Διοικ.Συμβ. για να προβείς στις ενέργειες που σου επιβάλλει η επαγγελματική σου ευσυνειδησία. Είμαι σίγουρος ότι θα πράξεις τα δέοντα.

Αγαπητέ dimitrios
Hαγωνία σου για την επιλογή του σωστού εκπαιδευτή, είναι δικαιολογημένη. Όταν όμως θέλουμε μέσα σε μία τριετία να πάρουμε όλα τα πτυχία του recreationalκαι να γίνουμε tecdivers, είναι λογικό να επιλέγουμε την ‘φθηνή’ Σχολή με όλα τα επακόλουθά της. Για το συγκεκριμένο θέμα θα συμφωνήσω απόλυτα με τον YAN, και θα σου αναφέρω το παράδειγμα μου. Όταν αποφάσισα να ολοκληρώσω τα Nitrox, και να ξεκινήσω το πρώτο στάδιο από τοTecknical, μου πήρε κάμποσο χρόνο για να επιλέξω εκπαιδευτή. Η Σχολή μου ήταν αδιάφορη. Διάβασα στα forum, ρώτησα την γνώμη έμπειρων tecdivers, και η κρίση μου πλέον με οδήγησε στην τελική μου απόφαση......Και να είσαι σίγουρος ότι οι καλοί εκπαιδευτές μαθαίνονται γρήγορα! Οι δεν μέτριοι, ακόμα γρηγορότερα!!!!
Αν παρόλα αυτά δεν μπορείς να εμπιστευτείς την κρίση σου, τότε μάλλον δεν είσαι έτοιμος για να κάνεις το βήμα.

Με φιλική διάθεση......

Δημ. Αδάμης
Απάντηση με παράθεση