Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-07-07, 18:15
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε ;

Βρήκες κι εσύ χώρο να ξεσπάσεις.....!!!

Λοιπόν, στο προκείμενο....
Σε ό,τι αφορά τον Μάργαρη (καθηγητής μου κάποτε, από εκείνους τους "πολυάσχολους" που δεν τους βλέπεις ποτέ στην αίθουσα διδασκαλίας) δε λέω, έχει άποψη ο άνθρωπος, αλλά βρε Ηλία, μήπως το παρακάνει;; Ωραία τα αντικειμενικά γεγονότα αλλά ο κόσμος θέλει να ξέρει ΠΩΣ μπορεί να βοηθήσει. Και ο Μάργαρης δυστυχώς το μόνο μήνυμα που ξέρει να περνάει (ή τουλάχιστον αυτό που εύκολα πιάνει κανείς) είναι ένα 'Δε βαριέσαι βρε αδελφέ, όλα φυσικά είναι'

Δεν είναι ακριβώς όμως έτσι τα πράγματα. Ο Μάργαρης είναι υπέρ και της εκτροπής του Αχελώου.... σέβομαι την επιστημονική του υπόσταση αλλά δε μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που επικοινωνεί τις απόψεις του.

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι εκάστοτε Διεθυντάδες σε WWF, Greenpeace κλπ αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι άνθρωποι δεν έχουν πει τίποτα παράλογο... Οι διατυπώσεις τους ήταν προσεκτικές και ορθότατες. Ζητούν προστασία και αναγέννηση του Δρυμού.

Κι όσο για τον υποόροφο που παραμένει ζωντανός και διατηρεί τις ρίζες του, ίσως και να ισχύει για τα πευκοδάση αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι το ίδιο για τα ελατοδάση (η πλειοψηφία των καμένων στην Πάρνηθα, δυστυχώς) των οποίων ο υποόροφος είναι πολύ φτωχότερος.....

Καλό είναι να μην είμαστε αφοριστικοί και να προσέχουμε να μην φέρνουμε τον άνθρωπο που προσπαθεί να βγάλει μια άκρη σε αδιέξοδο....

Εγώ πάντως πιστεύω στην WWF (στη συγκεκριμένη φάση) και είμαι σίγουρη ότι έχουν αναθέσει την κατάσταση σε ειδικούς. (Το να παίρνουν επιδοτήσεις οι ΜΚΟ στην Ελλάδα, κάθε άλλο παρά κακό μου φαίνεται.... μακάρι να ασχολούνται πολλοί με το αντικείμενο και να υπάρχει πολυφωνία αφού έτσι κι αλλιώς η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου ενδιάμεσα)

Εγώ πάντως γράφτηκα εθελόντρια για να συμμετάσχω στις εργασίες "αποκατάστασης" απο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Λίγο από καλή θέληση και λίγο εν είδει ...κατασκοπίας οπότε θα σε ενημερώσω από πρώτο χέρι για το ποιόν της ιστορίας!

Παρεμπιπτόντως, η σύγκριση Σαχάρας - Αθήνας είναι μάλλον αφελής.... τουλάχιστον η Σαχάρα δεν είναι τίγκα στο καυσαέριο και το μπάζωμα... Κάτι τέτοια μου τη σπάνε στο Μάργαρη...... Αποπροσανατολίζει τελείως το όποιο θέμα του και ας το παραδεχτούμε, είναι ο απόλυτος τεχνοκράτης!!!

Όσο για τον Αλ Γκορ, δε βαριέσαι βρε Ηλία, ας λέει αυτός αλήθειες κι ας μην τις πρεσβεύει.... Αν δηλαδή ο Αλ Γκορ δεν είναι οικολόγος, πάυουν αυτομάτως να ισχύουν οι αλήθειες και τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται;; ΟΧΙ.
Από εκεί και πέρα, μαζί σου... ούτε κι εγώ θα τον ψήφιζα