Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-07-07, 13:28
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Αναδάσωσης συνέχεια...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Big-Blue Εμφάνιση μηνυμάτων

Συχνά η κριτική που δέχομαι από τους καλόπιστους για τα κείμενά μου είναι η απουσία προτάσεων.
(Σε μένα το λέει ε; )

Ηλία, συγγνώμη που επιμένω αλλά θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σου πάνω στο θέμα...

Ωραιότατα όλα αυτά από τον κο. Μάργαρη όταν έχουμε να κάνουμε με περιοχές μεσογειακού κλίματος και μεσογειακού τύπου βλάστηση.
Φαντάζομαι θα ληφθούν υπόψη και θα εφαρμοστούν στην μικρή περιοχή μαύρης πεύκης Pinus nigra (δε γνωρίζω δυστυχώς την έκταση) που κάηκε.

Τι γίνεται όμως με το μεγαλύτερο και δυσκολότερο θέμα του ελατοδάσους;;; Δεν πρόκειται για περιοχή μεσογειακού κλίματος (νομίζω ότι φύεται σε υψόμετρο αυστηρώς άνω των 800 μέτρων) και ως εκ τούτου δε διαθέτει όλον αυτόν τον πλούσιο υποόροφο που αναφέρει ο Μάργαρης (πουρνάρια, σχίνα κλπ) (Αν κάνω λάθος please διόρθωσε ή στείλε μου πηγή να ξεστραβωθώ). Επίσης είναι αδύνατον να αναγεννηθεί από μόνο του γιατί αναπτύσσεται μόνο σε σκιερά σημεία (συνήθως αναπτύσσεται στον υποόροφο πευκώνα και μετά από εκατοντάαααδες χρόνια επικρατεί).

Μήπως ξέρεις κάτι παραπάνω για τα ελατοδάση γενικά και ποιός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος αποκατάστασής τους στην Πάρνηθα ειδικά;

«Η φωτιά στην Πάρνηθα διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες- η οικολογική καταστροφή είναι μη αναστρέψιμη γιατί το έλατο για να αναπτυχθεί χρειάζεται σκιά από άλλα δέντρα» είπε ο ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης Παύλος Κωνσταντινίδης στον flash.gr

(ψάχνοντας να τεκμηριώσω τις σκόρπιες πληροφορίες μου στο google ξετρύπωσα την παραπάνω φράση από ένα πολύ ενδιαφέρον blog στις συζητήσεις του οποίου συμμετέχει και ο κος. Κωνσταντινίδης... )

(Τι μου έκανες τώρα, καθομαι και διβάζω blogs
Αυτό το είδες;; http://www.mpegr.blogspot.com/
Λίαν κατατοπιστικό και από συνάδελφο παρεμπιπτόντως )

(Η αλήθεια είναι πάντα κάπου ενδιάμεσα)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 12-07-07 στις 13:32.
Απάντηση με παράθεση