Καταρχήν δεν είναι ποτέ κουραστική η ανταλλαγή απόψεων!
Στην ουσία καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά νομίζω πως επηρεαζόμενοι πολλές φορές από συναισθηματισμούς, ψάχνουμε δικαιολογίες για να καταλαγιάσουμε τις ενοχές μας...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Έκτωρ
Κάποιες όμως επιμέρους απαντήσεις στα ερωτήματα που μου δίνεις είναι πως
η τσιμεντοποίηση της Αθήνας είναι όντως σοκαριστική αλλά έγινε για να καλύψει της ανάγκες των κατοίκων της. Όχι της ανάγκες των τουριστών. Όπως πχ έγινε η τσιμεντοποίηση των Κυκλάδων Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της καταστροφής έγινε για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες της Σμύρνης και της εσωτερική μετανάστευση που επήλθε από των «εκσυγχρονισμό» του κράτους. Τα ενυδρεία δεν χτίζονται για να παράγουν έρευνα άλλα θέαμα. Η έρευνα που παράγετε εκεί είναι συμπληρωματικού χαρακτήρα στον ρόλο του ενυδρείου.
|
Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, και το Ντουμπάι ''κατασκευάστηκε'' γιατί ο Σεΐχης Μοχάμεντ οραματίστηκε μια πόλη του μέλλοντος και ήθελε να απαντήσει στην πρόκληση...Και γιατί είναι κακό αυτό; Επιβίωση και μελλοντική εξασφάλιση για τον λαό του θέλησε να πετύχει!
(είπα από την αρχή ότι δεν γουστάρω την χλιδή, αλλά δεν μπορώ να μη θαυμάσω τα επιτεύγματα του ανθρώπου σαν ανακαλύψεις, πειραματισμούς, εφαρμογές).
Όσον αφορά στην τσιμεντοποίηση της Αθήνας, ποιος πιστεύει ότι όλες οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πόλεις, πέρα της Αθήνας, δεν είχαν στεγαστικά προβλήματα; Όλες όμως (μα ΟΛΕΣ) έχουν ένα σχέδιο δόμησης, πάρκα, δρόμους, νεοκλασικά κτήρια, πεζοδρόμια, δείχνουν σεβασμό στο άτομο και στις όποιες ιδιαίτερες ανάγκες του.
Για τα πάντα Έκτωρ υπάρχει δικαιολογία: Το υπερπολυτελές παλάτι είναι για να στεγάσει τον θεοποιημένο βασιλιά, ο τεράστιος ναός για να σε φέρει πιο κοντά στον θεό, η χλιδή για να σε φοβούνται οι εχθροί σου...
Σε τελική και το Burj Dubai λύνει το δημογραφικό πρόβλημα ακριβώς όπως το λύσαμε και στην Αθήνα...(να θυμίσω ότι περιοχές όπως Σπάτα, Δυόνυσος, Θρακομακεδόνες, τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αξιοποιούνται και ουσιαστικά και εμείς μέσα στην έρημο ήμασταν με άπειρο χώρο οικοδόμησης ανεκμετάλλευτο)!
Πάντως θα συμφωνήσουμε νομίζω στο ότι το Ντουμπάι πιθανόν να αποδειχτεί τελικά, μια φούσκα...
Ότι και να γίνει όμως πιστεύω ότι τουλάχιστον τεχνολογικά έχει βάλει ένα σημαντικό λιθαράκι και έχει θέσει ψηλά τον πήχη για μελλοντικές ανακαλύψεις και βελτιώσεις σε θέματα που κάνουν ευκολότερη την ζωή.