Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-03-09, 14:17
Το avatar του χρήστη Έκτωρ
Έκτωρ Έκτωρ is offline

Περιοχή: Μεστά Χίου!
Απάντηση: Αιμοδοσία και κατάδυση

Ρε παιδιά οι γιατροί δεν οφείλουν να γνωρίζουν εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται με την κατάδυση και την κατάσταση του σώματος πριν και μετά την κατάδυση. Τα χαρτιά που δίνουν να συμπληρώσουμε κατά την αιμοδοσία είναι απαρχαιωμένα. Εγώ της δύο τελευταίες έδωσα στην ζούλα (αν και πάνε 3 χρόνια) αφού στα χαρτιά αποκλειόμουν λόγο τατουάζ και τέτοια. Υπάρχουν και ρατσιστικοί αποκλεισμοί για ομοφυλόφιλους πράγμα που δείχνει πως έχουν να ανανεωθούν σε αντίληψη από την δεκαετία του 80 στην καλύτερη. Στην ουσία όμως νομίζω λόγο της επικινδυνότητας και ίσως της ανεπάρκειας του συστήματος ελέγχου (εγώ θυμάμαι μόνο μια περίπτωση μόλυνσης σε νοσοκομείο από αίμα αιμοδοσίας, πιθανόν να είναι πολύ περισσότερες) υπάρχει μια γενική τάση στα χαρτιά οι γιατροί να λένε "όχι δεν μπορείς" στα χαρτιά και να κάνουν "τα στραβά μάτια" με βάση το τι λένε τα χαρτιά για να παίρνουν το αίμα.(εγώ αυτό συνάντησα και νομίζω πως καλά κάναν οι άνθρωποι). Πάντως το σίγουρο είναι οι Γιατροί (που της περισσότερες φορές στης αιμοδοσίες έχουμε νοσηλευτές) δεν νομίζω να οφείλουν να ξέρουν τέτοια εξειδικευμένα θέματα. Αν υπάρξει κάποια επιπλοκή στην αιμοδοσία και τον δικάσουν τον άνθρωπο τι θα πει δηλαδή? Το DC του αιμοδότη έλεγε πως είναι καθαρός? Δεν νομίζω πως θα καλυπτόταν.
Ελπίζω ν υπάρχει στο φόρουμ κάποιος πιο σχετικός να μας ενημερώσει αλλιώς θ ήταν καλή κίνηση να ζητήσουμε από κάποιον σύλλογο αιμοδοτών να μας πει την γνώμη του.