Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-03-09, 16:28
Το avatar του χρήστη Έκτωρ
Έκτωρ Έκτωρ is offline

Περιοχή: Μεστά Χίου!
Απάντηση: Η ιστορια επαναλαμβανεται ή πως μια οικονομικη κριση σε συνθηκες κοινωνικης παρακμης φερνε

Μπορούμε να συζητήσουμε ώρες για αυτό το θέμα Γιώργο. Η Ιταλοί έχουν γυρίσει και το έργο-ύμνο για την διαδρομή του φασισμού περιγράφοντας τέλεια την γέννηση τον χαρακτήρα και το ρόλο του φασισμού σε μια κοινωνία.(http://www.imdb.com/title/tt0074084/ απλά δείτε το!)
Η προσωπική μου γνώμη είναι όμως ότι δεν είναι θέμα της οικονομικής ευημερίας ενός τόπου η άνοδος της ακροδεξιάς (πάντα υπήρχε και θα υπαρχή οικονομική ανεπάρκεια για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε έναν τόπο) . Ο φασισμός πάντα τροφοδοτείται από 1.αναγκη για ασφάλεια. 2.ύπαρξη (και δημιουργία) αποδιοπομπαίων τράγων. 3. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ (το τονίζω για εμάς).
Παράδειγμα ότι ο φασισμός δεν έχει με την οικονομική δυσφορία μιας κοινωνίας είναι οι κεντρικές Η.Π.Α όπου τα πιο φραγκάτα κοινωνικά και «ηθικά» στρώματα την έχουν δει Άρεια φυλή και δημιουργούν την μια θρησκεία μετά την άλλη και πάντα ο χαρακτήρας τους είναι πιο φασιστικός. Αυστρία, Γαλλία, Ολλανδία και κάμποσες από της χώρες της Αν. Ευρώπης έχουν κάνει ήδη το βήμα της ανοχής στους φασίστες. Το αυγό εκκολάπτετε. Τα 50 χρόνια ηρεμίας ήταν αρκετά από ότι φαίνεται.

Φυσαλία το βίντεο που μας έδειξες ας σημειώσουμε ότι είναι σε μια πόλη όπου ο δήμαρχος είναι ο Ν.Κακλαμάνης (βρείτε κανέναν του Pride και ρωτήστε τον). Πάντως είναι αστείο «αφού πήγαν εκεί για να διασκεδάσουν οι άνθρωποι τι τους ενοχλείται? Αλήτες? Το θέμα είναι από τα τραγικότερα της ελληνικής κοινωνίας με πολλά άτομα να δέχονται τραμπουκισμούς και ρόπαλα από ηθικούς πολίτες (κρίμας που τόσα λίγα μαθαίνονται στα φιλελεύθερα ΜΜΕ μας).

Όσο για παρακρατικούς αστυνομικούς (και πράκτορες της ΕΥΠ) τι να πούμε? Η ιστορία ποτέ δεν παγώνει και ο καθένας μας πρέπει να αναλογιστεί την θέση του και την στάση του απέναντι σε αυτά που θα γίνουν.

Εγώ αυτό που θυμάμαι πιο πολύ από ότι έχω διαβάσει στην ζωή μου είναι πως ένας συγγραφέας γύρισε στο σπίτι του από τον πόλεμο (Αγγλία) το 1939 και έκλεισε το βιβλίο που έγραψε τονίζοντας ότι όλοι τους ζούσαν σε μια ήσυχη κοινωνία που πίστευε πως όλα αυτά (ο πόλεμος της Ισπανίας) ήταν πολύ μακριά της. Το 1939.