Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-03-09, 14:15
Το avatar του χρήστη emmy
emmy emmy is offline

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Κατάδυση με τόνους στη Σέριφο

Προσωπικά είμαι λίγο ''κάθετη''…

Περιμένω από τα καταδυτικά κέντρα να δείχνουν μεγάλη ευαισθησία σε τέτοιου είδους θέματα και να τηρούν το γνωστό ''take only pictures, leave only bubbles''.

Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που εκπαιδεύουν νέους δύτες ή που συνοδεύουν δύτες διαφορετικού κοινωνικού ή πολιτιστικού επιπέδου να είναι συνειδητοποιημένοι σε οικολογικά θέματα. Και μόνο η παρουσία μας στους βυθούς επηρεάζει αρνητικά τις ισορροπίες, ας γίνεται με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες…

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω διαφημιστικά καταδυτικών, που για παράδειγμα ''ξεκολάνε'' από την μούρη του δύτη το βεντουζομένο χταπόδι (πες μου τώρα πως το χταπόδι την έπεσε στα καλά καθούμενα στον δύτη και τον έβαλε κάτω να ανταλλάξουν καυτά φιλιά…), ή το χάϊδεμα του ιππόκαμπου (…γιατί αν δεν τον χαϊδεύαμε θα έπεφτε σε κατάθλιψη το ζωντανό…) ή το τάισμα των όποιων ψαριών (…ήταν μήπως ξερακιανά και χαλούσαν το θέμα της φωτό;;; )

Αυτά είναι πράγματα τα οποία (για τα δικά μου δεδομένα…) αφαιρούν ''πόντους' από ένα καταδυτικό, όπως αφαιρούν ''πόντους'' και η αδιαφορία/ανοχή απέναντι σε κακές συμπεριφορές (πχ. ανέχομαι τον φιλαράκο μου να βγαίνει πάνω στο καταδυτικό σκάφος με κυδώνια, μύδια και χτένια και να τα κερνάει στους παραβρισκόμενους, γιατί κι αυτός επαγγελματίας δύτης είναι, στα όστρακα δουλεύει και αφού το κάνει κάθε μέρα μωρέ, δεν βαριέσαι τώρα, για δυο κ@#οόστρακα να το κάνουμε θέμα;….)
Απάντηση με παράθεση