ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟ!
Καλησπερα και απο εμενα. Ειμαι-ημουν- μελος του greekdivers.Ειμαι ψαροκυνηγος και ψαροφαγος τα τελευταια 23 χρονια της ζωης μου(ειμαι 33 χρονων).Λατρευω τη θαλασσα και το υποβυχιο κυνηγι.Ασχολουμαι χειμωνα καλοκαιρι.Εχω βουτηξει σε ολη την Ελλαδα. Εχω δει εικονες μαγικες που δυστυχως δεν προκειται να ξαναδω.Παραδειγματα πολλα : Σαμοθρακη 1985, Λημνος μεθωνες 1987,βορειος παγκος Σκυρου 1988 Αγιος Ευστρατιος 1990,Λαδοξερα 1991 κλπ.Οσοι γνωριζουν τους τοπους και τους συνδυασουν με τις χρονολογιες θα καταλαβουν τι εχουν δει τα ματια μου.Ειχα την τυχη να εχω δασκαλο μου εναν ανθρωπο ,πραγματκα φυσιολατρη. Τον πατερα μου.Με εμαθε να επεμβενω στο περιβαλλον- οχι μονο το θαλασσιο- με συνεση σεβσμο και εγκρατεια.Στη θεα δεκαδων ροφων,εκαντονταδων σαργων κλπ,(χωρις υπερβολες) σκοτωνε απλα ενα ψαρι που θελαμε να φαμε , κρεμαγαμε τα οπλα στη σημαδουρα και μετα απλα χαζευαμε τον μαγικο υποβρυχιο κοσμο.Μεχρι και σημερα ακολουθω τον ιδιο αυτο κανονα προσπαθωντας να σωσω οτι περνα απο το δικο μου χερι.Θεωρω οτι το ΝΟΜΙΜΟ υποβρυχιο κυνηγι ειναι η πιο οικολογικη μορφη αλιειας λογω της δυνατοτητας επιλογης ειδους και βαρους αλιευματος.Εχθες διαβασα το post του amballou για τον λαγοκεφαλο.Ξερω οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι καφροι.Απλα το ψαρεμα σου δινει την ευκαιρια να το αποδειξεις.Καιρο τωρα διαβαζα αθλια posts sto "forum μας".Σχολια που δειχνουν ατομα με ψυχολογικα προβληματα.(π.χ. τις ξεκωλιασες τις τσιπουρες).Σημερα τους σιχαθηκα.Εχω ζητησει τη διαγραφη μου απο μελος.Πρεπει οσοι αγαπαμε πραγματικα τη θαλασσα να ειμαστε ενεργοι απεναντι σε τετοιου ειδους συμπεριφορες ανεξαρτητως "σε ποιο forum ανηκουμε".Ανηθικες και παρανομες πραξεις οπως πωληση ψαριων απο ψαροτουφεκο, αυτονομο ψαροτουφεκο, νυχτερινο,ψαρεμα το μαιο και τοσα αλλα πρεπει να τιμωρουνται.Ειτε καλωντας το λιμεναρχειο ειτε αυτοδικως.Πρεπει να δρασουμε συλλογικα και ο καθενας μονος του.(στα λιμεναρχεια της αττικης εχω καταντησει γραφικος)Συγνωμη για το μακροσκελες post, αλλα απο το πρωι βραζει το κεφαλι μου!Ντρεπομαι πια να λεω οτι κανω ψαροτουφεκο!
Φιλικα Γιώργος Κεφαλάς.
|