Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-03-09, 11:37
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Φοίβε καλωσήρθες στο φόρουμ του Συλλόγου μας και ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας βαθειές σκεψεις και συναισθήματα.

Υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία μπορούμε εύκολα να ταυτιστούμε μαζί σου:

- Κι εσύ, δεν ξέρω πόσο συχνά αλλά το κάνεις τουλάχιστον, βουτάς καμιά φορά μόνο για τη βουτιά και για την αίσθηση του να είσαι εκεί (freedive)....

- Κι εσύ, έχεις γνωρίσει την ομορφιά του βυθού τη νύχτα (ειλικρινά δε χρειάζεται καθόλου να μας το περιγράψεις, οι περισσοτεροι το ζούμε αρκετά συχνά και γνωρίζουμε ακριβώς το συναίσθημα και τη μαγεία του.... μου έχει τύχει να περάσω μια ολόκληρη ώρα νυχτερινής βουτιάς κυριολεκτικά κολλημενη σε μια διαδρομή των 10 μέτρων γιατί απλά το κάθε εκατοστό νερού και βυθού ήταν γεμάτο θαύματα που δεν μπορούσα να σταματήσω να κοιτάζω εκστασιασμένη....)

Για εμάς όμως η ζωή της θάλασσας δεν σταματάει στα ψάρια, τα χταπόδια και τις κωλοχτύπες.....
Για μας όλη η θάλασσα είναι ζωή.... τα βράχια, το νερό, το ίζημά της, ένα απίστευτο σύμπλεγμα μορφών που, σε αντίθεση με εσένα, οι πολλές ανάσες μάς δίνουν το πλεονέκτημα να παρατηρήσουμε......
Και μπροστά σε αυτό το θαύμα, τα φονικά ένστικτα (αν υποθέσουμε ότι έχουν ξεμείνει) πάνε περίπατο.
Το μεγαλείο -όταν πραγματικά το νιώθεις- δεν το σκοτώνεις, απλά υποκλίνεσαι μπροστά του. Κι αυτό είναι παγκόσμιος κανόνας σοφίας, που συμβαίνει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τη γνώση στα στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης.

Το ποστ σου είχε ευγένεια και ήθος.
Όσο τα ψαρέματά σου συνεχίζουν να είναι νόμιμα (πράγμα το οποίο ομολογώ ότι κάθε άλλο παρά μου εμπνέει η φωτό που με τόσο καμάρι παραθέτεις ....), σου εύχομαι να είσαι καλά και να τα απολαμβάνεις.

Επίτρεψέ μας όμως στο μεταξύ να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε κι εμείς τα πλάσματα που θεωρούμε σπουδαία, με τον δικό μας, αλλιώτικο τρόπο, που στη δική μου αντίληψη τουλάχιστον είναι ομορφότερος, αγνότερος, ανώτερος, αληθινότερος, ευγενικότερος, συναρπαστικότερος: Ζωντανά.

Καλή συνέχεια.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 25-03-09 στις 12:48.