Καλημέρα ξανά...
Καλώς ήρθες Φοίβε νο 2

Με πλάγια γράμματα χρησιμοποιώ τα λεγόμενά σου αυτούσια γιατί με μπερδεύει το σύστημα της παράθεσης.
Λοιπόν εμείς οι αυτοδύτες βουτάμε
καμιά φορά, μόνο για τη βουτιά. (Συνεχίζω με τα δικά σου λόγια

).
Ζούμε σε ένα μάλλον πολύπλοκο σύστημα. Τόσο βιολογικά όσο και κοινωνικά. Και είναι στιγμές που θέλουμε να αποδράσουμε απο τον κόσμο. Ή να δούμε τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά. Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που βουτάμε για να σκοτώσουμε. Γιατί το ταξίδι που οδηγεί στο φόνο περνάει απο τα μονοπάτια της γνώσης. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να φτάσεις εκεί (Όχι απαραίτητα. Φονιάς γίνεσαι και με λιγότερες γνώσεις, βλ. δυναμιτάδες κ.τ.λ.)
.
Και βουτάμε και για ένα ακόμη λόγο: γιατί η βουτιά για το φόνο σε φέρνει πιο κοντά ακόμα στη θάλασσα (Αποκλείεται)
.
Γιατί γίνεσαι ένα πλάσμα, με τα πλάσματα που κυνηγάς. Γίνεσαι κομμάτι της τροφικής αλυσίδας (είσαι έτσι και αλλιώς).
Ναι φίλε μου, γεννήθηκες αρπαχτικό, μη το απαρνιέσαι. Είσαι πλάσμα της φύσης και εσύ (Κάποτε κανιβάλιζες κιόλας, δε νομίζω πως πρέπει να γυρίσουμε και σε αυτές τις καταστάσεις για να βιώσουμε τη χαρά της ύπαρξής μας ως πλάσματος της φύσης)
. Στιγμές. . . έχεις ανάγκη το φόνο (???).
Όλη σου η ύπαρξη ένας φόνος (!)
Και τώρα που έμαθες, μπορείς να ζήσεις λίγο στο παρελθόν. Στην εποχή που είχες άγρια ένστικτα, στην εποχή που ζούσες για την άγρια χαρά του φόνου (Σκότωνες για να τραφείς όχι για την τέχνη του φόνου!!!).
Και μόνο αυτό θεωρώ κέρδος. Είναι η τέχνη της παρατήρησης χωρίς αλληλεπίδραση (Και γι αυτό βουτάμε οι αυτοδύτες

).
Ίσως γιατί η αυτόνομη κατάδυση είναι παλαιότερη ως δραστηριότητα απο την ελεύθερη (Αποκλείεται!!! Οι πολυννήσιοι, οι αϊτιανοί και δεν ξέρω κ εγώ ποιοί άλλοι, ακόμα με τις σφεντόνες κυνηγάνε και με μια ανάσα, όχι μάλιστα για το φόνο αλλά για την τροφή τους, την ύπαρξή τους. Ο κουστώ ούτε σκεφτόταν τότε την αυτόνομη συσκευή).
Χωρίς κανένα ύφος έντονης αντιπαράθεσης. Μόνο αυτή η τόσο έντονη και συνεχής χρήση του φόνου με χαλάει αφάνταστα. Άλλωστε θεωρώ ακόμα και τώρα τον εαυτό μου ψαροντουφεκά έστω και αν έχω αραχνιάσει...