Ρε συ Μιχάλη, μην μπλεκουμε τώρα τις βούρτσες εδώ πέρα
Το Greekdivers έχει ενότητα αυτόνομης κατάδυσης -απ' όπου ξεκίνησαν και όλα για τους γνωρίζοντες
Και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή όσοι αυτόνομοι θέλουν και να ζητάνε μπουκάλες κό,τι άλλο γουστάρουν. Δεν είναι δικό μας θέμα αυτό.
Ούτε σε αυτό το φόρουμ άλλωστε θα ορκιζόμουν ποτέ τι την θέλει τη μπουκάλα ο καθένας που τη ζητάει.....
(Πέτρο, δεν μπορώ να συμμετέχω σε 30 φόρα, ήδη ζορίζομαι πολύ σε αυτό το εξής ένα)
Γιώργο (geogeo) δε σε αδικώ που μπερδεύεσαι αν και για μένα είναι απλα τα πράγματα.
Έχω πει χιλιάδες φορές ότι δεν έχω πρόβλημα με το Ψ/Τ και τους ψαροκυνηγούς. Έχω πρόβλημα με την κακή χρήση του πρώτου και την απληστία του δεύτερου.
Υπάρχουν άδειες και νόμοι. Κι αν όσοι ψάρευαν είχαν άδεια και ακολουθούσαν τους νόμους, το Ψ/Τ θα μπορούσε να είναι πράγματι το φιλικότερο μέσο εξασφάλισης τροφής ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αν προσποιούμουν ότι φρικάρω μπρος στο φόνο ενός ψαριού θα έπρεπε πρώτα να δηλώσω ότι δεν αγοράζω ποτέ ψάρια από τον ιχθυοπώλη και κατσικάκια-μοσχαράκια-γουρουνάκια από τον χασάπη.
Εφόσον δεν το κάνω αυτό, δε βλέπω καμιά ουσιώδη διαφορά μεταξύ εκείνου που πατάει τη σκανδάλη κι εμένα που πληρώνω κάποιον άλλο για να την πατήσει (σκοτώσει).
Αν μου δείξεις νεκρό χταπόδι θα φρικάρω. Έχω σκοτώσει πολλά σαν μικρό παιδί μέχρι ν' αρχίσω να διαβάζω γι'αυτά. Μέχρι ν'αρχίσω να αλληλεπιδρώ υποβρυχίως με αυτά... αλλά για μένα η γνώση λειτούργησε αντίθετα και από τότε σταμάτησα να τα τρώω (γνωρίζοντας εξαιρετικά καλά πόσο νόστιμα είναι).
Και όχι -επιτέλους με αυτή την καραμέλα- ο άνθρωπος δεν ανήκει σε καμιά κορυφή, αυτά είναι βρούβες φίλοι μου, όλοι όσοι ζούμε στον πλάνήτη βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε εξελικτικές κορυφές, ας χαλαρώσουμε λίγο με την πάρτη μας..... αν είμαστε κάτι εμείς οι άνθρωποι είναι απλά οι πλέον εξαρτημένοι από όλα τα υπόλοιπα πλάσματα και γι' αυτό οι πλεον ευάλωτοι καθώς τα ξετινάζουμε. Που θα πάει, θα το πάρουμε χαμπάρι κάποια στιγμή -ας ελπίσουμε ότι δε θα είναι υπερβολικά αργά.
Ο Φοίβος έβαλε εδώ τη φωτό με τα ψάρια του για να μας προκαλέσει. Είναι ξεκάθαρο. Ίσως όχι κακόβουλα, αλλά σίγουρα για να μας προκαλέσει.
Αλλά δεν είναι το νεκρό ψάρι που θα με κάνει να φρικάρω, ξαναλέω.
Θα με φρικάρει το νεκρό ψάρι που χτυπήθηκε από ******* και ασχετοσύνη.
Θα με φρικάρει το νεκρό ψάρι που χτυπήθηκε νύχτα ή με μπουκάλα.
Και θα με φρικάρουν τα
πολλά ψάρια που χτυπήθηκαν από οποιονδήποτε με οποιοδήποτε τρόπο.
Αχαριστία. Απληστία. Ασέβεια. Αλαζονεία. Ασχήμια. Ανηθικότητα. Ανοησία. Αμεριμνησία. Αναλγησία. Απρέπεια. Αστοδιάλο.
(Να πάω στο Β ή να τ' αφήσω);
Και Φοίβε, ναι, ωραίες εικόνες μας δείχνεις (κατά τ' άλλα

).
Τις έχουμε δει κι εμείς. Τις έχουμε αγαπήσει. Γι' αυτές είμαστε εδώ, γι'αυτές βουτάμε (αν ακόμα αναρωτιέσαι), γι' αυτές παλεύουμε.
Εσύ παλεύεις για κάτι;
Κάνεις κάτι για την ερωμένη σου-θάλασσα εκτός από το να τη δαγκώνεις;
Πόσα μαύρα λες στους φίλους σου ότι μπορούν να χτυπήσουν σε κάθε ψαριά τους;
Πόσα κιλά;
Ήρθες να μας διδάξεις κάτι;
Ήρθες να μας πεις κάτι;
Η φωτό σου δεν με ενοχλεί επειδή έχει νεκρά ψάρια.
Με ενοχλεί γιατί δίνει λάθος μηνύματα.
Εσύ δεν με ενοχλείς επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ (όλοι έχουμε τα προβλήματά μας)
Με ενοχλείς όμως αν νομίζεις ότι μπορείς να με πείσεις ότι είναι κι αυτός ένα τρόπος να δείξεις την αγάπη σου στη φύση.
Και καταλήγοντας -για ακόμα μια από τις άπειρες φορές που το έχω πει- δεν μας ενδιαφέρει ούτε το ότι κάνετε Ψ/Τ ούτε γιατί το κάνετε. Θέμα σας και ο νόμος με το μέρος σας. Είτε μου αρέσει είτε όχι, το σέβομαι
Σας παρακαλώ μονάχα σεβαστείτε κι εσείς εμάς.
Σεβαστείτε τους ελάχιστους νόμους που διέπουν τη δραστηριότητά σας.
Και αν θέλετε να μας πείσετε για κάτι, πείστε μας ότι σέβεστε (ή
ακόμα καλύτερα, προσπαθείτε να βελτιώσετε) αυτούς τους νόμους διότι μέχρι στιγμής, κάνετε όλοι -ακόμα κι εσύ Φοίβε, ο μπολιασμένος- ακριβώς το αντίθετο.
Το Ψ/Τ δεν θα σας το καταργήσει κανείς αν τυχόν το φοβάστε. Σας το εγγυώμαι. Δεν θα προλάβει κανείς ποτέ να το απαγορεύσει.
Απλά κάποια στιγμή δε θα έχει πια νόημα να πηγαίνετε για ψάρεμα.
Η μεγάλη σας κ**** απλά θα ψοφήσει μόνη της, αφού κοστίζει όλο και πιο ακριβά και αποδίδει όλο και λιγότερο (λάθος; ).
Εσείς τι κάνετε για προλάβετε τον ψόφο; Και αν τίποτα ακόμα, πότε σκοπεύετε να αρχίσετε;
Αυτά και μόνο με ενδιαφέρει να ακούσω από εσάς.
Φιλικά,
Μαρία