Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-07-07, 15:04
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Χρόνος "0" : Πραγματικότητα ή μύθος ??

Καθε γνωση η οποια εμπλουτιζεται περαιτερω ειναι χρησιμη. Για αυτο και ποστ σαν του Χρηστου ειναι αυτα που αναβαθμιζουν το συνολο ενος φορουμ.

Η παρεμβαση μου στο κειμενο του Χρηστου ειχε ως σκοπο τη διευκρινηση καποιων λεπτομερειων ωστε το συμπερασμα που βγαινει απο την αναγνωση του να ειναι οσο το δυνατον πιο ολοκληρωμενο.

Παράθεση:
Νομίζω είναι προφανές ότι ο σκοπός των λεγομένων του Χρήστου δεν είναι να ωθήσει άπειρους αυτοδύτες αναψυχής σε βαθιές βουτιές με αποσυμπιέσεις με το σκεπτικό ότι δεν έχουν διαφορά, αλλά ακριβώς το αντίθετο: Να δείξει πως η αποσυμπίεση είναι μια διαδικασία που συμβαίνει πάντα και οι κίνδυνοί της είναι υπαρκτοί, ακόμη κι όταν ΔΕΝ κάνουμε στάσεις αποσυμπίεσης (και επομένως η βουτιά δεν βαφτίζεται "βουτιά αποσυμπίεσης").
Ακριβως αυτο πιστευω και εγω, για αυτο και οι διευκρινησεις...

Παράθεση:
Ο δάσκαλος μου, μου είχε πει ότι η αποσυμπίεση είναι οροφή και μάλιστα πολλές φορές πιο συμπαγής από σπήλαια ή ναυάγια…
Μεγαλη αληθεια και ειναι ολη η διαφορα , η τεραστια διαφορα , αναμεσα στις καταδυσεις μη αποσυμπιεσης απο αυτες με αποσυμπιεση.

Παράθεση:
νομίζω ότι συμφωνείτε ότι όλες οι βουτιές θέλουν εκπαίδευση. Το κείμενο του Χρήστου με ωθεί να προσέξω ποιο πολύ στις βουτιές μου (χωρίς αποσυμπίεση) παρά να στραφώ σε καταδύσεις οροφής με αποσυμπίεση.
Δεν νομιζω οτι το ενα αποκλειει το αλλο. ΚΑθε δυτης που εχει μερακι με την θαλασσα οφειλει να ψαξει τα ορια του. Τα ορια του σε γνωση και σε βαθη...Η τεχνικη καταδυση ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο που αν μη τι αλλο (σε μενα τουλαχιστον) δειχνει τι παει να πει σωστη και καλοσχεδιασμενη καταδυση. Οταν εισαι ασφαλης στα βαθεια (γιατι λειτουργεις ορθα) , εισαι σιγουρα σφαλης και στα ρηχα!

Παράθεση:
Μια κατάδυση στα 65μ, αν γίνει σωστά, μπορεί να είναι πολύ πιο ασφαλής από μια κατάδυση στα 18.
Πολύ συχνά δε, μια κατάδυση στα 65μ είναι πολύ πιο ασφαλής από μια κατάδυση στα 18μ ενός Κέντρου Κατάδυσης (ίσως πολύ πιο συχνά απ'ότι θα θέλαμε).
Ενα επιχειρημα σαν και αυτο ειναι πλεονασμος .
Οποιαδηποτε καταδυση εχει προετοιμαστει σωστα ειναι πιο ασφαλης απο μια που εχει γινει στο ποδι.

Αν ομως χρησιμοποιησεις το εξης παραδειγμα ισως φτασεις σε ασφλεστερα συμπερασματα.

Μια καταδυση που θα κανω εγω στα -14μ ειναι απολυτως πιο ασφαλης απο μια καταδυση που θα κανω εγω (παλι) στα -65μ, οσο καλα και να εχω σχεδιασει και τις 2. Ειναι αληθεια αυτο ή οχι?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ : 16-07-07 στις 17:42.
Απάντηση με παράθεση