Καλησπέρα σας
Με λένε Χρήστο Παπαναστασίου και είμαι ημερήσιος ψαροτουφεκάς με ελεύθερη κατάδυση από το 1989. Εχω κάνει κάποια μαθήματα αυτόνομης, αλλά δεν με κέρδισε. Σέβομαι όμως απόλυτα όσους βουτάνε. Με όποιο τρόπο επιλέγουν. Τους θεωρώ δικούς μου ανθρώπους. Απλά.
Για τη γονιμότητα του διαλόγου, εκτιμώ ότι καλό θα είναι να πάψουμε να δαιμονοποιούμε ο ένας τον άλλον. Και ιδιαίτερα εσείς οι αυτόνομοι δύτες, εμάς τους ψαροκυνηγούς, άσχετα αν ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι που μάς υποβιβάζουν.
Η ένστασή μου είναι ότι κάνετε αυστηρή επιλογή μόνο στους κακούς κυνηγούς. Για κάθε έναν κακό ψαροτουφεκά, υπάρχουν τουλάχιστον 10 που κοσμούν τον χώρο μας, όπως πιστεύω για κάθε νυχτερινό ψαρομπουκαλάκια, υπάρχουν 10 νόμιμοι και ωραιοι αυτοδύτες. Αφού κάνετε τον κόπο και επισκέπτεστε τα forum μας, θα δείτε και κυνηγετικές ιστορίες που ανάγουν τη δραστηριότητά μας σε απόλυτα υγιή διαδικασία (είδα ήδη ένα link σε αυτό το ποστ).
Οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσβληθούν από το υποβρύχιο κυνήγι, είναι οι αυστηροί vegeterians. Όσοι από τους υπόλοιπους καταναλώνουν ψάρι, είναι απλά υποκρισία.
Αυτά για πρόλογο.
Πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει ΑΝΕΤΑ να συνυπάρξουμε. Είμαστε μια κατηγορία ανθρώπων που παρατηρούμε τη θάλασσα, την αγαπάμε (εμείς έστω και μέσα από την ιδιοτέλεια της κατάκτησης του ψαριού) και θέλουμε να εξακολουθεί να υπάρχει θάλασσα υγιής και αύριο.
Θα ήθελα να σάς μεταδώσω τί σημαίνει για μένα "θάλασσσα και υποβρύχιο κυνήγι", θα ήθελα να μάθω ποιά συγκινησιακά πεδία σάς προκαλεί η θέα ενός σπειρογράφου τη νύχτα ή μιας σμέρνας προφίλ, στο όνομα όμως μιας υγιούς επικοινωνίας και όχι μιας εγωιστικής "να επιβληθούμε γιατί είμαστε καλύτεροι" διαδικασίας.
Καλά να είμαστε και θα ανταλλάξουμε απόψεις για αυτά (μακάρι στο ίδιο τραπέζι, και βάζουμε εμείς τα ψάρια και εσείς το κρασί

. Και αν δεν συγκινήσουμε ο ένας τον άλλον, ας ξεκινήσουμε να σέβεται ο ένας τον άλλον.
Αυτό που προέχει εν έτη 2009 είναι η σύμπραξη και όχι άλλη διχόνια. Μόνο έτσι θα απομονωθούν πλήρως τα κακά στοιχεία εκατέρωθεν, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε λόγο απέναντι στις πραγματικές απειλές που μπορεί να στερήσουν αυτό που αγαπάμε.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία