Γιώργο Κεφαλά, δεν είχα σκοπό να σου απαντήσω στην αρχή, αλλά σκεφτόμενος ότι θα μείνουν ασάφειες στον αέρα άλλαξα γνώμη...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Κεφαλάς
Τα παιδια οπως λες στηνουν στο τοιχο το παραλογο και την καφριλα.Ξεκολληστε απο την γηπεδικη σας νοοτροπια..
|
Απάντησέ μου που είδες την καφρίλα, το παράλογο και τη γηπεδική νοοτροπία?? Που? Συγκεκριμένα!! Αν πας στην αρχή αυτού του τόπικ θα βρεις πολλή περισσότερη καφρίλα από αυτή που υποστηρίζεις ότι έχουν οι ψαροτουφεκάδες... Έναν απαράδεκτο τρόπο συμπεριφοράς και αντιμετώπισης και μια κτητικότητα προς τη θάλασσα που πηγάζει από τις προσωπικές αντιλήψεις και μόνο...
Παράθεση:
Δεν ειναι αυτονομοι ψαροκυνηγοι 0-1 οπως διαβασα αλλου!Ο χωρος του ψαροτουφεκου βρωμαει απο οπου και αν τον πιασεις.
|
Μα είναι δυνατόν να το λες αυτό?? Βρωμάει από παντού? Δηλαδή όλοι όσοι κάνουν ψ/τ έχουν κάποιου είδους πρόβλημα, είτε ψυχολογικό, είτε με το νόμο, είτε με τα λεφτά από τα ψάρια που πουλάνε....?? Σώνει και καλά όλοι οι ψ/τ είναι στραβοί κι ανάποδοι?? Δεν υπάρχει εναλλακτική? Και το λές εσύ που είσαι ψαροντουφεκάς? Δηλαδή είσαι ο σωστός, ο δάσκαλος και πρέπει να μας μάθεις? Και με τι καταπληκτικό ύφος κιόλας, έτσι? Ε, όχι ρε φίλε, ε όχι...! Αποφάσισα να σπουδάσω Θαλάσσια Βιολογία απ'όταν ήμουν 13 χρονών από αγάπη για τη θάλασσα και το ψαροντούφεκο. Έμαθα (εγώ, και οι περισσότεροι ψαροντουφεκάδες) να σέβομαι και να τηρώ τα μέτρα και τα σταθμά, έμαθα να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, έμαθα να μην είμαι ψευτοοικολόγος, αλλά
πραγματικός οικολόγος γνωρίζοντας πλέον τις αρχές και διαδικασίες της, έμαθα
να ξεχωρίζω τους ψευτοοικολόγους και τα οικονομικά συμφέρονται πίσω από αυτούς. Όλα αυτά στο αντικείμενο που σπούδασα. Και μετά τα είδα και τα εφάρμοσα και στην πράξη, ενώ έκανα ψαροντούφεκο... Δε θα μου πεις εσύ, τι θα κάνω στη θάλασσα, ούτε οι εδώ αυτόνομοι, γιατί πολύ απλά δεν ξέρετε ούτε τι ξέρω ούτε τι κάνω (όχι μόνο εγώ, οι περισσότεροι ψ/τ)...
Και ο τρόπος που μιλάτε αρκετοί (μαζί κι εσύ) είναι όπως είπε παραπάνω και ο Γιάννης
τσουβάλιασμα...
Παράθεση:
Οσο θα φερεστε αλογα και αμετρα στο θαλασσιο περιβαλλον καθε λογικος ανθρωπος-αυτονομος ,ελευθερος και οποιοςδηποτε αλλος θες-θα ειναι απεναντι σας.Ειναι απλο και λογικο.Αν δεν θες να το κατανοησεις εχεις μεγαλο προβλημα φιλε μου.Οπως χαιρεσαι που εχεις το "ενστικτο του κυνηγου", καλο ειναι να εχεις και το ενστικτο της αυτοσυντηρησης.
|
Άλογα? Άμετρα? Λογικός άνθρωπος?? Ποιος είσαι εσύ και ο κάθε εσύ μέσα σε αυτό το φόρουμ που έχει τα προσόντα να το κρίνει αυτό? Έχεις κοιτάξει να δεις πόσες αμέτρητες συζητήσεις έχουν γίνει για την προφύλαξη και τη συντήρηση των ψαρότοπων που επισκέπτεται ο καθένας από εμάς στο GD και στο SF?
Έχεις κοιτάξει?
Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης...? Ποιας αυτοσυντήρησης? Από τα ψάρια που ψαρεύουμε? Αν δεν το είχαμε, δεν θα ψαρεύαμε...
Και είσαι και ψαροντουφεκάς... Δηλαδή πραγματικά, πρέπει στο κοντινό σου περιβάλλον να είχες πάρα πολλές φορές ερεθίσματα με την υπεραλιεία, αλλιώς δεν εξηγήται τόσο μένος και τσουβάλιασμα προς την ίδια σου τη "φάρα"...
Αλλά δεν είμαστε όλοι έτσι ευτυχώς...
υγ: Πάνο το είπα σε σένα, και τελικά ούτε κι εγώ το τήρησα...