Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-03-09, 12:22
Γιώργος Κεφαλάς Γιώργος Κεφαλάς is offline

Περιοχή: Πόρτο Ράφτη
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Καλημερα και απο εμενα.
Φιλε Φοιβε ψαροκυνηγε, το τελευταιο σου post με καλυψε πληρως.Εισαι απο τους ελαχιστους ψαροκυνηγους που εχω συζητησει το τελευταιο καιρο με τοσο ορθη προσεγγιση στο θεμα. Πιστευω οτι πραττεις,και δεν εχω κανενα λογο να πιστεψω το αντιθετο,οτι γραφεις.Το απιθανο παραδειγμα σου, για τα 3 ζευγαρια που απο τον νομο εχουν δικαιωμα σηκωματος 6 μαυρων, το οποιο εσυ και η παρεα σου δεν κανετε, με γεμισε χαρα!Ειλικρινα.Ειναι αυτο που εγραψα σε προηγουμενο post οτι αν πραγματικα αγαπας αυτο που κανεις, δεν χρειαζεσαι κανενα νομοθετικο πλαισιο για να το προστατεψεις.Ειναι τοσο απλο.Οταν δεν εχεις μετρο,παιδεια και συνειδηση χρειαζεσαι τον νομο.Παντως η προσωπικη μου εμπειρια στα 23 χρονια που ψαρευω, ειναι οτι τετοιες αποψεις αποτελουν τη μειοψηφια.Η πρωτη σου δημοσιευση-κειμενο και φωτο-ηταν οντως προκλητικα ιδιως στη χρονικη στιγμη της συζητησης που εγινε.Αναγνωριζω παντως οτι σκοπος σου δεν ηταν αυτος.
Σπυρο σε ευχαριστω και εσενα που με τον τροπο σου επιβεβαιωσες τον παραπανω κανονα, και την γνωμη που εχω για εσας τους αλλους ψαροκυνηγους.Ανηκεις στην πλειοψηφια οταν λες, εστω και για να ερισεις οπως ισχυριστηκες, οτι καλα του εκανε του λαγοκεφαλου ο αμπαλλος.Οπως ανηκεις στη πλειοψηφια οταν ισχυριζεσαι οτι ειναι το ιδιο πραγμα οι 4 ροφοι της παρεας και οι 4 του ενος ψαροκηνυγου.Σου λεω λοιπον οτι η παρεα ειναι νομιμη ενω ο ενας παρανομος.Αν παει την ιδια μερα στον ιδιο τοπο η νομιμη παρεα και παρει 4 ψαρια και ερθει μετα και ο ΝΟΜΙΜΟΣ μοναχικος ψαροκυνηγος και παρει και αυτος 1 μαυρο, αυτα μας κανουν συνολο 5.Στο δικο σου ομως σκεπτικο γλυκε μου φιλε σπυρο-ιασων,στην ιδια μερα μας κανουν 8 μαυρα,4 νομιμα και 4 παρανομα.ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.Δεν ειμαι νομολατρης οπως καποιος αλλος εγραψε.Απλα για σας ειναι απαραιτητοι οι νομοι.Και τελος,δασκαλος δεν θα γινω κανενος.Ειμαστε ολοι αρκετα μεγαλοι για να αναλαβουμε τις ευθυνες μας,δεν νομιζεις?
Υ.Γ. Δεν ανηκω στη φαρα κανενος.Δεν εχω κανενα κοντινο ερεθισμα υπεραλιειας.Το μονο κοντινο ερεθισμα ηταν ευτυχως ο πατερας μου και δασκαλος μου και τον ευγνομωνω για αυτο.Τα τελευταια 12 χρονια ψαρευω αποκλειστικα μονος μου.Οσες φορες ετυχε να παω με αλλους της φαρας σας, απλα ντραπηκα που ημουν μαζι τους.
Γιώργος Κεφαλάς