Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-03-09, 12:31
Γιώργος Κεφαλάς Γιώργος Κεφαλάς is offline

Περιοχή: Πόρτο Ράφτη
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αγανάκτηση.

Μπορείτε να μου την εξηγήσετε παρακαλώ;

Εδώ λέμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Μας εξηγήσατε τι σαν συνεπάρει οκ. Το ακούσαμε (φυσικά δεν είναι απαραίτητο να συνεπάρει και μας έτσι; ). Το γιατί ψαρεύω το λύσαμε. Στο κάτω κάτω δεν μας ενδιαφέρει. Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να βγάζει το φαγητό του και το βρίσκω πολύ υγειές.

Προτείνω για 3η φορά στο ίδιο thread μέσα σε 2 μέρες να αφήσουμε κατα μέρους τα πράγματα που διαφέρουμε και να δούμε πράγματα που αν δεν λύσουμε θα αντιμετωπίσουμε όλοι πολύ άσχημες συνέπειες.

Να θέσουμε μόνοι μας πρωτού μας το θέσουν οι άλλοι πρότυπα συμπεριφοράς που θα ακολουθούμε τόσο στη αλληλοεπίδρασή μας με την θάλασσα όσο και στην στεργιανή καθημερινότητά μας.

Ήδη σαν σύλλογος αλλά και με προσωπικες συμμετοχές μελών έχουν γίνει παρεμβάσεις για το περιβάλλον, έχουμε μιλήσει για τις τράτες, για τα γρι γρι, για την επιβάρυνση απο εγκαταστάσεις. Εχουμε μιλήσει όμως και για τα δικά μας τα φταιξίματα. Είτε χαλώντας μια φωλιά μια χταποδομάνας (άθελα πολλες φορές με μια αδέξια πεδιλιά), είτε αφήνοντας μια σακουλα να την πάρει ο αέρας, είτε παίρνοντας κάποιο "τρόπαιο" απο τον βυθό ή κάποιο ναυάγιο. Όλα αυτά, από τα καταλάθος μέχρι τα επίτηδες θέλουμε να μειώσουμε. Τα καταλάθος όσο γίνεται και τα επίτηδες εντελώς.

Δεν είμαστε σερίφιδες, ούτε δικαστές, ούτε μικροί Θεοί για να επιβάλουμε τα θέλω μας. Έχουμε όμως το θάρρος της γνώμης μας που στηρίζεται συνήθως σε επιστημονικά δεδομένα, σε διεθνείς πρακτικές, αλλά τέλος τέλος στηίζεται και στο αυτονόητο. Νομίζω ότι στο να παρέμβουμε θετικά η βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Ήδη έχουμε τους πρώτους φίλους από τον χώρο του Ψ/Τ και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε μαζί για πολύ ακόμα. Θα σώσουμε τον κόσμο; Μάλλον όχι. Να τον επιβαρύνουμε όμως λιγότερο μπορούμε σίγουρα. Στο τέλος της διαδικασίας θα είμαστε όλοι σοφότεροι.