Απάντηση: Ω! τράτα μία!!!
Δεν είναι μόνο οι διασυνδέσεις παιδιά. Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο. Οι μετανάστες έχουν απορροφήσει όλη την δύναμη του λιμενικού σώματος (Όσοι έμεινε από της αποσπάσεις και γραφιλικια). Σε πολλές περιοχές οι λιμενικοί με τους ψαράδες είναι μέλη των ίδιων οικογενειών άρα μεγιστοποιείται η ανεπάρκεια της καταστολής. Επίσης σημαντικό είναι πως "κάλως η κακώς" δεν υπάρχει καμία παντιέρα (η προστασία της φύσης είναι ακόμα μικρή ή αδύναμη παντιέρα) για να λειτουργήσουν πέρα από το συμφέρων. Τα μέτρα που παίρνονται παρακάμπτονται. Η τεχνολογία ανεβαίνει. ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ και τα άλογα αρπακτικά γίνονται πιο άγρια (νόμος της φύσης).
Η καταγγελία πάντως είναι ένας τρόπος να κινητοποιηθεί ο κατασταλτικός μηχανισμός. Στον Ευβοϊκό τα ίδια κάναν και χειρότερα μπροστά σε παραλίες όπου τους βλέπει ο κόσμος όλος.
Εγώ πιστεύω πάντως ότι λύσης υπάρχουν άλλα δυστυχώς όλες τους έχουν με αλλαγή του μοντέλου της καταστολής. Στην ουσία χρειαζόμαστε 1.προστατευόμενες περιοχές - περιοχές αλιείας 2.λειτουργία συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης (υπάρχει ήδη άλλα παρακάμπτετε). 3 Ένα σώμα καταστολής-τρομοκράτη χωρίς έδρα. (Δηλαδή 1-2 μεγάλα σκάφη φουλ ανεξάρτητα που το βράδυ θα αποφασίζουν που θα την πέσουν το πρωί). 4. Ανθρώπους (επιστήμονες – πολιτικούς) ειλικρινής που να το πιστεύουν και να μπορούν να τους πείσουν. Εγώ πιστεύω πως σε δυο-τρία χρόνια όλα θα δουλεύουν ρόλοι
Και αν χρειαστεί επιπλέον απαγορεύσεις στον τομέα της αλιείας. Η κατάσταση σήμερα δεν φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη, σε δέκα χρόνια ίσως ακόμα να μην είναι μη αναστρέψιμη κανείς δεν ξέρει. Ίσως όμως πολύ σύντομα να γίνει μη αναστρέψιμη. Μην κοιτάτε πολύ πίσω από το 95 και μετά δεν υπάρχει ψάρι. Εγώ πιτσιρικάς (και είμε μόλις 27) όταν κάναμε κανα παραγάδι τρώγαμε για ένα μήνα Τώρα....... ντρέπομαι να ρίξω καθετή. Όλοι φταίμε.
Αν με πείτε ακραίο απλά σκεφθείτε τι παραχωρήσεις έχουμε κάνει στην στεριά που η καταστολή είναι πολύ πιο εύκολη.
|