Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 30-03-09, 18:54
Το avatar του χρήστη Χρηστος Ευθυμιου
Χρηστος Ευθυμιου Χρηστος Ευθυμιου is offline
Μέλος ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 11-04-2007
Περιοχή: Άλιμος
Μηνύματα: 2.974
Πρώτο στάδιο ρυθμιστή Self made

Κατά καιρούς έχω κατασκευάσει αρκετά πράγματα καταδυτικού εξοπλισμού.
Θήκη φωτογραφικής μηχανής, υποβρ. θήκη για φλας, υποβρύχιο φακό, φωτισμό για μηχανή λήψεως supper 8mm (προ βίντεο εποχή ) και πολλά άλλα.

Αυτή την φορά σκέφτηκα να πάω λίγο ποιο πέρα, να κατασκευάσω έναν ρυθμιστή (σωστά διαβάσατε) πρώτο στάδιο, όπως εγώ τον φαντάζομαι με κάποιες καινοτομίες οι οποίες θα φανούν στην πράξη μετά την κατασκευή και τις απαραίτητες δοκιμές.

Η πρώτη ιδέα.

Η πρώτη ιδέα είναι πολύ παλιά, αλλά ποτέ δεν είχα τον χρόνο και τα απαραίτητα μηχανήματα να την υλοποιήσω. Έτσι για πολύ καιρό έμεινε στην σκέψη μου σαν επιθυμία περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να την πραγματοποιήσω.

Πριν λίγο ξεκίνησα να σχεδιάζω σε ένα πρόχειρο χαρτί και να αποτυπώνω ότι μου ερχόταν στο μυαλό εκείνη την στιγμή.




Αυτό δεν είναι αρκετό για μια τέτοια κατασκευή, χρειάζονται υπολογισμοί, επιλογή υλικού, και κατασκευαστικά σχέδια, δηλαδή μια ολοκληρωμένη μελάτη.

Όσο προχωρούσα στον σχεδιασμό τόσο μεγάλωνε και επιθυμία να φέρω τον ρυθμιστή στο στάδιο της κατασκευής. Οι απαιτήσεις μου είναι πολύ υψηλές, θέλω να ανταποκρίνεται στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, αυτό με έκανε να σχεδιάζω και να υπολογίζω την κάθε λεπτομέρεια.

Γενικό σχέδιο του πρώτου σταδίου.



Στην συνέχεια ολοκλήρωσα όλα τα κατασκευαστικά σχέδια και έπρεπε να συνεργαστώ με κάποιο μηχανουργείο που να διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα, αλλά και τον κατάλληλο μηχανουργό ο οποίος μπορεί να κατασκευάσει τα εξαρτήματα με μεγάλη ακρίβεια, ταυτόχρονα να καταλαβαίνει την λειτουργία των εξαρτημάτων που θα κατασκευάσει.

Κατασκευαστικά σχέδια.



Το πρώτο όνομα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ο Κώστας Μυλωνάκης.

Μετά από μια σύντομη συζήτηση το "δίδυμο" έδεσε και πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην κατασκευή..........


Χρήστος Ευθυμίου
__________________
Μέλος ΔΣ του Σ.Ε.Α ΤΗΘΥΣ
http://christos-efthymiou.blogspot.gr/
Απάντηση με παράθεση