Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-03-09, 13:41
Phoevos Phoevos is offline

Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων

εχω δει με τα ματια μου τι παει να πει να ρημαζουν οι ψαροντουφεκαδες ενα τοπικο περιβαλλον σαν το 1ο λιμανακι της βουλιαγμενης ( εχω περι τις 1500 ωρες υποβρυχιως μονο σε αυτον τον κολπο), οπου δεν εχει ουτε τρατες , ουτε δυναμιτες, ουτε διχτυα, παρα μονο καλαμαδες και ψαροντουφεκαδες , απο αυτους τους γαματους που χτυπανε το χταποδι των 500γρ (και νομιζουν οτι ειναι τερας) και τη στηρα των 300 γρ....

απο αυτους τους γαματους που σκοτωνουν ενα λαγοκεφαλο και επειδη τρωνε αμασητο οτι τους δινει η τηλεοραση το διατρανωνουν ως το μεγαλυτερο αθλο του κοσμου (ωστε να καλεσουν λιμεναρχεια, καναλια και δεν ξερω εγω τι αλλο).....

και μιλαω για ερημωση....αλλα δυστυχως δεν εχω επιστημονικα δεδομενα να δειξω για να πεισω τους δυσπιστους, εχω μονο την προσωπικη εμπειρια....(που σιγα μην τους επειθαν τα επιστημονικα δεδομενα)
http://www.greekdivers.com/forum/ind...opic=19021&hl=

Πάρε αλιευτικό εργαλείο με συρόμενα δίχτυα να τραβάει στο 1ο λιμανάκι της βουλιαγμένης που το ρήμαξαν οι γαμάτοι ψαροντουφεκάδες (παρεπιπτόντως μέσα στο πηγάδι έχει σαργούς τάκους, γιατί δε τους πιάνουμε ποτέ οι ελεύθεροι? Μη μου πεις γιατί δε μπορούμε να βουτήξουμε εκεί ε?...) τους οποίους αναφέρεις.

Οι ψαροκυνηγοί δεν είναι οι τύποι με το μισόκιλο χταποδάκι, με τη γαλαζόπετρα στο χέρι, με την ψαροσακούλα στη μέση γεμάτη απο ροφάκια. Είναι άλλο πράγμα διαφορετικό. Αν δεν το καταλάβετε αυτό, απλά θα υπάρχουμε χώρια όλοι μας, χωρίς να μπορούμε να υπερασπιστούμε απο κοινού αυτό που αγαπάμε.

Τη θάλασσα.

Πάρε και φωτό απο τα νησάκια της σαρωνίδας που πάλι τα ρήμαξαν οι ωραίοι, οι ελεύθεροι ινδιάνοι όπως αναφέρεσαι.