Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!
μαζι μιλαμε χωρια συνεννοουμαστε.....
ειναι δυνατον κανενας νοημων να αμφισβητει το ευρος της ζημιας του να τρως γονο στην ταβερνες της παραλιας....
υπαρχει κανενας νοημων που να αμφιβαλει οτι ο ψαγμενος ψαροκηνυγος θα αυτοπεριοριστει προσπαθωντας να προστατεψει τις μελλοντικες ψαριες του ?
το προβλημα ειναι σιγουρα στις παρανομες τρατες αλλα ειναι σιγουρα και στις ορδες που ξεχυνονται στις ελληνικες παραλιες (μιλαμε για χιλιαδες κοσμου) που σκοτωνουν οτι κινειται....
Δεν νομιζω οτι διαφωνει κανενας...
μηπως πρεπει κι εγω να αρχισω να ανεβαζω τυπους που εχουν καμακωσει με το 75αρι αστεριες και απλυσιες και τις βγαζουν περιχαρεις εξω? να το κανω αν χρειαζεται....
δεν νομιζω ομως....
Παντως μολις γυρισα απο την Ηρακλεια....off season....το μεγαλυτερο ψαρι που ειδα ηταν γερμανοι των 15 εκατοστων....
οποιος νομιζει οτι φταινε οι μπουρμπουληθρες μου (η τα φωτα απο την καμερα μου) που δεν βλεπω ψαρια, ειναι πραγματικα ασχετος με το υποβρυχιο περιβαλλον ......πολυ ασχετος....τα ψαρια φοβουνται τους θηρευτες τους ...οχι τις φυσσαλιδες...στα θαλασσια παρκα του κοσμου ειναι ηδη εξοικιωμενα με τον ηχο....
Το θεμα ειναι οτι η θαλασσα μας ερημωνει....το βλεπουμε ολοι, ελευθεροι κ αυτονομοι .......και κατι πρεπει να κανουμε ολοι οσοι ζουμε σε αυτη.....
αρκετα με την κενη αντιπαραθεση επιχειρηματων.....ας ακουσουμε και καμμια δραση....
και εσεις τα παιδια που κυνηγατε (ελπιζω , αν καποιοι με εχετε πεισει οτι ετσι ειστε) βρισκεστε πιο κοντα στους νεους ψαροκυνηγους απο οτι εγω....
Ειναι στο χερι σας να διαμορφωσετε την καινουρια παιδεια ,
μια παιδεια εναντια στην απληστια,
μια παιδεια που θα πηγαζει απο τη γνωση και οχι απο τους αφορισμους αδαων περι λαγοκεφαλων δολοφονων (που δεν εχουν καμμια καταστροφικη επιδραση στο περιβαλλον) και αιμοσταγων καρχαριων (που δεν εχουν αποδεδειγμενα πειραξει κανενα ανθρωπο ποτε στην ιστορια της ελλαδας)
Ο σκοπος μου απο την αρχη ηταν να στηλιτευσω αυτη την συμπεριφορα, την συμπεριφορα των ημιμαθων που ειναι τοσο μα τοσο επικινδυνοι για το περιβαλλον μας.....
|