Καταρχήν σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια !!!
Ελπίζω να σας εκπλήξουμε και με τις επόμενες κατασκευές μας!!!
Παράθεση:
ΥΓ ουσιαστικα το ποστ μου εχει ως σκοπο να βγει ο χρηστος και ο κωστα και να μου εξηγησουν που κανω λαθος στο συλλογισμο μου...
να καταλαβω αν το να φτιαξεις ενα ρυθμιστη αναπνοης ειναι κατι το οποιο θελει μονο ακριβεια στον τορνο και τιποτα αλλο....
|
Γιώργο το να δουλέψεις ένα τόρνο (και κάποια αλλά εργαλεία) με τέτοια ακρίβεια ώστε να πετυχεις τις ανοχές ενός πρώτου σταδίου είναι από απίστευτα δύσκολο (ακατόρθωτο) μέχρι πολύ εύκολο έως και γελοίο!!!
Όλα έχουν να κάνουν με την υπομονή σου , το μεράκι σου και την εμπειρία σου....
Ο ρυθμιστής κατασκευάστηκε και μαζί εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής για το Χρήστο και μένα και ο σκοπός δεν είναι εμπορικός.
Δεν έχουμε σε καμία περίπτωση τη διάθεση να τον δανείζουμε δεξιά και αριστερά για βουτιές , παρά μόνο για δοκιμές στις δικες μας βουτιές που με τον καιρό θα δούμε και τα αδύνατα σημεία του…(που μάλλον με σχεδιαστή το Χρήστο δεν παίζει κάτι τέτοιο) αλλά λέμε τώρα!!
Ναι έχουν να κάνουν μόνο με υλικά-κατεργασία-ανοχές και ακρίβειες….όλα τα άλλα είναι design και καινοτομίες που κατά καιρούς κάνουν τη διαφορά στη οψη αλλά όχι στη βασική ιδέα της κατασκευής.
Ρυθμιστές πίεσης έφτιαχναν πολλά χρόνια πίσω οι εταιρίες κατάδυσης και όχι μόνο…
Οι ρυθμιστές του Χρήστου είναι 25ατιας….φαντάζεσαι την τεχνολογία τότε?
Τίποτα…ένα απλό τίποτα (σε σχέση με σήμερα)…και όμως έφτιαχναν ρυθμιστές…δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο…
Βάζω στοίχημα ότι εάν έβλεπαν τα μηχανήματα που χρησιμοποίησα εγώ για αυτή τη κατασκευή θα πίστευαν ότι κατέβηκα από τον Άρη…(δεν λέω το φεγγάρι γιατί τότε είχαν πάει)…αν και γω είμαι αυτός που αναρωτιέμαι πως τα έφτιαχναν τότε…
Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω…δεν παρακάμπτω σε καμία περίπτωση ούτε την ασφάλεια και την ποιότητα αν και αυτό αφορά εμένα και το Χρήστο διότι δεν έχουμε όπως είπα εμπορικό σκοπό!!!
Ακόμα έχουμε πολλά τεστ να κάνουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και σύμφωνα με τα (ισως) νέα δεδομένα να προχωρήσουμε σε ένα ακόμα πιο εργονομικό πρώτο στάδιο…
Για μένα είναι απόλυτα δεκτοί και κατανοητοί όλοι οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα σας για αυτό και με το Χρήστο θα προχωρήσουμε σε όσους παραπάνω ελέγχους μπορούμε για να βεβαιωθούμε στο μέγιστο ότι πρώτα από όλα αυτά που κάνουμε είναι ασφαλή για τους εαυτούς μας .