Γιώργο καλωσήρθες.
Ο διάλογος είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, αρκεί να τον χρησιμοποιούμε σαν λύση και όχι σαν αφετηρία προβλημάτων.
Νομίζω ότι το μόνο που δυσκολεύει τα πράγματα στην παρούσα φάση μεταξύ μας -ελεύθεροι/αυτόνομοι- είναι ότι ενώ στα GD ή SF υπάρχουν πολλές και θαυμασιες μεμονωμένες απόψεις και στάσεις, αυτές δεν έχουν καμία υπόσταση πέραν του ότι πρεσβεύουν και τιμούν αυτούς που τις εκφράζουν.
Η ειδοποιός διαφορά με τους δικούς μας Συλλόγους -ας πούμε- είναι ότι εμείς έχουμε ένα καταστατικό βάσει του οποίου δεσμευόμαστε να λειτουργούμε. Έτσι, αν και όσοι είναι μέλη του φόρουμ αυτού μπορούν να έχουν χίλιες απόψεις πάνω σε ένα θέμα, όσοι είναι μέλη του συλλόγου έχουν οπωσδήποτε πρωτίστως αποδεχτεί κάποιες κοινές αρχές και αξίες, γεγονός που χτίζει μια άλφα εμπιστοσύνη και σύμπνοια μεταξύ μας.
Με το ίδιο σκεπτικό, θα ήταν ευχής έργο αν υπήρχε ένας σύλλογος ελευθεράδων ο οποίος θα συγκεντρωνε όλες αυτές τις όμορφες ελευθεράδικες απόψεις και τις διαμόρφωνε επιτέλους σε ενα νέο, φρέσκο, σύγχρονο καταστατικό αξιών. Τότε και μόνο τότε, Γιώργο, θα βλέπαμε πόσοι είναι πραγματικά οι Ψ/Τ που σκέφτονται και λειτουργούν όπως εσείς.
Γιατί ασχέτως αν έχει διαφανεί μέσα από τις συζητήσεις μας, όσοι έχουμε κατά καιρούς έστω κουτσοδιαβάσει τα φόρα σας, γνωρίζουμε καλά ότι άτομα όπως ο Σπύρος Ιάσων, ο Φοίβος, ο Πάνος, ο Θοδωρής, ο Δραπέτης, εσύ κλπ κλπ είστε η "φίλια πλευρά" σε αυτή την ιστορία και όχι η εχθρική. Το ξέρουμε ότι είστε εσείς που κρατάτε τις ισορροπίες -σε ενίοτε πραγματικά δύσκολες συνθήκες βαρβατίλας- προβάλλοντας πάντα μια καλύτερη-ανώτερη-σοφότερη οπτική γωνία.
Προσωπικά αναγνωρίζω όλα τα προβλήματα που η στάση σας αυτή σας επιφυλάσσει και ομολογώ ότι λίγοι στη θέση σας θα την πάλευαν τόσο άξια.
Από τη μεριά μου λοιπόν, δεχτείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και τα "καλά κουράγια" για συνέχεια, αλλά και μια μικρή-μεγάλη ευχή: κάποια στιγμή να καταφέρετε να οργανωθείτε λίγο καλύτερα....
Είναι τελείως διαφορετικό να μιλάς κάθε φορά με ένα μεμονωμένο άτομο. Είναι πολύ δύσκολο να καταλαβαίνεις από 1-2 κουβέντες τι αυτός (ο κάθε αυτός) πρεσβεύει. Αν πρέπει να διαβάσω τα 5500 χιλιάδες ποστ σου και τα άλλα τόσα των υπολοίπων για να καταλάβω τι ακριβώς πιστεύει και πράττει ο καθένας σας, φέξε μου και γλίστρησα....
Αν όμως με παραπέμψεις σε ένα καταστατικό και 5-10 ολοκληρωμένες δράσεις, το πράγμα αλλάζει και η εμπιστοσύνη έρχεται, πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα.
Ξέρω ότι αυτό που σας ζητάω δεν είναι απλό και εύκολο, όμως σκεφτείτε μήπως τελικά είναι κάτι απαραίτητο και αναγκαίο πλέον.
Το Ψ/Τ σας χρειάζεται όσο το χρειαζόσαστε κι εσείς.
Κι εμείς σας χρειαζόμαστε όσο μας χρειάζεστε κι εσείς.
Θα το δεις -ολοι θα το δούμε- (ότ)αν φτιάξετε ποτέ αυτό τον σύλλογο.
Θα δεις ότι οι αυτόνομοι που θα υποστηρίξουν και θα πλαισιώσουν τις δράσεις σας θα είναι πολύ περισσότεροι από τους Ψ/Τ (το πιστεύω ακράδαντα αυτό και ξέρω ότι κι εσείς το ξέρετε).
Τότε και μόνο τότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσα πολλά είναι τα κοινά μας και πόσο βαθειά αλληλεξαρτημένοι είμαστε μες στον θαλάσσιο πλακούντα μας. Αμήν.
Και πάλι καλωσήρθες!