Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-04-09, 19:15
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Όποιος πιστεύει ότι οι ψαρομπούκαλοι κατεβαίνουν για νυχτομπούκαλο στα λιμανάκια, έχει πολλήηηηηη πλάκα!!!!

Παιδιά, μην τρελαινόμαστε, οι τύποι είναι φουλ εξοπλισμένοι με σκάφη και πολύ καλές επαφές με το λιμενικό. Οι μπουρμπουληθρόβιοι (εμείς δηλαδή) κρατάμε τα λιμανάκια καθαρά από δαύτους ακριβώς γιατί πάντα κάποιος από εμάς βρίσκεται εκεί και τους χαλάει την πιάτσα....
άρα άτοπον το επιχείρημα ότι τα ψάρια τρομάζουν από αυτούς.....
Τα ροφοειδή στα λιμανάκια φοβούνται τους ελευθεροράμπος...... Τέλος!

Α, ναι, τα λιμανάκια ψαρεύονται επίσης με βιντζότρατα η οποία, που να σκιστεί (κυριολεκτικά), ροφό δε θα βγάλει. Εγγύηση.

Βγάζει μαρίδα βέβαια, που μου λες Θοδωρή να μην ξαναφάω, αλλά οι ιχθυολόγοι με διαβεβαιώνουν κατόπιν εμπεριστατωμένων και χρόνιων μελετών ότι τα αποθέματα της μαρίδας ποτέ μα ποτέ δεν κινδύνεψαν.... Εγώ τώρα που Ροφό δεν τρώω ποτέ αλλά μαρίδα θα φάω 2-3 φορές το χρόνο, εγώ τώρα λέω, είμαι το πρόβλημα;

Η μόνη πρόταση που μπορώ να σκεφτώ, είναι να οργανωθεί κάποια διάλεξη από κάποιον πραγματικό βιολόγο-ιχθυολόγο, με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, με πολλές ώρες πειραματικής αλιείας στο ενεργητικό του, με συμμετοχή σε διεθνείς επιτροπές και συνέδρια επί του θέματος, ο οποίος θα πρέπει να προσπαθήσει μέσα σε μίας ώρας παρουσίαση να μας πει ποια είδη κινδυνεύουν, ποια είδη αλιείας είναι τα πιο καταστροφικά και ποιες είναι οι τάσεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας για να λυθούν τα όποια προβλήματα....

το βλέπω χοντρό και δύσκολο αν σκεφτεί κανείς την πολυπλοκότητα του ζητήματος αλλά θα μπορούσα να το βολιδοσκοπήσω ρωτώντας τους κατάλληλους ανθρώπους.....
καμιά καλύτερη ιδέα;;;

(συμφωνώ απολύτως περί του ντι-μπειτ.... ούτε εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα, νόμιζα πάντως ότι ήσουν μέσα σε αυτούς που το πρότειναν στην εκπομπή-σας στο huts-radio )