Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-04-09, 20:20
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Ιάσων, σου βρήκα προχείρως ένα για διάβασμα (αν και έχω την υποψία ότι ποτέ δεν διαβάζεις αυτά που σου προτείνω )....
http://www.unice.fr/LEML/Pages/Pub_L...ybium_2003.pdf

(όλως τυχαίως πραγματεύεται την ανάκαμψη των πληθυσμών του ροφού στη Γαλλία μετά την απαγόρευση του Ψ/Τ )

Βλέπω ότι ενώ είσαι πολύ "άνετος" με τις επιπτώσεις του ανθρώπου (ε δεν είμαστε δα και παράσιτα! Εϊμαστε άνθρωποι εμείς! Εκλεκτοί!) δεν κρατάς την ίδια σθεναρή στάση όταν πρόκειται περί "επιπτώσεων" φωκών, ελαφιών και λαγοκέφαλων....... Αυτά τα καθηκάκια τις έχουν τις επιπτώσεις τους ε;

Έχει πλάκα, γιατί χρησιμοποιείς κατά τ' άλλα πολύ σοβαρά τον όρο "ανθρωπογενής (εννοείς βέβαια ανθρωποκεντρική) έννοια".

Σου έχω εδώ μια ωραία σελιδούλα για τον λαγοκέφαλο (Nuissance or Necessary?). Δε λέει και πολλά, λέει όμως ότι είναι scavenger (ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει πώς μεταφράζεται ο όρος, μπορείς να βοηθήσεις; )
Εξακολουθείς να πιστεύεις τώρα ότι ένας scavenger μπορεί ποτέ να απειλήσει άλλους scavengers στις θάλασσές μας εξαντλώντας τους τα τροφικά αποθέματα;

Μην κουράζεσαι πάντως να ψάχνεις για "επιπτώσεις" του "κακάσχημου εγκληματία", δε θα βρεις.....(Μήπως τον μπέρδεψες με την Fistularia?)
Όλη η μανούρα με το καημένο το ψαράκι γίνεται γιατί φοβούνται ότι κάποιος θα τον φάει κατά λάθος. Εγώ λέω ότι δεν έχουμε πρόβλημα, ούτε ο άμπαλος δεν ψάρωσε, απλά τον πέταξε στα σκουπίδια αφού τον ψιλοξεφτίλισε.....

Και ακριβώς επειδή τον πέταξε στα σκουπίδια και τον ξεφτίλισε -όχι επειδή σας έχουμε στην μπούκα, όχι επειδή κοιτάμε τα δάχτυλα, όχι επειδή δεν έχουμε παιδεία, όχι επειδή είμαστε αμόρφωτοι, όχι επειδή δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε, όχι επειδή είμαστε "οικολόγοι"- μόνο επειδή χτύπησε κατά λάθος ναι μεν ένα ψάρι, αλλά το πέταξε στα σκουπίδια και από πάνω το ξεφτίλισε, ακριβώς γι'αυτό και μόνο το λόγο ξεσηκώθηκε όλη αυτή η ιστορία.
Θα ήθελα κι εγώ να ακούσω από κάποιον από εσάς επιτέλους, να λέει ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

(και αφήστε απέξω τις "επιπτώσεις" των πιπερολέξεων στην ψυχολογία του δυταρά, τις εξετάζουμε σε άλλο επεισόδιο όπου θα ζητήσουμε συγγνώμη εμείς κατά πάσα πιθανότητα)

ΥΓ. Συγγνώμη Γιώργο Δεμέτη, τώρα το πρόσεξα αυτο που είπες, το πρόβλημα είναι που είμαι όντως και άκρατη....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 02-04-09 στις 20:33.