Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-04-09, 23:33
Big-Blue Big-Blue is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Παράθεση:
Επιπτώσεις??? Τι εννοείς με τον όρο "επιπτώσεις"? Θεωρείς δηλαδή τον άνθρωπο παράσιτο? Ότι και να κάνει θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα? Αυτό καταλαβαίνω εγώ με τη λέξη "επιπτώσεις"...
Όχι, δεν υπάρχουν επιπτώσεις. Είναι μια καθαρά ανθρωπογενής έννοια. Τίποτε παραπάνω. Υπάρχουν αλληλεπιδράσεις και η οικολογία σκίζεται για να καταφέρει να βρει τα μαθηματικά μοντέλα που τις εκφράζουν. Μόνο τότε έχεις ολοκληρωμένη εικόνα. Πριν από αυτό, ο καθένας (μη γνωρίζοντας) μπορεί να πει ότι θέλει... και να δημιουργήσει το αντίστοιχο κλίμα/ρεύμα κλπ...Αυτό είναι το λάθος που κάνετε στη διαδικασία να μας μιλήσετε (σαν αυτόνομοι προς ψ/τ) Όταν θα μπορέσετε να το ξεπεράσετε αυτό το σκεπτικό και να δείτε από πίσω του, τότε πραγματικά, θα μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα από κοινού.
Παρότι διαφωνώ σε ένα σωρό πράγματα με τη Μαρία και με πολλούς αυτοδύτες για ορισμένες θέσεις τους, κάποια πράγματα τα έχεις πιάσει και τα κοπανάς σαν τα χταπόδια...Για τη θερμοκρασία με πρόλαβε ο Έκτωρ...Ξεπέρασες και αυτόν τον όψιμο φίλο της γης Αλ Γκορ σε προβλέψεις (απ' την αντίθετη όμως).

Οι επιπτώσεις είναι ανθρωπογενής έννοια όντως. Όπως και οι θέσεις σου έως τώρα είναι ανθρωποκεντρικές χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι και όλες λανθασμένες.
Είναι εμφανέστατο πως στο επίπεδο του οικοσυστήματος ''γη'' οι σχέσεις του ανθρώπου με τα ψάρια ή με κάποιον άλλο οργανισμό θα θεωρούνταν αλληλεπιδράσεις που τις μελετά η οικολογία κτλ κτλ. Στο οικοσύστημα του ροφού όμως όταν εγώ (προσωπικά προτιμώ τους σαργούς αλλά οκ) τον τουφεκίσω μιλάμε για ΕΠΙΠΤΩΣΗ η οποία έχει αρνητική έννοια. Άρα τότε ο άνθρωπος είναι θηρευτής ή όπως αλλιώς θα τον αναφέρουν οι οικολόγοι (δε νομίζω πως είναι παρασιτική σχέση όμως).
Είναι απλούστατο, δε χρειάζεται βαθειές γνώσεις οικολογίας ούτε τρελά μαθηματικά μοντέλα για να αποκτήσουμε εικόνα. Άρα δεν υπάρχει κανένα λάθος και κανένα σκεπτικό που πρέπει να ξεπεραστεί...

Παράθεση:
Επομένως ,έχουμε κάποια ξεκάθαρα ξεχωριστά ζητήματα:
1) την έλλειψη παιδείας
2) την προστασία του περιβάλλοντος
3) τους διάφορους περιβαλλοντολόγους
Δεν υπάρχουν διάφοροι περιβαλλοντολόγοι. Περιβαλλοντολόγοι είναι οι Περιβαλλοντολόγοι όπως γιατροί είναι αυτοί που είναι και δικηγόροι το ίδιο...Επειδή έκανα το μάστερ μου σε βιολογικό τμήμα και ξέρω τι πλύση εγκεφάλου πέφτει εκεί μέσα από κάτι μπαρμπάδες καθηγητές που ζουν στην εποχή του Λιναίου, αλλά και από κάποιους νεότερους με παρωπίδες, εν μέρη σε δικαιολογώ. Καλό θα είναι όμως σα σχετικός με το αντικείμενο και μιας και μιλάμε συγκεκριμένα να είμαστε περισσότερο σαφείς στις έννοιες.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο και το επάγγελμα του περιβαλλοντολόγου μπες στο www.eppe.gr

ΥΓ1. Επιτέλους τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν οι συναυτοδύτες μου πως το ψαροντούφεκο δε σημαίνει ντε και καλά αγώνες; Δεν ξέρω τι να πω όλο τα ίδια λέμε...Ίσως να γινόταν καμιά προσπάθεια μέσω συλλόγου (έχω μείνει στο Γλαύκο, αλλά από τους πολλούς αγώνες τον σιχάθηκα), να φτιαχτεί ένα καταστατικό και να έχει έναν ορισμό το τι εννοούμε εμείς οι κοινοί θνητοί ψαροντούφεκο μπας και βάλουμε μια βάση στην κουβέντα...

ΥΓ2. Προς όλους τους ψαροντουφεκάδες. Δοκιμάστε να κάνετε ΚΑΙ αυτόνομη.
Εγώ το δοκίμασα (παρόλο που έβριζα χρόνια τη μπουκάλα επειδή την είχα συνδέσει με τους ψαρομπούκαλους) και προσπαθώ να εκφράσω στους φίλους αυτοδύτες πόσο τυχεροί είναι που έχουν τόσο χρόνο βυθού για να αλληλεπιδρούν με τα αγαπημένα τους ζωάκια (και φυτά και φύκη, σόρρυ Μαρία). Και δώσ' του καρτέρι για να εστιάσω σε έναν γύλο. Αυτό δε σημαίνει πως έκοψα το ψ/κο αλλά το βλέπω με άλλο μάτι...για να μην πώ το αυτονόητο...πως βλέπω τα ψάρια προτού τα πάρουν χαμπάρι οι άλλοι
Με τα γυμνοβράγχια και τις γαριδούλες των ανεμώνων ακόμα παλεύω

ΥΓ3. Γιώργο (εσύ με τον coral rofo) και Δημήτρη δεν είναι και δε θα πρέπει να είναι ντέρμπυ το ψ/κο και η αυτόνομη...Προς θεού Ποσειδώνα!!! Όταν και τα δυο γίνονται ορθολογικά (εδώ θέλουμε να συζητάμε για άλλες 10 σελίδες) είναι δυο δραστηριότητες -χόμπυ και όχι αθλήματα κατ εμέ-που γίνονται στον ίδιο χώρο, σαφώς με επιπτώσεις και τα δυο...

Τώρα βαράτε

Χωρίς καμία διάθεση για επιπτώσεις στη συζήτηση