Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-04-09, 11:02
Το avatar του χρήστη Γιώργος Δεμέτης
Γιώργος Δεμέτης Γιώργος Δεμέτης is offline

Απάντηση: Μπορούμε να συνυπάρξουμε στη θάλασσα?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
και η απάντηση είναι όχι. Δεν μπορούμε.
Εμείς "σας" διώχνουμε τα ψάρια "σας", εσείς "μας" τα παίρνετε -μια κι έξω.
Δε χωράμε μαζί στην ίδια θάλασσα Γιώργο και αυτό το λέτε πρώτοι απ' όλους εσείς και μάλιστα με το πλέον κοροϊδευτικό ύφος. Δυστυχώς.

Θα δοκιμάσω όμως να αλλάξω την ερώτηση:
Τελικά υπάρχει κανείς Ψ/Τ που μπορεί να αποδεχτεί την ιδέα ότι κάποιες θαλάσσιες περιοχες θα έπρεπε να μην ψαρεύονται (και) από αυτόν;

Πώς να διακρίνω την όποια καλή σας θέληση όταν -κάποιοι από εσάς- ακόμα κι όταν μιλάνε για Προστατευόμενες περιοχές τολμάνε να τις χωροθετούν μετά τα 50 μέτρα βάθους για να μπορούν να συνεχίσουν το ψάρεμά τους ανενόχλητοι;;;;;
Τι επιχειρήματα να πρωτοεπικαλεστεί κανείς μπροστά σε τέτοιο θράσος;; Λογικά; Χα! Ηθικά; Χου! Επιστημονικά; Μουαχαχαχα!
Δεν ειρωνεύομαι καθόλου.... με πιάνει απλά αυτό το νευρικό γέλιο που χρησιμοποιούν καμιά φορά οι άνθρωποι για να μην κλάψουν.....

Κάπου το έχουμε χάσει τελείως.... μερικοί απλά αδυνατούν να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Που είναι τα κότσια σας ρε θαλασσάνθρωποι;;;;
Που είναι το παράδειγμά σας;; Που είναι η υποχώρηση που δέχεστε να κάνετε για τη θάλασσα που αγαπάτε, εσείς, πριν τους άλλους, γιατί εσείς είστε καλύτεροι;;;;

Δημήτρη Γκαλών, η πρόταση για μπύρες προφανώς και δεν ήταν πρόταση του Τηθύς, πώς το σκέφτηκες αυτό;..... ήταν μονάχα αυτό που ακούστηκε, μια αδυναμία να συνεχίσω αυτή την εξαντλητική για μένα πλέον συζήτηση σε χρόνο και χώρο ιντερνετικό. Καμιά κοινή δράση - δεν υπάρχουν Ψ/Τ σύλλογοι άλλωστε, μόνο διοργανωτές αγώνων και φόρα- καμιά συμφωνία....
Για μία συζήτηση μιλήσαμε μόνο, μία συζήτηση που θα μας ανάγκαζε όλους καταρχήν να ακούσουμε τους εαυτούς μας.

[Και μη νομίσει κανείς ότι είμαι και τόοοοοσο αιθεροβάμων, α, όχι, το έχω ξαναδεί το έργο έτσι κι αλλιώς.....
Θυμάμαι άλλωστε πολύ καλά -εσύ (ξέρεις ποιος) το θυμάσαι ;- αυτόν που μου έλεγε τότε στη Χαλκίδα ότι δε δέχεται την απαγόρευση της Αλοννήσου, είναι μάγκας αυτός, δε θα του πουν οι άλλοι, (=χαρτογιακάδες sensus Pikoula), τι θα κάνει....
Μην κοιτάτε εσείς οι αυτόνομοι που είστε κορόιδα κι όταν σας λένε ότι μια περιοχή είναι κλειστή εσείς συμβιβάζεστε και βουτάτε παραπέρα, αυτοί είναι μάγκες και ξύπνιοι....
Και ξέρουν καλά αυτοί σε ποιους αναφέρομαι, όσοι δεν σκέφτονται έτσι ας αγνοήσουν απλά αυτή την παρένθεση και ας πάμε παραπερα παρακαλώ]
Ανήκω στην ίδια φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων με εσένα αλιώς δεν θα συζητάγαμε τώρα.
Είμαι ο πρώτος ο οποίος πρότεινα να γίνονται οι αγώνες ως εξής. Να αποκλείεται μία θαλάσσια περιοχή για κάποιο χρονικό διάστημα από ψάρεμα, να εμπλουτίζεται με ιχθυοαποθέματα από ιχθυοτροφεία να γίνεται ο οποιοσδήποτε αγώνας εκεί και τέλος τα αλιεύματα να παραδίδονται στους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής που για τόσες ημέρες έμειναν <<άνεργοι>>.

Είμαι αυτός που υποστηρίζω ότι πρέπει να γίνουν τεχνητοί ύφαλοι σε περιχές που μέχρι τώρα δεν υπάρχει φυσική προστασία. Να προστατευτούν για κάποια χρόνια και μετά να αποδωθούν για περιορισμένο χρόνο στην ερασιτεχνική εμετάλλευση παντός είδους.

Είμαι αυτός που λέω ναι στον Νόμο που υπάρχει στη Γαλλία που θέλει το λιμεναρχείο να ενημερώνεται για την οποιαδήποτε υποβρύχια δραστηριότητα και να βγάζει ημερήσια άδεια με σκοπό την έρευνα και διάσωση και την ελεγχόμενη εκμετάλλευση των τόπων ώστε να αποφευχθούν υπεραλιεύσεις, παρεξηγήσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών υποβρυχίων δραστηριοτήτων κλπ.

Είμαι αυτός που δεν με ενοχλεί η παρουσία σας στον χώρο μου γιατί ευτυχώς το ζω από κοντά στο ίδιο μου το σπίτι με την κόρη μου.

Είμαι αυτός που αν δω τον συνάνθρωπο μου αυτόνομο να κινδυνεύει γιατί το ζευγάρι του τον παράτησε στη μέση του πουθενά και βρίσκεται στην θαλασσοταραγμένη επιφάνεια θα τον μαζέψω με το σκάφος μου και θα τον πάω στον προορισμό του.

Είμαι αυτός που θα πάρω την φωτογραφική μου μηχανή και θα φωτογραφήσω με ελεύθερη κατάδυση το μικρό φωκάκι που βγήκε και με περιεργάζεται αν κουταβάκι.

Τέλος είμαι αυτός που ψαρεύω τόσα όσα μου αρκούν για να φάω και προσπαθώ να αυτοσυγκρατηθώ στην θέα κοπαδιών που με περιτρυγυρίζουν μερικές φορές.