Απάντηση: Μπορούμε να συνυπάρξουμε στη θάλασσα?
Καλημερα και παλι παιδια.
Απο οτι καταλαβα πανε οι μπυρες.Δεν πειραζει θα παω για ποδηλατο το σκ οποτε ουτως η αλλως δεν θα ημουν μεσα.
Στο θεμα τωρα.Παραθετω την ταπεινη μου αποψη ως ψαροκυνηγος και μονο(δεν εχω ιδεα απο αυτονομη καταδυση).Αντιλαμβανομαι και κατανοω πληρως τα συναισθηματα που δημιουργουνται απο τους φιλους αυτονομους στη θεα νεκρων ψαριων.Μαθημενος στη συλληψη και θανατωση ψαριων απο 8-9 χρονων, εστω και με την απολυτη εγκρατεια,ηταν για εμενα μια φυσικη διαδικασια.Οταν ξεκινησα ομως να παιρνω μαζι μου τη Μαρη,τη συζυγο μου, στα ψαρεματα,αντιληφθηκα απο την αντιδραση της,οτι η ολη διαδικασια ειναι βιαιη.Παρ αυτα συνεχισα και συνεχιζω να ψαρευω,θεωρωντας το υποβρυχιο ψαρεμα ως την πιο οικολογικη μορφη αλιειας και τα αλιευματα μου απαραιτητα για την διατροφη μου.Αν καποια στιγμη σταματησω να ψαρευω,θα τα αγοραζω απο τον ψαρα.
Το υποβρυχιο κυνηγι λοιπον το θεωρω οικολογικο ΟΧΙ ομως τους ανθρωπους που το ασκουν.Μετα απο 23 χρονια εντατικης ενασχολησης μου με το χωρο, εχω διαπυστωσει οτι η πλειοψηφια των υποβρυχιων κυνηγων ειναι καφροι(και οχι μονο αυτοι. Οι αλλες κοινωνικες ομαδες δεν μας απσχολουν εδω).Απο που και αν το δεις.
Υπερψαριες μονο και μονο για την φωτογραφια.
Υπεραψαριες για πωληση.
Υπερψαριες γιατι απλα τα βρηκαν εκει,και μια που τα βρηκαν...Ποτε θα τα ξαναβρουν?Μηπως ο επομενος που θα ερθει το ιδιο δεν θα κανει?
Θανατωση μικρων ειδων (καμια σχεση με επιλεκτικη αλιεια)γιατι ο επομενος που θα ερθει το ιδιο δεν θα κανει?
Δοκιμαστικες βολες του καινουργιου υπεροπλου σε μικρα αρα και ευκολα για δοκιμη θηραματα.
Αθεμιτη και παρανομη χρηση φακου την ημερα.
Αθλιες φωτογραφιες και σχολια που υποτιμουν και προσβαλουν το νεκρο ψαρι μαζι και την αισθητικη μου.
Αθλια αρθρα-κειμενα, απο γνωστους αρα και παραδειγματα προς μιμηση απο νεοτερους ,σε ολο τον σχετικο τυπο,καθως επισης και δημοσιευση φωτογραφιων με παρανομες πραξεις.(φακος,υπερψαριες).
Αθλια DVD,που δεν βρισκω κανενα λογο δημιουργιας και κυκλοφοριας τους, με αιμοδιψη πλανα και εξισου αθλια σχολια.
Ελαχιστα εως ανυπαρκτα αρνητικα σχολια ολων των παραπανω σε ολα τα forum που εγω εχω ψαξει.Το αντιθετο θα ελεγα.
Οποιος ισχυριστει οτι τα παραπανω δεν ισχυουν ειναι η ψευτης η τυφλος.
Ειμαι υπερ της δημιουργιας θαλασσιων παρκων καθολικης απαγορευσης.
Ειμαι υπερ της δημιουργιας θαλασσιων παρκων απογορευσης ερασιτεχνικης και επαγγελματικης αλιειας.Να επιτρεπεται μονο η παρατηρηση των ειδων αυτονομα η ελευθερα.
Ειμαι υπερ ενος πολυ αυστηρου και οικολογικου νομοθετικου πλαισιου για την επαγγελματικη αλιεια, την οικονομικη υποστηριξη των ψαραδων καθως επισης και την εκπαιδευση τους.
Ειμαι υπερ 6 μηνων απαγορευσης το χρονο της ερασιτεχνικης αλιειας οποιασδηποτε μορφης.(hobby ειναι. Δεν θα πεθανει κανεις.Υπαρχουν και αλλες πολυ ωραιες ασχολιες).
Ειμαι υπερ της απαγορευσης των αγωνων ψαροτουφεκου.Ειναι ηλιθιοι και εντελως ανουσιοι.
Μεχρι να γινουν τα παραπανω, 108 και αυτοδικια.
Οι μερες αφθονιας τελειωσαν!
Πολλα φιλια και καλες αδειες θαλασσες.
Υ.Γ.1 Και οι δεινοσαυρες τις ιδιες μαλακιες κανανε και ειδατε τι παθανε...
Υ.Γ.2 Δεν εχω σκοπο να αυτοκτονησω.Θα το παλεψω οπως μπορω. Η ζωη ειναι ωραια αλλα θα μπορουσε να ηταν και ωραιοτερη.
Γιώργος Κεφαλάς
|