Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-04-09, 19:50
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Big-Blue Εμφάνιση μηνυμάτων
Λες και είναι αναγκαίο…Τι οικολογίες και μοντέλα και φιλοσοφίες κ.τ.λ. Τίποτα από αυτά δε χρειάζεται…Ορθολογισμός… Παιδεία…Να σέβεσαι τον άλλον…
Συγνώμη βρε Ηλία αλλά σε παλιότερα post έχεις βγει απ' τα ρούχα σου γιατί κάποιοι θεωρούν ότι το Δάσος δεν ανήκει στο Περιβάλλον.
Τώρα που μας λες ότι η οικολογία, τα μοντέλα και (κυρίως) η Φιλοσοφία δεν ανήκει στην Παιδεία -που θεωρείς απαραίτητη- μήπως τελικά επαναλαμβάνεις κι εσύ την ίδια μπούρδα αλλά με άλλες λέξεις?
Αν δεν θεωρείς την μόρφωση ως ένα από τα απαραίτητα συστατικά της Παιδείας δηλ. τι θεωρείς?
Μήπως τον κοινωνικό ευπρεπισμό ή το να μη χρησιμοποιεί κάποιος "κακές λέξεις"?
Όπως λέμε γαλλικά και πιάνο?

Παράθεση:
Τη μια ο άνθρωπος ως κυνηγός, την άλλη να είναι απαράδεκτο και ντροπή να είναι κυνηγός…
Κυνηγοί μπορεί να είμασταν κάποτε, αλλά σας έχω νέα: Τις τελευταίες 3-4 χιλιάδες χρόνια δε βασιζόμαστε πια σ' αυτό για να επιβιώσουμε. Υπάρχουν η καλλιέργεια της γης, η βιομηχανική επανάσταση, κοινωνικές δομές, καταγεγραμμένη συλλογική μνήμη, κοινωνική συνείδηση και Ιστορία που περνάει από γεννιά σε γεννιά.

Η Εξέλιξη ξέρετε έχει παρελθον-παρόν-και-μέλλον, γι αυτό λέγεται εξέλιξη.

Το να χρησιμοποιούμε αντίστροφη-δαρβινική θεώρηση όπου μας βολεύει (είμασταν κάποτε κυνηγοί - θα είμαστε πάντα) απομονώνοντας επιλεκτικά κάποια ζωώδη χαρακτηριστικά -που πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχουν καν μέσα μας- για να δικαιολογήσουμε σημερινές μας συμπεριφορές, είναι το λιγότερο αφελές.
Ακόμη χειρότερα δεν είναι αφέλεια, είναι σοφιστεία την οποία κάποιοι προσπαθούν να προάγουν σε επιχείρημα, επειδή βρίσκονται σε άμυνα και θέλουν να υπερασπίσουν τις επιλογές τους.
Από αυτή την άποψη θεωρώ πολύ πιο τίμια τη στάση του abalou που είπε: Αυτός είμαι, γουστάρω να κυνηγάω, το χαίρομαι και σας γράφω εσάς τους οικολόγους και τις ισορροπίες σας εκεί που δεν πιάνει μελάνι, παρά να με θεωρεί κάποιος βλάκα και να μου τσαμπουνάει επιχειρήματα του κώλου περί της αιώνιας κυνηγετικής φύσης του ανθρώπου.
Εκτός αν έχει ανάγκη να δικαιολογηθεί κι ο ίδιος στο εαυτό του για αυτό που κάνει. Εκεί πάω πάσσο. Το φαινόμενο λέγεται εκλογίκευση και θα πρέπει να απευθυνθεί στον ψυχίατρό του, όχι σε μένα.
Εγώ συγχωροχάρτια δεν δίνω, όπως δεν ζητάω από κανέναν.

Όχι ρε φίλε... τι να γίνει... έχω διαφορετικά γονίδια, μη με τσουβαλιάζεις... μάλλον δεν είχαμε κοινούς προγόνους... είμαι ολίγον gay που λέει κι ο Δελβερούδης, αλλά το δοκίμασα πρώτα (το ψαροτούφεκο εννοώ και το ψάρεμα - μη πάρει ο νους σας στο πονηρό) και μετά αποφάσισα να γίνω ο κουνιστός δύτης με τη φωτογραφική μηχανή

Παράθεση:
Το πρόβλημα όλων είναι κυρίως αισθητικό…άλλον τον χαλάει να βλέπει και άλλους να χαίρονται τη θάλασσα, τον άλλον τον χαλάει να βλέπει κυνηγούς ψαριών…
Καλά τώρα τα πιστεύεις αυτά που γράφεις?
ή να το θέσω αλλιώς, τα ξαναδιαβάζεις καθόλου αυτά που γράφεις ή απλώς συνδυάζεις προτάσεις για να κάνουν ενοιολογική ομοιοκαταληξία?

Εσύ δηλ. σαν ψαροκυνηγός αυτές τις διαθέσεις έχεις για τους αυτοδύτες:
άλλον τον χαλάει να βλέπει κι άλλους να χαίρονται τη θάλασσα
...και μετά όταν φοράς τις μπουκάλες, συχτηρίζεις τον εαυτό σου γιατί την προηγούμενη μέρα έπιασες ψάρια?
Πρόσεχε γιατί σε βλέπω καμμιά μέρα να σου επιτίθεσαι ...

Παράθεση:
Απλά όχι άλλες επιστημονικές μαλακίες…ήμαρτον…
Με αφορισμούς όπως ο παραπάνω ομως (επιστημονικές μαλακίες) το μόνο που μας λες είναι: Αφήστε παιδιά, εγώ ξέρω εσείς είστε άσχετοι.
Οι "επιστημονικές μαλακίες" όμως, όταν έστω και σε έναν ελάχιστον βαθμό είναι επιστημονικές, μπορούν να στηρίξουν μια συζήτηση, κι αν έχεις τα κότσια κάτσε και αναίρεσέ τις μία προς μία, σε πιο σημέιο συμφωνείς και σε ποιο διαφωνείς.

γιατί το πρόβλημα ολόκληρης της συζήτησης είναι ένα και το αυτό: "Εγώ Ξέρω". Καθένας πιστεύει πως Παιδεία είναι: "αυτό που κατέχω εγώ".
Αν συναντήσουμε κάποιον που φανερά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ή να μας καταλάβει (μειωμένο λεξιλόγιο, έλλειψη εμπειρίας, κοινωνικές παρωπίδες) τον χαρακτηρίζουμε ως καθυστερημένο και απαίδευτο.
Μολις συναντήσουμε κάποιον που μας βάζει άγνωστες λέξεις, αντί να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε, να αναλογιστούμε μήπως ξέρει κάτι παραπάνω, τον χαρακτηρίζουμε ως σνόμπ γιατί πάλι "το αποδεκτο επίπεδο συζήτησης είναι μόνο το δικό μας".

Μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε από τον ορισμό της λέξης "Συζήτηση" και μετά να προχωρήσουμε στον ορισμό της λέξης "Εξέλιξη"?
...και Εξέλιξη όχι με την δαρβινική έννοια αλλά πολύ πιο απλά με την έννοια της ενηλικίωσης, της προσωπικής και κοινωνικής ωρίμανσης, της ανάπτυξης της ικανότητας του διαλόγου...

Ίσως θα πρέπει να ξανα-ορίσουμε και τη Νοημοσύνη, γιατί σίγουρα δε σημαίνει να παραθέτουμε γελοίους λογοτεχνικοποιημένους συνειρμούς ως λογικά επιχειρήματα:
Παράθεση:
Αλλά η γάτα δαγκώνει και όταν κάνει έρωτα. Δαγκώνει και όταν παίζει.
Διάβολε, και εμείς οι άνθρωποι καμιά φορά δαγκώνουμε όταν κάνουμε έρωτα.
Θυμίζει λίγο το αντίστοιχο "επιχείρημα" του σχολικού βιβλίου της λογικής:
Παράθεση:
Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυφύλακας είναι όργανο, ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι.
Νοημοσύνη δεν σημαίνει να φτιάχνεις εκ των υστέρων επιχειρήματα για να κατατάξεις τις μορφές ζωής από τη μια σε θηράματα (βρώσιμα και α-νόητα) κι απ' την άλλη σε θαυμαστά πλάσματα (νοήμονα, με τα οποία μπορούμε να ταυτιστούμε πιο εύκολα) απλώς για να αισθάνεσαι εντάξει με τον επιλεκτικό σου φόνο.

Νοημοσύνη σημαίνει να προχωράς τον εαυτό σου ώσπου να φτάσεις να θαυμάζεις τη ζωή σε κάθε της έκφανση και να σκοτώνεις μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, με σεβασμό και χωρίς ανάγκη τροπαιοποίησης του θύματος σου.

Κάποιες απόμακρες φυλές ιθαγενών ήταν σίγουρα πολύ πιο σοφές απο μας τους δυτικούς...
Μπορεί να μη γνώριζαν την έννοια της λέξης Ισορροπία αλλά τη ζούσαν...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 03-04-09 στις 20:24.