Απάντηση: Υποβρύχια Ζωή στη Λίμνη Βουλιαγμένης
Όσο αφορά την χειλού που είχα δει, είμαι 100% σίγουρος ότι ήταν... χειλού! Κόλυμπούσε με το χαρακτηριστικό στυλ του είδους, γύρω από ένα βραχάκι, στο δυτικό τμήμα της λίμνης. Δεν είχα μάσκα, αλλά είμαι σίγουρος! Έμοιαζε λίγο με crenilabrus scina ή με crenilabrus pavo(λιγότερο). Εξ άλλου, τότε δεν υπήρχαν ακόμη μόλλυ, για να τα μπερδέψει κάποιος με άλλα ψάρια. Επίσης, τα μόλλυ, δεν νομίζω να δημιουργούν πρόβλημα στην παρουσία άλλων ψαριών, διότι είναι φυτοφάγα και ευδοκιμούν ιδίως στα ρηχά της λίμνης. Έχω ακούσει και εγώ για μουγγριά ή... χέλια. Αξίζει να αναφέρω ότι παλαιότερα, είχε ρίξει στα νερά της κάποιος, τουλάχιστον ένα κεφαλόπουλο, που όπως μάθαινα είχε επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον σπόγγο τον έχω σε φωτογραφία. Το σημείο με το ασθενικό ψευδοκοράλλι, νομίζω ότι μπορώ να το ξαναβρώ.
Το ζήτημα είναι αν σε κάποιες απομονωμένες γωνιές, έχουν επιβιώσει ενδημικά ή τροπικά είδη ή είδη ζωής από άλλες εποχές! Η λίμνη σίγουρα δεν ξεράθηκε σε παλαιότερους γεωλογικούς χρόνους και οι συνθήκες του νερού είναι ουσιαστικά τροπικές!