Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon
Εγώ προσωπικά, και δεν είναι θέμα εριστικής προκατάληψης, θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα κοινό ανάμεσα στους αυτοδύτες, απνεΐτες και υπεύθυνους και νομοταγείς επαγγελματίες παράκτιους ψαράδες από την μια, και όλους τους υπόλοιπους από την άλλη. Ναι είναι σωστό ότι το ψαροτούφεκο είναι μια νόμιμη δραστηριότητα και σέβομαι τον νόμο, αλλά η άποψη μου είναι ότι κάνει κακό και θα προσπαθήσω όσο περνά νόμιμα από το χέρι μου να συμβάλω ώστε να χαρακτηριστεί παράνομο. Ταυτόχρονα όμως η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων παραμένει. Ναι θεωρώ ότι δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους ψαροτουφεκάδες, πέρα από τα προφανή κοινά που έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με την θάλασσα, από τους χειμερινούς κολυμβητές μέχρι αυτούς που ψαρεύουν σπάρους από την ακτή, την αγαπάμε όλοι. Δεν είναι πόλεμος χαρακωμάτων, είναι μια θέση ουσίας στη ζωή. Δεν είναι μόδα, είναι κοινωνικός τρόπος αντιμετώπισης από την μια, και συνειδητής προσέγγισης στη φύση από την άλλη. Δηλαδή τι να συζητήσει κανείς με κάποιον του οποίου οι θέσεις είναι de facto αντίθετες από τις δικές σου; Θα πείσουμε τους ψαροτουφεκάδες εμείς να παρατήσουν το τουφέκι και να πάρουν τις κάμερες ή θα πείσουν αυτοί εμάς να παρατήσουμε τους ρυθμιστές και να πιάσουμε τα όπλα; Ή να το παίξουμε πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι΄ Ιούδας; Την μια τουφέκι την άλλη ρυθμιστής;
Τώρα όσο αφορά εμένα, γιατί όπως είδα «φίλο μας» με ανεβάζουν «φίλο μας» με κατεβάζουν. Ίσως «η σύμβαση τους διαισθάνθηκε σ΄ αυτόν μιαν άλλη απειλή».
Ο πράτων δείχνει την καθαρότητα του «χάρα» του. Το ότι πεθαίνει, είναι δευτερεύων. Ποιοτικά πολύ μακριά, από το να καρφώσεις μια 7άρα σε ένα όμορφο πλάσμα του οποίου το μόνο λάθος είναι ότι δεν γεννήθηκε άνθρωπος.
Όλα αυτά στα έγραψα για να σου παραθέσω δημόσιο στίγμα και να σου δείξω ότι είμαι ανοιχτός στον διάλογο.
|
?????????????????
Κύριε Δημήτρη παρά το ότι σε περνάω 2 χρονάκια σε ηλικία σε αποκαλώ ευγενέστατα με αυτό τον τρόπο. Μάλλον δεν ξαναδιαβάζεις τι έχεις γράψει πιο πάνω.
Αφού μας αφορίζεις και μας αποκλείεις από μία δυνατότητα επικοινωνίας μετά μας λες περι διαλόγου. Ποιός με ποιόν? Εσύ με εσένα στον ΚΑΘΡΕΦΤΗ?
Ο θάνατος ενός ζώου που προορίζεται για φαγητό με οποιονδήποτε τρόπο γίνει έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Είτε το σαρκοφάγο θεριό μπήξει τα νύχια του και τα δόντια του, είτε η αγνή πετονιά πιάσει ένα αθώο ψαράκι, είτε το ψάρι εκτροφείου θανατωθεί με την ανύψωση των δυχτιών του κλουβιού,
όλα τελικά πεθαίνουν για έναν σκοπό. Για να συνεχιστεί ο κύκλος ζωής των πλασμάτων της γής.
Για τα θέματα διαχείρισης και προστασίας της ισορροπίας αυτού του κύκλου θα με βρείς σύμφωνο με εσένα.
Καλή σας νύχτα κύριε Δημήτρη, που δυστυχώς εμείς σας θεωρούμε φίλους ενώ εσείς εμάς εχθρούς.