Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-07-07, 22:05
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Χρόνος "0" : Πραγματικότητα ή μύθος ??

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon Εμφάνιση μηνυμάτων
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ένα Dive-Computer τώρα, μας δίνει την ευκαιρία να αυξήσουμε τον συνολικό χρόνο βουτιάς, γιατί υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια το ποσοστό αζώτου που έχει αποροφήσει ο οργανισμός μας αναλόγως το χρόνο που παραμένουμε σε κάθε βάθος και μας επιτρέπει να κάνουμε μια Multi-level βουτιά που είναι σαφώς ασφαλής και ίσως πιο ασφαλής απο ένα τετράγωνο profile (όταν μιλάμε πάντα για βάθη αναψυχής 20-25 μέτρα, βουτάμε κατευθείαν στο βαθύτερο σημείο και δεν το παρακάνουμε με πολύ αργούς ρυθμούς ανόδου).
Γιατί; Σε ρωτώ Φοίβο γιατί έχω άλλη γνώμη.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομίζω πως ο Φοίβος μιλάει για την φάση της ανάδυσης η οποία ανάδυση σε μια λεγώμενη multilevel κατάδυση είναι τμηματική και περιλαμβάνει "παρατεταμένες στάσεις" σε σύγκριση με την γραμμική ανάδυση ενός τετραγώνου προφίλ. Σωστά Φοίβο?
Καλά τα λές Σώτο. Είχα στο μυαλό μου βάθη 20-25 μέτρα, με κάθετη κατάδυση και multi-level ανάδυση η οποία (ανάδυση) πιστεύω πως είναι πιο ασφαλής από το να ανεβαίνουμε στο όριο της ταχύτητας ανάδυσης 10μ/λεπτό και με κίνδυνο μάλιστα να ξεπεράσουμε τον αποδεκτό ρυθμό ανόδου.

Βέβαια παν μέτρον άριστον: Αν κάνουμε μια ώρα να ανεβούμε απο τα -25, προφανώς στο βαθύ τμήμα της βουτιάς μας συνεχίζουμε να χρεωνόμαστε με άζωτο, και το όποιο πλεονέκτημα πάει περίπατο (ας μην ξεχνάμε και την αντίστοιχη συζήτηση που έχει γίνει στο θέμα Προληπτικές Στάσεις ότι τελικά μια πολύ-πολύ αργή ανάδυση της τάξης 3μ/λεπτό μπορεί να είναι χειρότερη από τις βαθιές στάσεις αποσυμπίεσης - αν και αυτό αφορά περισσότερο βουτιές πιο βαθιές από -25).

Δημήτρη, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο link να σε παραπέμψω για να στηρίξω την άποψή μου. Είναι θέμα συζητήσεων, αναγνωσμάτων και προσωπικής εμπειρίας.

Το ότι όταν βουτάω με τέτοιο proflile (αέρας, -25, non-deco-dive, κάθετη κατάδυση, multilevel ανάδυση) αισθάνομαι πιο ξεκούραστος μετά τη βουτιά παρά όταν κάνω κάθετη ανάδυση, μετράει σαν επιχείρημα?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 17-07-07 στις 22:08.
Απάντηση με παράθεση