Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-04-09, 20:25
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Απάντηση: Προσοχή!! Στο Ν.Ευβοϊκό ότι κινείται υποβρυχίως πεθαίνει (sic!)

Ζουμε σε ενα κοσμο που ολοι θελουμε πιο πολλα...

πιο πολλα λεφτα...
πιο πολλες γκομενες...
πιο πολλα κυβικα...
πιο πολλα μετρα στο βαθος...
πιο πολλα ψαρια...
πιο πολλα megapixel...
πιο πολλα απο ολα...

και εχει χαθει το μετρο...οχι τωρα μονο....εκατονταδες χρονια...απλα ολα πλεον κινουνται με τοσο γρηγορους ρυθμους που η φυση δυσκολευεται να απορροφα τους κραδασμους (και συγχρονως να διατηρει ενα περιβαλλον φιλικο προς τον Homo sapiens)...

σε αυτην την τραγικη για το ειδος μας διαφαινομενη εξελιξη σιγουρα εχει μεγιστη συμμετοχη ενα οικονομικο συστημα το οποιο για την επιβιωση του ειναι καταδικασμενο να παραγει ατερμωνα νεες αναγκες, νεες αγορες...

Η αναγκαιοτητα αυτη ειναι τοσο ισχυρη ωστε να δημιουργουνται προϊοντα αϋλα και να στηριζεται ενα τεραστιο κομματι της δραστηριοτητας σε αυτα τα ανυπαρκτα και ως εκ τουτου αχρηστα "αγαθα"

Παντα μου φαινοταν αδιανοητο να κερδιζει καποιος χρηματα απο την διακινηση ανυπαρκτων αγαθων οπως τα περιφημα τοξικα τραπεζικα προϊοντα.

Ισως φταιει οτι δεν ειμαι οικονομολογος αλλα η "φυσικη" μου παιδεια κ η ισχυς των θερμοδυναμικων νομων μου απαγορευε να τα κατανοησω παρολες τις προσπαθειες που εκανα...

και ηρθε η καταστροφη....και τη ζουμε ολοι με τον ενα ή με τον αλλο τροπο...

και ειναι μια ακομα καταστροφη η οποια οφειλεται στην απληστια....

Ο ψαρομπουκαλος για μενα ειναι a priori σιχαμενος.....

Ειναι σιχαμενος γιατι ειναι απληστος...

ειναι σιχαμενος γιατι στις 99% των περιπτωσεων το κανει για το χρημα και την επιδειξη στους φιλους του...

Εχουμε λαμπρα παραδειγματα σιχαμενων ψαρομπουκαλων γυρω μας....μερικοι απο τους εμνευστες κ υποστηρικτες πολιτικους του νεου νομου για τις καταδυσεις ειναι ψαρομπουκαλοι...θα θυμαστε τις φωτο που ειχαν σκασει μυτη με την μπουκαλιτσα κ τους ροφους του κ ταδε που τωρα ειναι στο στοαχαστρο για τα συμβολαια της οικογενειας του με τους παπαδες του Αγιου ορους....
Αλλα μεσα στην κενη ζωη τους μας εδωσαν απο σποντα τη δυνατοτητα να βουταμε επιτελους ελευθερα...κ για αυτο δεν τους βριζω καθε μερα...

και παντα ολοι αυτοι οι ψαρομπουκαλοι θα κυκλοφορουν με μερσεντες (γιατι παει πολυ το κιλο ο ροφος αδερφια...) κ γιατι το συστημα της απληστιας που υπηρετουν επιβαλει τη μερσεντες οσο επιβαλλει κ το ψαρομπουκαλο...

Επισης ειναι γνωστο σε ολο τον καταδυτικο χωρο οτι μεχρι πριν δεκα , αντε δεκαπεντε χρονια ηταν απολυτως αποδεκτο οι ιδιοι οι εκπαιδευτες καταδυσης να ειναι ψαρομπουκαλοι...
Ηταν απολυτως αποδεκτο σε καθε καταδυτικη ασκηση του στρατου να λιανιζονται τα παρακειμενα ροφοειδη , συναγριδοειδη κλπ κλπ

Αλλα αυτο αλλαξε....
Οι αυτοδυτες δεν ειναι πλεον (τουλαχιστον οχι στο ποσοστο που ηταν παλια) οι τσουτσουναραδες που απο το βαθος του βαθυμετρου συμπληρωναν την ελλειψη φυσικου φαλλικου συμβολου...
Οι αυτοδυτες ειναι σε μεγαλο βαθμο φυσιολατρες που πονανε το περιβαλλον που τους φιλοξενει...

Αλλαξε γιατι ο κοσμος της αυτονομης καταδυσης αλλαξε...
γιατι υπαρχουν 100 ανθρωποι που μολις παρουν χαμπαρι μια τετοια παρακτικη θα τους μαυρισουν....
και ξερω προσωπικα ανθρωπους που αλλαξαν αυτες τις πρακτικες τους γιατι κατανοησαν την απληστια και το ματαιο μιας τετοιας πρακτικης...τουλαχιστον ετσι λενε βεβαια....

Και αυτο περιμενω και απο τον χωρο της ελευθερης...
μαυριστε τους αρχιτρομπες που σκοτωνουν οτι να ναι γιατι "δεν εγινε και κατι για ενα ακομα σκοτωμενο ψαρακι, εχει πολλα ακομα!"
το βλεπω ηδη να συμβαινει αυτο στα φορα σας, αλλα δεν ειναι ακομα στα επιπεδα που θα ελεγα, να κατι αλλαζει κι εκει...

Σταματηστε την απληστια σε καθε εκφραση της ζωης σας , αρα και στο ψαροντουφεκο και η φυση θα μας την κανει παλι τη χαρη ...και θα τα ισιωσει τα πραγματα...ξερει αυτη....

ΥΓ κ ναι η καφριλα ειναι παντου αλλα πριν αποφασιω να την κανω απο αυτη τη χωρα θα το παλεψω λιγο ακομα....γιατι ειναι το σπιτι μου ρε γμτ, η θαλασσα μου , μαρε νοστρουμ....

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ : 10-04-09 στις 20:34.
Απάντηση με παράθεση