Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο geogeo
+1
και επίσης κάνεις ένα ακόμα ( σκόπιμο  ) λάθος.
Ονομάζεις τον ψαρομπούκαλο "αυτοδύτη". Ο ψαρομπούκαλος Φοίβε δεν είναι αυτοδύτης με ψαροτούφεκο, είναι ψαροτουφεκάς με μπουκάλα.
|
Βοήθησε με: όταν έγραψα ειρωνικά ποστ (ακολουθώντας τη γραμμή διαφόρων εδώ μέσα) δεν έγινε αντιληπτό? Όταν έγραφα ευγενικά ποστ πάλι δεν ήταν αντιληπτό? Όταν θέλω να κάνω κάτι το κάνω φανερά, απλά και μόνο γιατί είμαι αρκετά εγωιστής να νιώθω ιδιαίτερα ικανός στην επιχειρηματολογία (μεταξύ άλλων). Οπότε, δεν έκανα σκόπιμο λάθος. Δεν ανέφερα πουθενά αυτό που ισχυρίζεσαι.
Για εμένα ψαρομπούκαλος= ούτε ψαροκυνηγός (αφού δεν αρέσκεται στο κυνήγι, πάει για το χρήμα) ούτε αυτόνομος (δε μοιάζει και πολύ με όσα εσείς φαίνεται να πρεσβεύεται). Εξαιρώ τον άνθρωπο που θα βουτήξει με τη μπουκάλα να πιάσει κάποια ψάρια να φάει, δε με νοιάζει καθόλου αυτός. Κακό δεν κάνει. Ελπίζω ότι τώρα είναι σαφές ότι δεν θεωρώ ότι όλοι οι αυτόνομοι είναι ψαρομπούκαλοι (δεν ταυτίζομαι με την άποψη του pescador). Σε αυτή τη βάση, τι να κάθομαι να γράφω εδώ μέσα? Μάταιο απόλυτα θα ήταν...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
κανεις λαθος, και εκει ειναι που δεν καταλαβαινομαστε.....
εχει τεραστια σημασια ο τροπος θανατωσης και βεβαια ο λογος....
εχει τεραστια σημασια αν το ψαρι το σκοτωνει η χελωνα (που λεει και ο Δεμετης) ή αν το σκοτωνει ο Υπουργος Εμπ. Ναυτιλιας με μπουκαλα και ψαροντουφεκο....
εχει τεραστια σημασια αν το ψαρι το σκοτωνει ο γερος ψαρας της Ψεριμου για να θρεψει την κοιλια του κ την κυρά του ή το σκοτωνει ο σπορτιφ τυπακος με τις 2 350αρες μηχανες στο 9 μετρο φουσκωτο και μετα κορδωνεται με φωτο στα φορα και στις γκομενιτσες...
|
Φίλε Γιώργο σε χαιρετώ.
Δεκτή η άποψη σου, μια διευκρίνηση επέτρεψε μου για το τελευταίο μόνο:
Συνήθως ένας ψαροκυνηγός που ασχολείται σοβαρά και βγάζει συστηματικά "καλά" ψάρια, έχει φτύσει αίμα (κυριολεκτικά, δες "αιμόπτυση") για να μπορεί να βουτάει όπου βουτάει, για να μπορεί να κάνει ότι κάνει. Εχει περάσει άπειρο χρόνο στο νερό, άπειρο χρόνο σε προπόνηση, και γενικά έχει θα έλεγα μια προσήλωση. Ασχέτως αν το υπ.ψάρεμα είναι σπόρ ή όχι (για εμένα είναι χόμπυ, όχι σπορ) απαιτεί αθλητική φυσική κατάσταση.
Αυτό που προάγει όμως η προσπάθεια για αθλητική φυσική κατάσταση είναι πολλές θυσίες, πολλές "απαρνήσεις" απο τα εγκόσμια (ποτά, ξενύχτια, γυναίκες) και γενικά πολλά "όχι". Έτσι, και δεδομένου ότι τυχαίνει να γνωρίζω πολλούς απο τους γνωστούς ψαροκυνηγούς που βγάζουν "καλά" ψάρια, καμία σχέση δεν έχουν με το πρότυπο που παρουσιάζεις. Άσε δε που οι περισσότεροι δεν έχουν καν αρκετά χρήματα για στοιχειώδεις ανάγκες (π.χ. εξοπλισμός), πόσο μάλλον για 9μετρο με 2 350άρεες επάνω. Αναφέρομαι πάντα στους γνήσιους ελευθεράδες, αυτούς που δεν σκοτώνουν ότι βρούν μπροστά τους. Αυτούς που εγώ θεωρώ ψαροκυνηγούς.
Δεν ξέρω αν η "εικόνα" που λαμβάνεις είναι αυτή, αλλά σε διαβεβαιώ δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα. Έτσι για την ιστορία θα αναφερθώ σε εμένα, μιας και δε θέλω να το κάνω για κάποιον άλλο (ο οποίος μακράν απέχω απο το χαρακτηρισμό "καλός" ψαροκυνηγός). Στη φωτό που έβαλα με τα 3 ψάρια, είναι τραβηγμένη σε 3.80 βαρκάκι lodestar, με 25άρα δίχρονη, ούτε καν δικό μου. Η χαρά που βλέπεις αντικατοπτρίζει όλους τους κόπους 2 ετών σε προπονήσεις και καταδυτική εξέλιξη για να φτάσω να βουτάω εκεί που έπιασα τα ψάρια, με αξιοπρεπείς παραμονές. Αλλά μιλάμε για πολύ κόπο. Χειμώνα (ακόμα και με βροχή και χιόνι) καλοκαίρι, 2 φορές την εβδομάδα προπόνηση στη θάλασσα, πολλές στερήσεις. Αλλά πολλές. Αν είχα τόσα πολλά ψυχολογικά προβλήματα, ή τόση εσωτερική ανεπάρκεια μάλλον θα έψαχνα κάτι πιο εύκολο για να αναδειχθώ. Άλλωστε οι γκόμενες, όπως λες και εσύ, αρκεί να τους δείξεις το ρολόι με το βυθόμετρο, δεν χρειάζεται να έχεις πολλές λεπτομέρειες. Τι αν κατεβαίνεις 40 μέτρα με μια ανάσα, τι αν κατεβαίνεις με τη μπουκάλα? Τον εντυπωσιασμό το πετυχαίνεις. Δεδομένου πάντα ότι έχεις "χαμηλά" στάνταρ (αναφερόμενος στο είδος της γυναίκας την οποία θες να "εντυπωσιάσεις").
Είναι πολλά τα οποία δεν αποκαλύπτονται απο μια ή μερικές φωτό και μόνο. Αλλά θέλουν χιλιόμετρα σελίδων για να αναλυθούν. Έχω την αίσθηση ότι δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για αυτό.
Κάτι ακόμα: ψαροκυνηγός δεν είναι όποιος κρατάει ψαροντούφεκο στο χέρι, όπως ψαρομπούκαλος δεν είναι όποιος βουτάει με μπουκάλες και ψαρεύει. Με την ίδια αναλογία που όποιος οδηγεί φιατάκι δεν είναι Σουμάχερ (ή έστω κάποιος ταπεινός οδηγός αγώνων, ταγμένος σε αυτό).
Χαιρετώ
Φοίβος