Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Γιώργος Δεμέτης
Τώρα για τους ψαροτουφεκάδες τα ξανα είπαμε σε άλλα "Θέματα" ένα μόνο θέλω να επισημάνω. Γιατί ο άνθρωπος προτιμάει περισσότερο (η αριθμητική διαφορά ψαροτουφεκάδων αυτόνομων αυτό λέει τουλάχιστον) αυτή τη δραστηριότητα από το να κοιτάει και να παρακολουθεί απλώς τη φύση? Μία επιστημονική προσέγγιση θα μου άρεσε να ακούσω.
|

Η αριθμητική διαφορά αυτόνομων και ψαροτουφεκάδων, δεν λέει απολύτως τίποτα. Ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη ένα σωρό παραμέτρους όπως κόστος, απαιτήσεις εκπαίδευσης, συνήθεια κ.ο.κ. -που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις αφήσουμε απ' έξω- και πάλι η σύγκριση δεν έχει το νόημα που της δίνεις.
Αν θες να διερωτηθείς τι προτιμάει ο
άνθρωπος να κάνει, να παρατηρεί ή να κυνηγάει, τότε η σύγκριση είναι μεταξύ υποβρύχιων κυνηγών και ΟΛΩΝ των υπολοίπων ανθρώπων που απολαμβάνουν τη φύση-θάλασσα χωρίς να κυνηγάνε.
Να σου πω την αλήθεια νούμερα δεν έχω μπροστά μου, αλλά κάτι μου λέει πως όλοι όσοι πάνε απλώς για μπάνιο στη θάλασσα, αράζουν στην παραλία, πάνε βόλτα με ένα καραβάκι, πίνουν ένα καφέ με θέα τη θάλασσα, κάνουν θαλάσσιο σκι ή απλώς πάνε να πηδηχτούν το βράδυ στην αμμουδιά, είναι μάλλον κατα τί περισσότεροι από τους υποβρύχιους κυνηγούς.
Η θάλασσα δεν είναι προνόμιο ή χώρος των αυτόνομων, των ελευθεράδων και των ψαροτουφεκάδων.
Όλοι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη θάλασσα, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να βουτήξουν ποτέ το κεφάλι τους ούτε ένα μέτρο κάτω από την επιφάνειά της. Μην το ξεχνάς αυτό.