Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-04-09, 16:10
΄Ακης Γκούμας ΄Ακης Γκούμας is offline

Απάντηση: Η νίκη της ξαπλώστρας

[αλλα την αιγυπτο αστην απεξω ως παραδειγμα....
ειδικα οταν καπου εχω δει εστιατοριο παγοδα....δεν κανω πλακα....[/quote]

Ρε σύ Γιώργο, είπα να το κάνω λιγάκι πιο ευρύ γεωγραφικά, γι΄ αυτό έβαλα ολίγη απο Αίγυπτο.
Κι΄ εσύ ρε παιδάκι μου... πολύ ταξιδεμένος μου φαίνεσαι. Πάνω στην παγόδα πήγες κι΄ έπεσες και μου χάλασες το θέμα?
Ξέρεις τι με χαλάει Γιώργο? ΄Οταν μπαίνει ένα θέμα, και νοιώθουμε την υποχρέωση να πάρουμε μια θέση απόλυτη.
Ξέρεις... "Οι καλοί δύτες / Οι κακοί κρατικοί", "Οι κακοί μπάτσοι / Οι καλοί επαναστάτες"...
Απορώ, γιατί δεν σκεφτόμαστε οτι οι ανθρώπινες συμπεριφορές, συναντώνται σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας, σε όλες τις περιοχές κλπ.
΄Οταν αναλαμβάνεις μια "θέση"... Ιδρύεις εταιρία... Κόμμα ... Χτίζεις σπίτι ή καμακώνεις μια γκόμενα... Επωμίζεσαι αυτόματα κάποιες υποχρεώσεις. Το να μην γνωρίζεις την ύπαρξή τους, είναι τόσο ολέθριο, όσο και το αποτέλεσμα που θα παράξεις. Δεν είναι άλλωθι για αθώωση. Απλά, η κατηγορία θα λάβει υπ΄ όψη της το ακαταλόγιστο του βλάκα !
Ο φίλος ΄Εκτωρας, οναματίζει τους κατοίκους της περιοχής "απλούς και παραγκωνισμένους ξωμάχους" . Είναι αυτό αλλά και μερικά ακόμα. Φιλότιμοι αλλά και βολεψάκηδες. Απλοί αλλά τσιμπάνε και με την εικόνα του φραγκάτου. Καλιεργούν τις ντοματούλες τους, αλλά τις τουλουμιάζουν στα χημικά λιπάσματα "για να μην τα πιάσει η αρρώστια". Εισπράτουν αργότερα απο το κανονικό τις επιδοτήσεις και ζορίζονται, αλλά μέρος τους (μετά την είσπραξη) τις "πίνουν" στα τοπικά κωλόμπαρα με τις δίμετρες καλλονές.
Ουφ. Βαρέθηκα ρε σύ...
Απάντηση με παράθεση