Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia
Btw, Παναγιώτη, πιστεύεις από τη δική σου εμπειρία ότι αυτό το θέμα θα μπορούσε να αφορά και τους ελεύθερους δύτες;
|
Οχι,πολύ δύσκολο Μαρία,.........είναι απίστευτα μικρό το ποσοστό των ελεύθερων που μπορεί να δεί,να φτάσει,να επιχειρίσει και να καταφέρει ν'άποσπάσει κάποιο αντικείμενο από ναυάγιο,εκτός από πύλινα σπασμένα κομμάτια που μπλέκονται στα δύχτια και τα πετάνε οι ψαράδες.
Αλλωστε εμάς τους ψ/τ μας απαγορεύουν να πλησιάζουμε σε "αρχαιολογικούς χώρους".
Θα ήθελα να αναφέρω μιά σκηνή που έχω ζήσει με αυτόνομους που δεν πρόκειτε να την ξεχάσω ποτέ!.
Σ'ενα αγώνα ψ/τ(20+ χρόνια πρίν) ένας από τους συμμετέχοντες είχε πάθει υποξία και το ζευγάρι του στην προσπάθεια διάσωσης είχε πετάξει πολλά κομμάτια του εξοπλισμού τους στο συγκεκριμένο σημείο.
Πήγαμε λοιπόν μόλις τελείωσε ο αγώνας με την ομάδα διάσωσης να μαζέψουμε τα πράγματα,βούτηξαν τρείς αυτοδύτες κι'εγώ έμεινα στο σκάφος με 1-2 ακόμη,όταν τελειώσαμε ανέβηκαν όλοι επάνω και τακτοποιούσαμε τα πράγματα για να επιστρέψουμε........κάποια στιγμή ακούω φωνές,ο ένας από τους τρείς αυτοδύτες κρατούσε στο χέρι του ένα κομμάτι από χερούλι κεραμικής κανάτας(αμφορέα;;

)και ρωτούσε επιμονα και
δυνατά τους άλλους δύο γιατί το έβγαλαν,.....μόνο που δεν τους έστειλε να το βάλουν πίσω!!
Απίστευτες φωνές και νεύρα,....μου έκανε πολύ καλή εντύπωση γιατί οι εποχές ήταν άγριες....Ο άνθρωπος αυτός είναι σήμερα επαιδευτής και είμαι σίγουρος ότι έχει τις ίδιες απόψεις.....είναι ο Δημήτρης Ρούμπος.