Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-05-09, 15:15
farmamic farmamic is offline

Απάντηση: Αποστολή στο Βρεταννικό

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο farmamic Εμφάνιση μηνυμάτων
Σαφώς και μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Όπως ήδη έγραψα η αναλογία έγινε για να δούμε τη διαφορά μεταξύ ιδιοκτησίας και άσκησης εξουσίας στην ιδιοκτησία. Δεν ανέφερα πουθενά οτι το μνημείο είναι το ίδιο πράγμα με το οικόπεδο.

Βάζω σε quote την απάντηση που έδωσα σε προηγούμενο post. Νομίζω οτι ήμουν αρκετά σαφής σχετικά με την χρησιμότητα της αναλογίας.

Τα δύο παραδέιγματα σου όμως ακόμα και αν συσχετίζουν -λανθασμένα- την αναλογία που έκανα με την παρούσα κατάσταση μας δίνουν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ακόμα ορισμένα πράγματα.

Σε οτι αφορά το πρώτο παράδειγμα περί "περιμετρικής διέλευσης από το οικόπεδο": ο όρος "ναυάγιο" περιλαμβάνει και ένα τμημα του χώρου γύρω από αυτό. Δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς μέτρα είναι αλλά αν μπορέις να δείς το πλοίο καθαρά σίγουρα είσαι μέσα στο....."οικόπεδο"!

Στο δεύτερο παράδειγμα νομίζω οτι ήδη έχω απαντήσει. Υπάρχει πώληση περιουσιακού στοιχείου (όχι μνημείου) από το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό σε ιδιώτη. Στην Αγγλία ειδικά πάρα πολλά πολεμικά ναυάγια έχουν νόμιμο ιδιοκτήτη χωρίς κανένα πρόβλημα. To status του μνημείου (σωστότερα πολεμικού μνημείου ή πολεμικού τάφου) υπάρχει για να προστατέυει τα ναυάγια -και τα ανθρώπινα λέιψανα μέσα σε αυτά- από επεμβατικές ανθρώπινες δραστηριότητες .Το γεγονός οτι το συγκεκριμένο ναυάγιο βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα αυξάνει στο μέγιστο αυτήν την "προστασία" καθώς μπάινουν στο πλάνο και οι μηχανισμοί ελέγχου της ελληνικής Πολιτείας. Μην το μπερδεύουμε επομένως με τα αρχαία μνημεία που η εμπορική εκμετάλλευση τους από ιδιώτες είναι αδίκημα και φυσικά δεν μπορούν να πουληθούν σε ιδιώτες από το κράτος. Είναι απλά διαφορετικές περιπτώσεις.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη farmamic : 12-05-09 στις 15:47.
Απάντηση με παράθεση