Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΄Ακης Γκούμας
Το πρόβλημα του ελέγχου για το ψάρεμα με δυναμίτη, δεν είναι απλό στην λύση του.
Κατ΄ αρχήν, ....
Το σενάριο είναι απόλυτα αληθές και εφικτό. Επιπλέον, μιας και ξέρω πολύ καλά την περιοχή απο μικρό παιδί (όπως πολύ καλά ξέρω και τους ταβερνιάρηδες...), μέχρι και ποιός είναι "ο παρακείμενος όρμος", μπορώ να φανταστώ.
|
σωστο το σεναριο .... ομως...
Εμεις ειμαστε αυτοι που αδιαφορουμε να παρουμε αποδειξη απο το καθε ταβερνιαρη (αν παιρναμε θα σου ελεγα εγω τι μαυρα θα αγοραζε)
Monitoring γινεται ευκολοτερα απο οτι νομιζουμε σε "ευαισθητο" χωρο (με χρηση απλου σταθμου επιφανειας για inspection (υδροφωνο - gsm-module - camera)
Ασε που ειδικα στην ελλαδα που οι αποστασεις απο ακτη ειναι μικρες με καθαρο καιρο μπορεις απλα να δεις τη περιοχη. Ειναι θεμα προτεραιοτητων (βλ "παρκα" )
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos
Αφού μπορείς να φανταστείς τον παρακείμενο όρμο, παίζει και το ακόλουθο σενάριο:
1. Μόλι ξεφορτωθούν τα ψάρια, ένα σκάφος του Λιμενικού παραακολουθεί τη βάρκα και ένα τζιπάκι του Λιμενικού ακολουθεί τα ψυγεία της της ΔΕΛΤΑ.
2. Μόλις φτάσουν τα ψυγεία της ΔΕΛΤΑ στην πρώτη ταβέρνα, βουτάνε ταυτόχρονα βάρκα, ΨΥΓΕΙΑ και τον πρώτο ταβερνιάρη επ' αυτοφόρω και τους πάνε όλους σηκωτούς, αφαίρεση αδειών, κατάσχεση σκάφους κλπ κλπ και πρώτο θέμα στην τηλεόραση και τις εφημερίδες.
Άντε κι εμείς έχουμε τη θέληση για καταγγελία...
Το λιμενικό έχει τα κότσια και τη θέληση να κάνει τη δουλειά του?
...ή θα κάνει απλά μερικά τηλέφωνα να τους ειδοποιήσει να μη βγουν, ώστε να κονομήσει μερικά ψαράκια από την επόμενη ψαριά?
|
Το λιμενικο ειναι απλα ανθρωποι. Σε καθε λιμενικο ή αστυνομια υπαρχει ενας "Σαινης" που θα σπευσει με "υπερβαλον" (ευτυχως για μας) ζηλο να τυλιξει σε τονους χαρτι τον παραβατη. Αρκει να ανακαλυψεις το Σαινη.
Οσο για το φορολογικο μερος ο ταβερνιαρης θα προτιμουσε να ειχε γινει στοχος της κινεζικης μαφιας απο την τοπικη ΔΟΥ.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos
Αφού μπορείς να φανταστείς τον παρακείμενο όρμο, παίζει και το ακόλουθο σενάριο:
Τέλος, ξέχνα το σενάριο "Μήνυση" (Κατ΄αγνώστου ή - ακόμα χειρότερα - σε συγκεκριμένο άτομο) γιατί δεν μπορείς να το στηρίξεις πουθενά.
Χάος Φοίβο μου. ΄Ενα απο τα πολλά Νεοελληνικά...
|
Δε πρεπει να αφηνουμε τη γκρινια να αντικαθιστα τη προσπαθεια. Aλλο το ενα, αλλο το αλλο.
Και εγω το 1980 πιστευα οτι ουτε σε 30 χρονια (2009) τοσοι πολλοι ελληνες θα χρησιμοποιουν ζωνη στο αυτοκινητο και διαψευστηκα.
Χωρις προσπαθεια δε κινειται τιποτα.
Επαναλαμβανω μια δυο φορες ειναι πολυ σημαντικες γιατι θα σπασουν τη λογικη αυτη. Εδω μιλαμε για νομοθεσια απαγορευσης καπνισματος στη χωρα των θεριακληδων και θα σταματησουμε στα μπουρλοτα;