Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-06-09, 14:21
΄Ακης Γκούμας ΄Ακης Γκούμας is offline

Απάντηση: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Ο φίλος Apeiranthos, νομίζω οτι ρωτάει (ρητορικά, βεβαίως...) απόλυτα ορθές ερωτήσεις.
H Time Heritage συνεργάζεται με την ΙΕΝΑΕ και όχι το αντίστροφο.
Διάβασα με προσοχή την απάντηση του μέλους (?) Fotini, αλλά για να είμαι ειλικρινής, διάβασα αρκετά ομορφα και ταυτόχρονα αόριστα πράγματα.

Για παράδειγμα, η φράση:
"Τα θεωρητικά μαθήματα απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται για την ενάλια αρχαιολογία - δύτες και μη - και αποτελούν μια προκαταρτική γνώση για την ενασχόληση με το αντικείμενο μέσω των διαθέσιμων φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό" τι σημαίνει σε δεύτερη ανάγνωση? Έίναι δυνατή η εμπλοκή κάποιου που παρακολούθησε το εν λόγω σεμινάριο, σε μελλοντικές έρευνες? Σε όλο τον κόσμο? Και αν ναί, είναι σίγουρο οτι θα γίνει δεκτός? Επίσης, μπορεί ο μελλοντικός συμμετέχων να μην είναι αρχαιολόγος?
Θεωρώ, οτι όταν κάποιος καλείται να καταβάλει 1.000 € για ένα 3ήμερο σεμινάριο, παρακολουθώντας "Βασικές" αρχές μιας επιστήμης, θα έπρεπε να ενημερωθεί σε τι θα του χρησιμεύσουν στο μέλλον αυτές οι "βασικές αρχές".
΄Ετσι, θα μπορούσα, να βγάλω το αποτέλεσμα κόστους / απόδοσης, και να αποφασίσω αν κάτι τέτοιο είναι ακριβό ή όχι.
Σε καμία περίπτωση, δεν θα κατέβαλα το ποσό των 1.000 €, για να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο "Βασικών αρχών χειρουργικής" (μη όντας γιατρός) με ζωντανή παρακολούθηση - στο χειρουργείο - εγχείρησης στομάχου.
Αν το αποτέλεσμα είναι - τελικά - να ικανοποιηθεί η περιέργειά μου στην ερώτηση "Τι κάνουν οι γιατροί όταν χειρουργούν", το κόστος είναι υπερβολικό.
΄Αρα, εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποιά θα είναι η "επόμενη ημέρα" μετά την καταβολή ενός σεβαστού ποσού. Γιατί αυτό αναρωτιώνται όλοι, άσχετα αν εκφράζεται πλημελώς.
΄Αποψή μου, είναι ο φορέας (Λίγο με νοιάζει αν είναι Ο.Ε., Α.Ε., επιδοτούμενος, συνεργαζόμενος, κερδοσκοπικός ή μη, Παγκόσμιος, Ελληνικός ή συμπράττων) να μας "πουλήσει" το περιεχόμενο και το μελλοντικό αποτέλεσμα, με τους όρους της ιδιωτικής αγοράς και με λίγο πιο "πρακτικά" λόγια.
Η πρακτικότητα και η απλοποίηση, δεν στερούν "Επιστημονικότητα" και συμβάλλουν απεριόριστα στην μείωση της αοριστίας.
Απάντηση με παράθεση