Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-06-09, 12:03
Το avatar του χρήστη Έκτωρ
Έκτωρ Έκτωρ is offline

Περιοχή: Μεστά Χίου!
Απάντηση: Κοινή Υπουργική Εγκύκλιος για τις Υδατοκαλλιεργητικές Μονάδες

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω την εντυπωση οτι ακομα και να αλιευσεις γονο τονου μονο σε εργαστηριο μπορεις να μεγαλωσεις τα ζωα. Απο οτι ξερω η σχετικη ιχθυοκαλιεργεια βασιζεται σε παχυνση ωριμων ψαριων.
πιθανότατα έχεις δίκαιο όσο αφορά το ότι στην μεσόγειο αλιεύονται αναπαραγωγικά ώριμα άτομα. Γενικά ότι κάνουν σήμερα για αυτό το είδος πρέπει να είναι σε μορφή "ψάχνω να δω πως θα γίνει και αν είναι βιώσιμη αυτή η παραγωγή" και όχι σε μορφή παραγωγής με σκοπό το κέρδος. Πάντως η πάχυνση που λες γίνετε σε κλουβιά, είχα ακούσει ότι στην Ελλάδα βάλαν κάποια στιγμή τέτοια κλουβιά στον Αστακό αλλά δεν ξέρω αν όντως έχει συνεχιστεί αυτό το επιχείρημα.

περίπου το τι γίνετε μπορούμε να το δούμε εδώ

http://www.hcmr.gr/greek_site/news/a...ws2.php3?id=33

Πάντως θα μου έκανε εντύπωση αν δεν υπάρχουν στην Μεσόγειο επιτήδειοι που να μαντρώνουν (νόμιμα ή παράνομα δεν ξέρω, είμαστε και κάμποσα κράτη βλέπετε) τα κοπάδια από τα τονάκια μεγέθους 1-2 κιλά και να τα πηγαίνουν για πάχυνση. Έτσι δουλεύουν (ή δουλεύαν μέχρι πριν 3 χρόνια) στην Αυστραλία την αντίστοιχη παραγωγή. Πάντως πουθενά μέχρι και σήμερα δεν πρέπει να έχει επιτευχθεί να μεγαλώσουν τα εκκολαπτόμενα αυγά με κόστος μικρό ώστε να έχει νόημα η παραγωγή.