Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-07-09, 23:00
farmamic farmamic is offline

Απάντηση: Αποστολή στο Βρεταννικό

Καλησπέρα σε όλους,

Σχετικά με το θέμα της εκπομπής είναι πιθανό να εκδοθεί επίσημο δελτίο τύπου από την BRITANNIC S.A. Σε κάθε περίπτωση οτι διαβάσετε εδώ είναι αυστηρά προσωπικές μου θέσεις και όχι της εταιρείας.

Κώστα σε ευχαριστώ που ξεκαθάρισες τη θέση σου. Δεν σύμφωνώ σε όλα, βέβαια κάποια πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα τώρα. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΘΩΚΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Με την δημοσίευσή σου αυτή μοιάζει να περίμενες από μένα, δοθείσης κάποιας έμμεσης ευκαιρίας από σχόλια τρίτων, να πάρω θέση για λογαριασμό σας; Η εκτίμησή μου για το πρόσωπό σου είναι δεδομένη και είναι πολλές οι φορές που την έχω εκφράσει δημοσίως προς τρίτα άτομα καθώς και εντός του συγκεκριμένου φόρουμ.
Κάνεις λάθος. Δεν έχω καμία απαίτηση από κανέναν σε οτι αφορά την εταιρεία. Έχω όμως απαίτηση από κάποιον που θεωρώ οτι με γνωρίζει καλύτερα να πει μια κουβέντα όταν ακούγονται αιχμές που με αφορούν έστω και έμμεσα. Το έχεις πραγματι κάνει εδώ στο φόρουμ (σε περίοδο που γραφόντουσαν πολύ απαξιωτικά σχόλια για την ομάδα μας) και ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο που δεν το έκανες και τώρα.

Παράθεση:
Γνωρίζω ότι στην συγκεκριμένη εκπομπή κληθήκατε να παραστείτε με εταιρικό εκπρόσωπο. Ωστόσο δεν το πράξατε. Η απουσία σας, αν δεν οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, μπορεί να ερμηνευθεί ότι δεν ενδιαφερθήκατε να πάρετε θέση δημοσίως.
Δεν είσαι καλά πληροφορημένος. Είναι αλήθεια οτι υπήρξε επαφή με εκπρόσωπο μας και η απάντηση ήταν θετική. Ο Simon Mills ενημερώθηκε και έκανε τις απαράιτητες προετοιμασίες για το ταξίδι ώστε να είναι ο ίδιος παρών. Για κάποιο λόγο η εγγραφή της εκπομπής άλλαξε ημέρα αλλά εμείς ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Παρά τα τεράστια προβλήματα που προκαλεσε αυτή η αναβολή στον κ.Mills ο ίδιος μετέβει τελικά στην Αθήνα και ειδοποιήθηκαν οι υπέυθυνοι της εκπομπής ότι είναι διαθέσιμος. Δυστυχώς παρά τις επόμονες προσπάθειες μας δεν είχαμε καμία επικοινωνία από την πλευρά τους με αποτέλεσμα εκείνος να αποχωρήσει τελικά άπρακτος την επόμενη ημέρα. Η απουσία μας επομένως οφέιλεται σε άλλους λόγους -που εμείς αγνοούμε.

Παράθεση:
Διακρίνω επίσης και ένα παράδοξο: πώς ασχολείσαι εκ των υστέρων με το τι συμβαίνει σε μία εκπομπή, εφόσον εκ προοιμίου το ποιοτικό της επίπεδο το έχεις απορρίψει - και μάλιστα πανηγυρικά - τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και εταιρικά (εφόσον δεν συμμετείχατε);
Όπως ήδη σου απάντησα δεν υπήρξε απόρριψη εταιρικά. Αν με καλούσαν προσωπικά (σαν ερευνητή) δεν θα πήγαινα και τα χθεσινά ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την αρνητική εικόνα που έχω σχηματίσει. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας βασίζονται πλέον αποκλειστικά στην τηλεόραση προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη για ένα θέμα και θεωρούν οτι αυτά που βλέπουν στις εκπομπές είναι πάντα ακριβή και τεκμηριωμένα. Επομένως δεν γίνεται να μην ασχοληθώ από τη στιγμή που το θέμα με αγγίζει σε προσωπικό επίπεδο. Αν ελειπαν οι απαξιωτικές αναφορές στα πρόσωπα μας πιστεύεις οτι θα έδινα σημασία?

Παράθεση:
Στα πάνελ ωστόσο, όπως πιθανόν γνωρίζεις, ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του, και το περιεχόμενό της θα βαρύνει τον ίδιον.
Η δική μου η θέση είναι να πω τις δικές μου απόψεις, αλλά μόνο σε σχέση με αυτά που με ρωτάνε – καθότι συνηθίζεται σε παρόμοιες εκπομπές, τον συντονισμό και την ροή της εκπομπής να τα έχει ο οικοδεσπότης.
Επομένως είναι εντελώς ανούσιο να πάρω την οποιαδήποτε θέση ειδικά για τους εκουσίως απόντες ή να σχολιάζω τις απόψεις των συνομιλητών μου για τρίτους, όταν μάλιστα οι τελευταίοι είχαν προσκληθεί και για χ λόγους δεν παρέστησαν.
Δεν νομίζω οτι θα σε εμπόδιζε ο Χαρδαβέλλας να κάνεις μια μικρή παρέμβαση. θα μπορούσες εναλλακτικά να τους κάνεις μια σύσταση off-camera όταν έπαιζαν οι διαφημίσεις.

Παράθεση:
Σε ότι αφορά τις ιστορικές ανακρίβειες θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αλλά εφόσον αυτές ειπώθησαν από άτομα που δεν ήταν παρόντα αλλά εμφανίστηκαν μέσω ρεπορτάζ θα ήταν άκομψο, για να μην πω αγένεια να τους «διορθώσω» χωρίς να έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν την άποψή τους.
Το δέχομαι αυτό αλλά η ουδέτερη στάση δεν ωφελεί πάντα. Το αποτέλεσμα ήταν να βγεί στον αέρα μια εκπομπή γεμάτη ανακρίβειες που δεν διορθώθηκαν από κανέναν και πέρασαν στον τηλεαθεατή που δεν είναι γνώστης ώς πράγματα που ισχύουν. Πιστέυω πάντως οτι συμφωνείς (ξέροντας αυτά που ξέρεις τώρα) οτι το ίδιο άκομψο ήταν το γεγονός οτι ούτε εμείς είχαμε την δυνατότητα να υπερασπιστούμε τη θέση μας.

Παράθεση:
Σχετικά με τον Carl Spencer, και όπως πολύ καλά γνωρίζεις, αν απαντούσα ακόμα και με την αυτονόητη απάντηση «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη…κλπ κλπ» αυτό θα πυροδοτούσε ενδεχομένως ένα νέο θέμα, το οποίο δεν ήταν στην ατζέντα της εκπομπής.
Για όσους δεν τυχαίνει να γνωρίζουν, ως πραγματογνώμονας του εν λόγω δυστυχήματος, δεν έχω δικαίωμα να σχολιάσω στοιχεία και απόψεις που παρουσιάζονται από νομικώς αναρμόδια άτομα στην υπόθεση.
Το να δηλώσεις πως η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη και οτι δεν υπάρχει ακόμα επίσημο πόρισμα είναι σχολιασμός? Είναι η πραγματικότητα και είναι μια πολύ υπεύθυνη θέση. Τέλος πάντων ας μην μείνουμε πολύ σε αυτό για ευνόητους λόγους.

Παράθεση:
Παρακαλώ γίνε συγκεκριμένος αν στα όσα αναφέρεις στην παραπάνω παράγραφο, αφορούν έστω και στο ελάχιστο, κάτι από τα όσα είπα εγώ.
Προσωπικά ούτε την θέση του κ. Mills σχολίασα ούτε και αναφέρθηκα στον βαθμό παρουσίας / απουσίας των αρμόδιων υπηρεσιών.
Όχι Κώστα, δεν αναφέρομαι σε εσένα. Εσύ ήσουν ίσως ο μόνος που δεν εκτέθηκε.

Παράθεση:
Ένα άλλο θέμα που ίσως σε ενδιαφέρει είναι ότι η εκπομπή ήταν «κονσέρβα» δηλαδή μαγνητοσκοπημένη όπου κατά την διάρκεια που «πέφτουν» τα ρεπορτάζ δεν ακούμε εύκολα το περιεχόμενο του ρεπορτάζ λόγω των συζητήσεων που γίνονται εκτός εγγραφής της εκπομπής.
Κατ’ επέκταση οι καλεσμένοι δεν είναι πάντα ενημερωμένοι για το περιεχόμενο των ρεπορτάζ.
Θα με ενδιέφερε να μάθω πότε έγινε η εγγραφή της εκπομπής (όχι τα ρεπορτάζ).

Φιλικά,
Μιχάλης

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη farmamic : 01-07-09 στις 23:42.
Απάντηση με παράθεση