Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 01-07-09, 23:38
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 29-01-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.525
Απάντηση: Προβληματισμός για την πρόταση δημιουργίας θαλάσσιου καταφυγίου στις Κυκλάδες

Επειδή δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που εξελίχθηκε αυτή η συζήτηση (και ρίχνω το φταίξιμο πρωτίστως σε μένα), προσπάθησα να συλλέξω τα στοιχεία πάνω στα οποία έχει βασιστεί η όλη ιστορία της δημιουργίας Θαλάσσιου Καταφύγιου στις Κυκλάδες.

Δυστυχώς όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στον Κανονισμό 1967/2006 που έχω ήδη παραθέσει σε προηγούμενο μήνυμα. Καταλαβαίνω όμως ότι τέτοια κατεβατά δύσκολα διαβάζονται. Παλιότερα είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να συζητήσουμε όλοι μαζί και να ερμηνεύσουμε -το κατά δύναμη- τις λεπτομέρεις του Κανονισμού (δεν είναι εύκολο για κανέναν, σας διαβεβαιώ).
Ωστόσο μου είναι αδύνατο να μην επαναφέρω αυτή τη συζήτηση γιατί φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί διάφορα κενά, τα οποία δυστυχώς παρερμηνεύονται.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να συνοψίσει κανείς έναν Ευρωπαϊκό Κανονισμό μέσα σε μερικές παραγράφους. Αδύνατον θα το έλεγα, αν λάβει κανείς υπόψη του όλες τις περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις.
Το καλύτερο που κατάφερα να κάνω (μου πήρε κάνα δίωρο!) προκειμένου να σας μεταφέρω την πληροφορία όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα, είναι να φτιάξω μια απλοποιημένη ραχοκοκκαλιά του Κανονισμού, επεμβαίνοντας ως εξής:

- Αφαιρώντας τα άρθρα που θεωρώ ότι δεν είναι άμεσου ενδιαφέροντος, τουλάχιστον για την παρούσα συζήτηση. Ωστόσο έχω κρατήσει (σε παρένθεση) την αρίθμηση και τους τίτλους τους και έχω παραθέσει τη σελίδα στα οποία μπορείτε να τα βρείτε και να διαβάσετε το πλήρες κείμενό τους αν τυχόν σας τραβήξουν το ενδιαφέρον

- Χησιμοποιώντας bold για να δώσω έμφαση και να σας τραβήξω την προσοχή σε διάφορα σημεία που θεωρώ ότι κυρίως σχετίζονται με τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει σε αυτή τη συζήτηση

- Προσθέτοντας κάποια σχόλια με κόκκινη γραμματοσειρά εκεί όπου ήθελα προσωπικά να παρέμβω.



Δεν ξέρω αν θα σας φανεί τραγικό το κατεβατό που πρόκειται να ακολουθήσει... έστω και ένας σας να το κοιτάξει πάντως, έστω και διαγωνίως (πανω στη μεγάλη διαγώνιο που ήδη έχω χαράξει ), θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε και πάλι...

Γιατί πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούμε να αποκτήσουμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης. Μπορούμε βέβαια πάντα να καθόμαστε και να σχολιάζουμε ο καθένας από την προσωπική γωνίτσα και κοσμοθεωρία του, αλλά αυτό όπως όλοι μας γνωρίζουμε δεν μας πάει ποτέ και πουθενά....

Εδώ έχουμε έναν νόμο
, καλό/κακό αδιάφορο, το θέμα είναι ότι αυτό είναι το εργαλείο μας και πάνω σε αυτό πρέπει να πατήσουμε προκειμένου να κάνουμε στο εξής ό,τι καλύτερο μπορούμε για εμάς και ό,τι θαλάσσιο αγαπάμε.

Αν κάποιος που το διαβάσει εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι διεκδικήσεις των παράκτιων αλιέων, οι δράσεις της Greenpeace και λοιπων NGOs και η τελευταία δράση του Συλλόγου μας συγκεκριμένα στη Γυάρο, ξεφεύγει ή δεν εναρμονίζεται με το παρόν θεσμικό πλαίσιο, θα χαρώ ειλικρινά πολύ να ακούσω τις όποιες ενστάσεις του.

Προκαταβολικά συγγνώμη για αυτό που ακολουθεί, όσοι δεν ενδιαφέρονται ας αλλάξουν θρεντ τώρα!


__________________________________________________ ____________

της 21ης Δεκεμβρίου 2006

σχετικά με μέτρα διαχείρισης για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα, την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2847/93 και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1626/94


ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,

Έχοντας υπόψη:
-τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και ιδίως το άρθρο 37,
-την πρόταση της Επιτροπής,
-τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:
(επιλέγω μεταξύ άλλων από σελ. 2-8)

- Μέρος της παράκτιας ζώνης θα πρέπει να διαφυλαχθεί για επιλεκτικά αλιευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από αλιείς περιορισμένης κλίμακας προκειμένου να προστατεύονται οι περιοχές γόνου και τα ευαίσθητα ενδιαιτήματα και να αυξηθεί η κοινωνική βιωσιμότητα της μεσογειακής αλιείας.

- Θα πρέπει να αποφεύγονται τα υπερβολικά αλιεύματα ψαριών κάτω του κανονικού μεγέθους. Προς τούτο, είναι αναγκαίο να προστατευθούν ορισμένες περιοχές στις οποίες συγκεντρώνονται ιχθύδια, λαμβανομένων υπόψη των τοπικών βιολογικών συνθηκών.

- Θα πρέπει να απαγορευθούν ή να ρυθμιστούν αυστηρότερα τα αλιευτικά εργαλεία που είναι υπερβολικά επιβλαβή για το θαλάσσιο περιβάλλον ή προκαλούν την εξάντληση ορισμένων αποθεμάτων.

- Δεδομένου ότι η ερασιτεχνική αλιεία είναι πολύ σημαντική στη Μεσόγειο, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η διεξαγωγή της κατά τρόπο ο οποίος δεν παρακωλύει σημαντικά την εμπορική αλιεία, δεν έρχεται σε αντίθεση με τη βιώσιμη εκμετάλλευση των έμβιων υδρόβιων πόρων και συμμορφούται προς τις κοινοτικές υποχρεώσεις όσον αφορά τις Περιφερειακές Οργανώσεις Αλιείας.
(Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η προτεραιότητα που δίνει ο νόμος στην επαγγελματική έναντι της ερασιτεχνικής αλιείας)

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:

(Άρθρο 1 Σελ. 9
Πεδίο εφαρμογής)

(Άρθρο 2 Σελ. 10
Ορισμοί)

(Άρθρο 3 Σελ. 17
Προστατευόμενα είδη)

Άρθρο 4
Σελ. 18
Προστατευόμενα ενδιαιτήματα

1. Απαγορεύεται η αλιεία με δίχτυα τράτας, δράγες, γρι-γρι, γρίπους συρόμενους από σκάφος, πεζότρατες ή παρόμοια δίχτυα πάνω από βυθούς με θαλάσσια βλάστηση από, ιδίως, Posidonia oceanica ή άλλα θαλάσσια φανερόγαμα.
Κατά παρέκκλιση του πρώτου εδαφίου, η χρήση γρι-γρι, γρίπων συρόμενων από σκάφος ή παρόμοιων διχτυών των οποίων το κατακόρυφο ύψος και η γενική συμπεριφορά στην αλιευτική διαδικασία έχουν ως αποτέλεσμα το σχοινί (στίγκος), τα βαρίδια ή τα σχοινιά ανάσυρσης να μην αγγίζουν τον βυθό με θαλάσσια βλάστηση, είναι δυνατό να επιτραπεί στο πλαίσιο των σχεδίων διαχείρισης που προβλέπονται στο άρθρο 18 ή στο άρθρο 19 του παρόντος κανονισμού.
2. Απαγορεύεται η αλιεία με δίχτυα τράτας, δράγες, πεζότρατες ή παρόμοια δίχτυα πάνω από κοραλλιογενή ενδιαιτήματα και ασβεστοφυκικούς βυθούς.
3. Απαγορεύεται η χρήση συρόμενων δραγών και διχτυών τράτας σε βάθη μεγαλύτερα των 1000 m.
4. Η απαγόρευση της παραγράφου 1 εδάφιο 1 και της παραγράφου 2 εφαρμόζεται, από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού, σε όλους τους τόπους Natura 2000, σε όλες τις ειδικές προστατευόμενες περιοχές και σε όλες τις ειδικά προστατευόμενες περιοχές μεσογειακού ενδιαφέροντος (SPAMI) που έχουν οριστεί για τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων αυτών δυνάμει της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ ή της απόφασης 1999/800/ΕΚ (= αν έχετε περιοχή NATURA στη γειτονιά σας και δείτε πεζότρατα ή άλλο συρόμενο να τραβάει, καλέστε το λιμενικό άμεσα)
5. Κατά παρέκκλιση της παραγράφου 1, εδάφιο 1 η αλίευση με σκάφη μέγιστου συνολικού μήκους 12 μέτρων και μέγιστη ισχύ κινητήρα 85 kW με συρόμενα δίχτυα βυθού, που κατά παράδοση ασκείται σε εκτάσεις θαλάσσιας βλάστησης με Posidonia, μπορεί να επιτρέπεται από την Επιτροπή σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 30, παράγρ. 2 του κανονισμού (ΕΚ) 2371/2002 υπό τους εξής όρους:
Στη σελ. 19, διαβάστε αν σας ενδιαφέρει τη συνέχεια του άρθρου όπου ανοίγονται τα διάφορα παραθυράκια που δυστυχώς δεν μας επιτρέπουν να επαναπαυθούμε στην υποτιθέμενη αυτόματη κατάργηση της βιντζότρατας (=πεζότρατας)

Άρθρο 5
Σελ. 21
Διαδικασία ενημέρωσης για τον καθορισμό προστατευόμενων περιοχών αλιείας

Τα κράτη μέλη παρέχουν στην Επιτροπή, για πρώτη φορά πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2007, πληροφορίες σχετικά με τον καθορισμό προστατευόμενων περιοχών αλιείας, καθώς και με τα ενδεχόμενα διαχείρισης που πρόκειται να εφαρμοστούν σε αυτές, τόσο στα ύδατα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία τους όσο και εκτός αυτής όταν η προστασία περιοχών γόνου, περιοχών αναπαραγωγής ή του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της αλιείας επιβάλλει τη λήψη ειδικών μέτρων.
Δεν έχουμε ως χωρα κάνει τίποτα ως προς αυτό εννοείται. Στο μεταξύ μόνο εθελοντικά έχουν δουλέψει άνθρωποι προς αυτή την κατεύθυνση. Η πολιτεία δεν έχει πληρώσει ούτε μια σχετική μελέτη....


(Άρθρο 6 Σελ. 21
Κοινοτικές προστατευόμενες περιοχές αλιείας)

Άρθρο 7
Σελ. 22
Εθνικές προστατευόμενες περιοχές αλιείας
1. Εντός δύο ετών από την έκδοση του παρόντος κανονισμού (έχουν προ πολλού περάσει αλλά στο μεταξύ μόνον οι NGOs κόπτονται, και σίγουρα όχι ...εν αγνοία τους) και βάσει των πληροφοριών που παρέχονται δυνάμει του άρθρου 5 του παρόντος κανονισμού, τα κράτη μέλη ορίζουν προστατευόμενες περιοχές αλιείας, πέραν των προστατευόμενων περιοχών αλιείας που έχουν ήδη καθοριστεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισμού, εντός των χωρικών υδάτων τους, στις οποίες μπορούν να απαγορεύονται ή να περιορίζονται οι αλιευτικές δραστηριότητες με στόχο τη διατήρηση και τη διαχείριση των έμβιων υδρόβιων πόρων ή για τη διατήρηση ή βελτίωση της κατάστασης διατήρησης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Οι αρμόδιες αρχές των ενδιαφερόμενων κρατών μελών αποφασίζουν σχετικά με τα αλιευτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιούνται στις εν λόγω προστατευόμενες περιοχές, καθώς και τους κατάλληλους τεχνικούς κανόνες οι οποίοι δεν θα πρέπει να είναι λιγότερο αυστηροί από τους προβλεπόμενους στην κοινοτική νομοθεσία.
Διαβάστε τη συνέχεια στη σελ. 23

Άρθρο 8
Σελ. 24
Απαγορευμένα αλιευτικά εργαλεία και πρακτικές
(νομίζω έχει ενδιαφέρον να το παραθέσω αυτούσιο)

1. Απαγορεύεται η χρήση για σκοπούς αλιείας ή η διατήρηση επί του σκάφους των κάτωθι:
(α) τοξικών, υπνωτικών ή διαβρωτικών ουσιών,
(β) γεννητριών ηλεκτροπληξίας,
(γ) εκρηκτικών υλών,
(δ) ουσιών οι οποίες μπορούν να εκρήγνυνται σε περίπτωση ανάμειξής τους,
(ε) συρόμενων διατάξεων για τη συλλογή ερυθρών κοραλλιών, ή άλλων τύπων κοραλλιών ή κοραλλιοειδών οργανισμών,
(στ) αεροσφύρων ή άλλων κρουστικών εργαλείων για τη συλλογή κυρίως δίθυρων μαλακίων που κατοικούν μέσα σε βράχους,
(ζ) σταυρών του Αγίου Ανδρέα και παρόμοιων αρπαγών για τη συλλογή κυρίως ερυθρών κοραλλιών, ή άλλων τύπων κοραλλιών ή κοραλλιοειδών οργανισμών,
(η) φύλλων δικτυώματος με μάτια μικρότερα των 40mm για τις μηχανότρατες βυθού.
2. Απαγορεύεται η χρήση διχτυών βυθού για την αλιεία των εξής ειδών: τόνος ο μακρύπτερος (Thunnus alalunga), ερυθρός τόνος (Thunnus thynnus), ξιφίας (Xiphias gladius), λέστια (Brama brama), καρχαρίες (Hexanchus griseus· Cetorhinus maximus· Alopiidae· Carcharhinidae· Sphyrnidae· Isuridae και Lamnidae).
Κατά παρέκκλιση, τα τυχαία παρεμπίπτοντα αλιεύματα τριών κατ’ανώτατο όριο ατόμων από τα είδη καρχαριών που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο ανωτέρω μπορούν να διατηρούνται επί του σκάφους ή να εκφορτώνονται, υπό τον όρον ότι δεν είναι προστατευόμενα είδη σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.
3. Η αλίευση, η διατήρηση επί του σκάφους, η μεταφόρτωση, η εκφόρτωση, η αποθήκευση, η πώληση και η έκθεση ή η προσφορά για πώληση του λιθοδόμου (=Πετροσωλήνας) (Lithophaga lithophaga) και του χουρμά (Pholas dactylus) απαγορεύονται.
4. Τα ψαροντούφεκα απαγορεύονται εάν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με υποβρύχια αναπνευστική συσκευή (μπουκάλα οξυγόνου) (sic) ή κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου.
5. Η αλίευση, η διατήρηση επί του σκάφους, η μεταφόρτωση, η εκφόρτωση, η αποθήκευση, η πώληση και η έκθεση ή η προσφορά για πώληση αυγωμένης καραβίδας (Palinuridae spp.) και αυγωμένου αστακού (Homarus gammarus) απαγορεύονται. Οι αυγωμένες καραβίδες και οι αυγωμένοι αστακοί επιστρέφονται στη θάλασσα αμέσως μετά την τυχαία αλίευση ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άμεσο εμπλουτισμό και μετεγκατάσταση στο πλαίσιο σχεδίων διαχείρισης που έχουν θεσπιστεί βάσει του άρθρου 18 ή του άρθρου 19 του παρόντος κανονισμού.

(Άρθρο 9 Σελ. 26
Ελάχιστα μεγέθη ματιών)

(Άρθρο 10 Σελ. 27
Ελάχιστα μεγέθη αγκιστριών)

(Άρθρο 11 Σελ. 28
Προσαρτήματα και εξαρτισμός διχτυών τράτας)

(Άρθρο 12 Σελ. 28
Διαστάσεις των αλιευτικών εργαλείων)

Άρθρο 13 Σελ. 28
Ελάχιστες αποστάσεις και βάθη για τη χρήση αλιευτικών εργαλείων
(επίσης ενδιαφέρον για να ξέρουμε ποιοι παρανομούν)

1. Η χρήση συρόμενων εργαλείων απαγορεύεται εντός 3 ναυτικών μιλίων από την ακτή ή εντός αποστάσεως από την ακτή μέχρι την ισοβαθή των 50 μέτρων στην περίπτωση που το βάθος αυτό συναντάται σε μικρότερη απόσταση από την ακτή.
Κατά παρέκκλιση του πρώτου εδαφίου, η χρήση δραγών επιτρέπεται εντός 3 ναυτικών μιλίων από την ακτή, ανεξαρτήτως βάθους, υπό τον όρο ότι τα αλιεύματα ειδών άλλων εκτός των οστρακοειδών, δεν υπερβαίνουν το 10% του συνολικού ζώντος βάρους του αλιεύματος.
2. Η χρήση διχτυών τράτας απαγορεύεται εντός 1,5 ναυτικού μιλίου από την ακτή -που για εμάς τους "μάγκες" έχει μειωθεί στο 1ν.μ. με απόφαση Κοντού(Στραβού-κι-Ανάποδου). Η χρήση δραγών σκάφους και υδραυλικών δραγών απαγορεύεται εντός 0,3 ναυτικού μιλίου από την ακτή.
3. Η χρήση γρι-γρι απαγορεύεται εντός 300 μέτρων από την ακτή ή εντός αποστάσεως από την ακτή μέχρι της ισοβαθούς των 50 μέτρων, στην περίπτωση που το βάθος αυτό συναντάται σε μικρότερη απόσταση από την ακτή. Τα γρι-γρι δεν τοποθετούνται σε βάθη μικρότερα από το 70% του συνολικού κατακόρυφου ύψους τους, όπως αυτό μετράται στο παράρτημα ΙΙ του παρόντος κανονισμού.
4. Η χρήση δραγών για σπογγαλιεία απαγορεύεται εντός αποστάσεως από την ακτή μέχρι της ισοβαθούς των 50 μέτρων και δεν πρέπει να πραγματοποιείται εντός 0,5 ναυτικού μιλίου από την ακτή.
5-11. Σελ. 30-33: Διάφορες παρεκκλίσεις

(Άρθρο 14 Σελ. 33
Μεταβατικές παρεκκλίσεις για το ελάχιστο μέγεθος ματιών και την ελάχιστη απόσταση από την ακτή για τη χρήση αλιευτικών εργαλείων)

(Άρθρο 15 Σελ. 34
Ελάχιστα μεγέθη θαλάσσιων οργανισμών)

(Άρθρο 16 Σελ. 35
Άμεσος εμπλουτισμός και μετεγκατάσταση)

Άρθρο
17
Σελ. 36
Ερασιτεχνική αλιεία (to whom it may concern)

1. Απαγορεύεται για σκοπούς ερασιτεχνικής αλιείας η χρήση συρόμενων διχτυών, κυκλωτικών διχτυών, γρι-γρι, δραγών σκάφους, μηχανοκίνητων δραγών, απλαδιών διχτυών, μανωμένων διχτυών και συνδυασμού διχτυών βυθού. Απαγορεύεται επίσης στην ερασιτεχνική αλιεία η χρήση παραγαδιών για άκρως μεταναστευτικά είδη.
2. Τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε η ερασιτεχνική αλιεία να διεξάγεται κατά τρόπο που να συμβιβάζεται προς τους στόχους και τους κανόνες του παρόντος κανονισμού.
3. Τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε τα αλιεύματα θαλάσσιων οργανισμών που προέρχονται από ερασιτεχνική αλιεία να μη διατίθενται στην αγορά. Ωστόσο, κατ' εξαίρεση, είναι δυνατόν να επιτρέπεται η εμπορία ειδών που αλιεύονται σε αθλητικές εκδηλώσεις υπό τον όρο ότι το κέρδος από την πώλησή τους διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
4. Τα κράτη μέλη λαμβάνουν μέτρα τόσο για την καταγραφή όσο και για τη διασφάλιση της χωριστής συλλογής δεδομένων για αλιεύματα που αλιεύονται στο πλαίσιο της ερασιτεχνικής αλιείας όσον αφορά άκρως μεταναστευτικά είδη τα οποία περιλαμβάνονται στο παράρτημα Ι του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 973/2001και τα οποία απαντούν στη Μεσόγειο.
5. Τα κράτη μέλη λαμβάνουν μέτρα για τη ρύθμιση της υποβρύχιας αλιείας με ψαροντούφεκο, ιδίως προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που ορίζονται στο άρθρο 8, παράγρ. 4.
6. Τα κράτη μέλη ενημερώνουν την Επιτροπή σχετικά με όλα τα μέτρα που λαμβάνουν σύμφωνα με το παρόν άρθρο.

(Άρθρο 18 Σελ. 38
Σχέδια διαχείρισης σε κοινοτικό επίπεδο)

(Άρθρο 19 Σελ. 39
Σχέδια διαχείρισης για ορισμένους τύπους αλιείας σε χωρικά ύδατα)

(Άρθρο 20 Σελ. 42
Αλίευση ειδών-στόχων)

(Άρθρο 21 Σελ. 42
Μεταφόρτωση)

(Άρθρο 22
Σελ. 42
Καθορισμένοι λιμένες)

(Άρθρο 23 Σελ. 43
Παρακολούθηση αλιευμάτων)

(Άρθρο 24
Σελ. 43
Νηολόγιο σκαφών που επιτρέπεται να αλιεύουν στη ζώνη της συμφωνίας ΓΕΑΜ)

(
Άρθρο 25 Σελ. 46
Αλιεία ξιφία)

(Άρθρο 26
Σελ. 47
Η ζώνη διαχείρισης 25 μιλίων γύρω από τη Μάλτα)

(
Άρθρο 27 Σελ. 50
Αλιεία κυνηγών (Coryphaena spp.)

(Άρθρο 28 Σελ. 52
Διαδικασία λήψης αποφάσεων)

(Άρθρο 29 Σελ. 52
Κανόνες εφαρμογής)

(Άρθρο 30 Σελ. 52
Τροποποιήσεις)

Άρθρο 31 Σελ. 53
Κατάργηση
Ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1626/94 καταργείται. Κάθε αναφορά στον καταργούμενο κανονισμό θεωρείται ότι γίνεται στον παρόντα κανονισμό και σύμφωνα με τον πίνακα αντιστοιχίας που περιέχεται στο παράρτημα VI.

Άρθρο 32
Σελ. 53
Έναρξη ισχύος

Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την τριακοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Βρυξέλλες, 21 Δεκεμβρίου 2006.
Για το Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
J. KORKEAOJA
__________________
The fish doesn't think because the fish knows everything

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Physalia : 02-07-09 στις 00:34.
Απάντηση με παράθεση