Πήγα από το πρωί.
Πολλά λόγια που δεν οδηγούν πουθενά, το τελικό συμπέρασμα.
Ο Υπουργός Τουρισμού Κων. Μαρκόπουλος (1ος χαιρετισμός) έδωσε μια εμπνευσμένη ομιλία που αν βρισκόμασταν σε άλλη χώρα θα "πανηγυρίζαμε" για το ενδιαφέρον της πολιτείας σε θέματα καταδύσεων. Στο ίδιο μοτίβο και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Ιωαν. Κοφίνης. Ο ναύαρχος Ντάνης Θεοφανίδης λίγο πιο εξειδικευμένα αλλά με ευχολόγια και εκείνος.
Του έθεσα μάλιστα και το ερώτημα (περίπου)
"Ακούμε πολλά και ωραία, ενώ είναι βέβαιο οτι θα ακούσουμε και άλλα ενδιαφέροντα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Όμως τη στιγμή που εμπλέκονται 7 Υπουργεία για αδειοδοτήσεις Θαλασσίων Πάρκων, ο Νόμος του ΥΕΝΑΝΠ έχει κενά, επενδύσεις δεν γίνονται και γενικά υπάρχει πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ αρμοδίων και αρμοδιοτήτων, πώς θα πάμε μπροστά; Πώς θα ανταγωνιστούμε Τούρκους ή Κροάτες της λεκάνης μας σε περιόδους μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης;"
Ε! ας μη περιμέναμε και καμία ουσιώδη απάντηση σε τέτοιο ερώτημα. Εδώ είμαστε Ελλάδα, μιλάμε ακατάπαυστα και επι παντός επιστητού, αλλά πρακτικά βήματα μη ζητάμε κιόλας. Μπάστα. Όλα κι΄όλα μη ζητάμε απαντήσεις σε πράγματα που είναι γνωστά σε όλους!

Με αυτό το θέμα ξεκαθαρισμένο, μου άρεσαν οι περισσότερες ομιλίες (εγκυκλοπαιδικής αξίας φυσικά).
Πράγματι χειρότερη ακουστική σε Συνεδριακό χώρο δεν μου έχει τύχει...

Ο Φοίβος (τελευταίος ομιλητής) αναγκάστηκε να μιλήσει "a cappella" σε ένα ισχνό ακροατήριο και αφού προ πολλού είχαν αποχωρήσει
ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι/αναρμόδιοι.
Εκτός φυσικά από λίγα μέλη του ΤΗΘΥΣ που παρακολουθούν τον Πρόεδρο με προσοχή!
Bottom Line: κάνει πολλή αργοσχολίαση* εκεί έξω και κάπου την άρπαξα και εγώ και εσείς και εμείς και οι άλλοι...
Πάμε να βουτήξουμε στα ωραία μας νερά να ξεχαστούμε για λίγο. 
*Ο όρος ανήκει στη Physalia